Ära nuuska liiga kõvasti ja ära kasuta taskurätte korduvalt!Foto: Vida Press
Hea nõu
5. oktoober 2017, 14:30

Viis levinud viga, mida inimesed külmetudes tegema kipuvad (1)

Juhul kui sügisel külmetus külge hakkab, ürita vältida järgmist viit viga, õpetab Yahoo Health.

1. Ära söö liiga palju ravimeid. Parim ravi on puhkus ning üksnes igasugu teede ja tablettidega seda päris ära ei aja. Enesetunne võib sootuks halveneda, kui sööd läbisegi erinevaid ravimeid.

2. Ära nuuska liiga kõvasti. Nohu korral nuuskad ka iga väiksema piisa peale, sest nina tundub avanevat, ent liiga tugevasti nuuskamine võib põhjustada veresoonte lõhkemise, mille järel hakkab ninast verd jooksma. Liigse nuuskamise järel võib ninna sattuda ka uusi viirusetekitajaid, mis võivad omakorda põhjustada põletiku.

3. Ära käi tööl. Kui üritad end tööl ärksana hoida kohvi ja C-vitamiini abil, pikendad nii enda haigusperioodi kui võid nakatada kolleege. Liigne kohvijoomine viib kehast vedelikke, mis on vajalikud haigusest toibumiseks.

4. Ära võta aegunud ravimit. Juhul kui sa pole ammu haige olnud, võib sinu kapis olla ravimeid, mille toimeaeg on ammu ületatud. Eriti ohtlik on süüa antibiootikume, mis on jäänud eelmisest ravikuurist üle. Kui arst ei ole sulle neid määranud, ära hakka omal käel tablette sööma.

5. Ära kasuta taskurätte korduvalt. Ühekordsed taskurätid on paremad kui pestavad ning ära kasuta isegi suure häda korral juba kasutatud taskurätikuid, mis vahepeal ära kuivanud.