Esimene samm kohevamate juusteni on õige šampooni leidmine.Foto: Tamara Bellis/Unsplash
Nipid
17. august 2019, 12:00

JUUKSUR SOOVITAB: nii lisad juustesse kohevust (4)

Õhukesed juuksed võivad olla tõeliselt koormavad – ükskõik kui palju neid ka ei sätiks, hoiavad kiharad peadligi või piilub nende vahelt välja kõrv. Kui tüütu! Kuidas anda lududele juustele kohevust, mis kestaks kauem kui vaid peegli ees?

Lopsaka soengu vundament
Esimene samm teel kohevama soenguni on õige šampooni leidmine. Kuigi reegel ütleb, et šampooni valikul peaks eelkõige lähtuma juuksetüübist, on lopsakuse lisamiseks sobivaimad spetsiaalsed šampoonid.

Palsami puhul eelista pritsitavat, pähejäetavat versiooni, mis ei tee juukseid loiuks ega luduks.

Esimene samm kohevamate juusteni on õige šampooni leidmine. Foto: Tamara Bellis/Unsplash

Kuivata nagu proff
Juuksurite sõnul mängivad juuksehooldusvahenditega sama olulist rolli õige hari ja tehnika, kuidas juukseid kuivatada.

Alustades kuklast, tuleks kohevuse andmiseks tõsta tugevate piidega harjaga juuksed salk salgu haaval 90kraadise nurga all peast eemale ja siis fööniga kuivatada. See on parim viis kohevuse saavutamiseks. Ka pea alaspidi föönitamine aitab, kuid lühikeste juuste puhul võib tulemuseks olla n-ö Nukitsamehe soeng, kus iga karv vaatab ise suunas.

Juuste tervise seisukohast on mõistlik valida kuivatamiseks pigem leige kui kuum fööni temperatuur. Enne kuivatamist tasub kiharaid pritsida või määrida mõne kohevust andva tootega, näiteks volüümivahu või juuksejuurtele pihustatava soenguvedelikuga, et tulemus saaks püsivam.

Kui armastad kasutada juukseõli, veendu, et sa ei liialdaks selle doosiga – vastasel juhul jäävad juuksed rasked ja rasvased ning kohevusest pole juttugi. Kirjutamata reegel ütleb, et õhukeste juuste puhul piisab ühest pumbatilgast. Hea tulemuse saad, kui kannad õli kuivatatud juuste otstele ja libistad käega õrnalt ka üle pealmiste kiharate.

Lisaks juuksehooldusvahenditele mängivad kohevuse saavutamsiel sama olulist rolli õige hari ja tehnika, kuidas juukseid kuivatada. Foto: Matthew T Rader/Unsplash

Õige pudel abimeheks
Pestud kuivadele juustele kohevuse ja mahu andmiseks on poelettidel palju erinevaid tooteid.

Kuigi kuivšampoon on mõeldud juustele puhtama ilme andmiseks, toimib see hästi ka lopsakuse lisamisel. Pihusta kuivšampooni või tupsuta juuksepuudrit juuksejuurtele. Masseeri toode näpuotstega peanahale ja harja kiharad õrnalt läbi. Mõlemad tooted on abiks ka (kinnise) soengu sättimisel, kuna töödeldud juuksed pole nii libedad ega vaju paigast ära.

Juuksejuuri tõstab ka kerge tupeerimine ja hästi aitavad kitsad krepptangid ehk juuretõstjad, millega võib läbi vajutada kõik juuksejuured. Kui sooviks on sile üldmulje, jäta seitli juurest krepitamata.

Kui oled harjunud kiharaid juukselakiga turgutama, eelista nõrka toodet, mida annab hiljem paika harjata. Ülitugev juukselakk on mõeldud vaid soengu fikseerimiseks. See tähendab, et sellega töödeldud juuste harjamine lõhub karva.

Lühikesi juukseid annab hästi kohevdada vahaga. Siinkohal eelista fiibervaha või viimistlussavi, sest märjad vahad ja geelid võivad teha juuksed raskeks ja vajutada peadligi.

Muretuid rannalokke aitab võluda meresoolapihus, mis annab juustele mahuka sasitud tekstuuri. Parimaks tulemuseks pihusta seda niisketesse juustesse, punu kaks patsi ja lase neil õhu käes kuivada. Kui teed patsid lahti, on juuksed mõnusalt laines.

Ka lühemate juuste puhul on abi meresoolapihusest – tulemuseks on n-ö märja loki efekt ehk kohev sasine soeng, mille oleks nagu kuivatanud mahe suvetuul!

Hea teada! Ülespandud ja kinnistele soengutele saad anda mahtu soengutäidistega. Nende kasutamine on imelihtne: peida täidis enda juuste sisse või alla ja kinnita juuksenõeltega. NB! Enne täidise paigaldamist töötle juuksed kohevaks, et soengu üldmulje jääks ühtlaselt lopsakas.