Südameapteegi finantsjuht Eveli AdrikornFoto: Südameapteek
Uudised
4. oktoober 2017, 14:10

Südameapteegi juhatuse uus liige: „Keskendume tervise hoidmisele ja haiguste ennetamisele.“ (1)

„Apteekide turul on täna oluline aeg. Uus seadusandlus ning inimeste muutunud ootused apteekidele nõuab erinevate oskuste ja teadmiste kaasamist tippjuhtimisse,“ lausus Pharma Holding Südameapteegid tegevjuht Risto Laur. 

See on peamine põhjus, miks Pharma Holding OÜ Südameapteegid omanikfirma esindaja Tarmo Laanetu laiendas ettevõtte juhatust ning nimetas uute juhatuse liikmetena ametisse finantsjuhi Eveli Adrikorni ja müügiosakonna juhi Evelin Härma. Juhatuse esimees ja tegevjuht on Risto Laur, kes asus ametisse tänavu aasta augustis.

Risto Laur lisas, et Südameapteegid on viimase kahe aasta jooksul teinud olulise hüppe nii äritulemuses kui ka organisatsiooni arengus. Meeskond, kelle hulgast on välja kasvanud ka uus juhatus, jätkab kasumliku kasvu strateegiat. 

Pharma Holding Südameapteegid juhatus on alates tänasest kolmeliikmeline, kuhu peale juhatuse esimehe ja tegevjuhi Risto Lauri kuulub ettevõtte finantsjuht Eveli Adrikorn ja müügiosakonna juht Evelin Härma. 

„Apteek ei ole koht, kuhu tulla ainult siis, kui haigus käes. Tänane Südameapteek keskendub tervise hoidmisele ja haiguste ennetamisele,“ lausus müügiosakonna juhataja ja juhatuse liige Evelin Härma ning lisas, et uue tähenduse proviisori kutses on saanud nõustav klienditeenindus. Seetõttu on eriti hea tõdeda, et klienditeenindust hindava Dive viimase uuringu alusel on Südameapteegi soovitusindeks kõrgem, kui valdkonna keskmine Eestis. 

Südameapteegi finantsjuhi ja juhatuse liikme Eveli Adrikorni sõnul on ettevõte teinud tugeva äritulemuse, hoides fookuses kasumlikku kasvu. 2016. aastal kasvas Südameapteekide käive aasta varasema ajaga võrreldes 14% ning tegi seda kasumlikult.

Pharma Holding OÜ omaniku Tarmo Laanetu sõnul on tal hea meel jälgida Südameapteegi kasvu ning eelkõige seda, et organisatsioon on suutnud seestpoolt kasvatada tugevad juhid, kes toovad ettevõtte tundmise ja igapäevased kogemused strateegilisse juhtimisse. 

Pharma Holding Südameapteekide uus finantsjuht Eveli Adrikorn liitus ettevõttega 2015. aastal, töötades eelnevalt finantsanalüütikuna, keskendudes eelarvestamise ja raporteerimise süsteemi ülesehitamisele. 2007-2013 aastatel töötas Eveli Swedbank AS-s ärinalüütikuna ning 2013-2015 Premia Foods AS-s ja Nordic Foods Holding AS-s finantskontrollerina.

Juhatuse liige Evelin Härma töötab Südameapteegi müügiosakonna juhina alates 2016. aastast. Evelin on lõpetanud Tartu Ülikooli proviisorina ning läbi hilisema töökogemuse olnud nii ravimite hulgi- ja jaemüügiga seotud viisteist aastat, töötades  ravimifirmas Berlin-Chemie Menarini Eesti OÜ tootejuhina.

Pharma Holding OÜ Südameapteekide ketti kuulub 76 apteeki üle Eesti, seal hulgas valve- ja ööapteegid Tallinnas Tõnismäel ja Lasnamäel ning Tartu Ringtee ööapteek, andes tööd 364-le inimesele. Pharma Holding OÜ omanikeks on Põhjamaade jaekaubanduses tuntud Oskar Svensson (70%) ning Tarmo Laanetu (30%). Ettevõtte käive oli 2016. aastal 51,2 miljonit eurot, kasvades aastaga 14%.