Janno Lepik on jäänud truuks sportlikule eluviisile vaatamata sellele, et tema liikumisvõime on piiratud. Foto: Erakogu
Uudised
28. september 2017, 11:11

Tahtejõu tuur kogub raha missioonil jalad kaotanud kaitseväelasele käsiratta ostuks (8)

Juba neljandat aastat järjest toimub heategevuslik rattaaktsioon Tahtejõu tuur. Selle käigus läbitakse sel reedel ligi 700 kilomeetrine rattaretk pealinnast Hiiumaale ja Saaremaale, et koguda annetusi missioonil jalad kaotanud kaitseväelasele Janno Lepikule käsiratta ostuks. 

Tahtejõu tuuri idee autori Priit Salumäe sõnul esindab Janno Lepik Eestit Suurbritannia prints Harry poolt ellu kutsutud vigastatud sõdurite spordivõistlustel Invictus Games, kus talle on tänaseks kaela riputatud juba kaks kuldmedalit. Kui sel aastal võistleb Lepik veel rendirattaga, siis järgmisteks võistlusteks soovib ta treenida isikliku käsirattaga.  

„Rattaostu fondi kantakse nii heategevuslikul rattatuuril osalenute osavõtutasu kui ka kõik Tahtejõu tuuri veebilehe kaudu tehtud annetused – mida rohkem annetusi kogutakse, seda parema ratta Janno saab ning seda võimsam saab olema tema sooritus järgmistel Võitmatute spordimängudel,“ kinnitas Salumäe ja kutsus kõiki soovijaid võimaluste piires aktsioonile hoogu andma.

Janno Lepik on Kotkaristi teenetemärgiga autasustatud kaitseväelane, kes teenis NATO missioonil Afganistanis. 2012. aasta jaanuaris astus Janno isevalmistatud lõhkekehale, mille tagajärjel jäi mees ilma mõlemast jalast. 

Janno Lepik on kogu elu aktiivselt spordiga tegelenud – ta on tulnud Kreeka-Rooma maadluses viiel korral erinevates vanuseklassides Eesti meistriks ning on korduvalt esindanud Eestit tiitlivõistlustel. Kahel korral on ta pälvinud ka Põhjamaade meistrivõistlustel hõbemedali. 

„Tahtejõu tuur aitab inimesi, kes on jäänud truuks sportlikule eluviisile vaatamata sellele, et nende liikumisvõime on piiratud. Janno tahtejõud on suureks eeskujuks meile kõigile, ta treenib hoolega mitu korda nädalas ning püüdleb jätkuvalt paremate tulemuste poole,“ rääkis Salumäe.

Tahtejõu tuur viib sel aastal 40 ratturit 691-kilomeetrisele rattaretkele, mis algab Tallinnas ning teeb tiiru nii Hiiumaal kui ka Saaremaal, pärast mida kulgeb tagasi mandrile Tallinna suunas.