Meeled

Nii mõnedki Eesti staarid teavad, mida tähendab, kui süda hakkab ilmse põhjuseta kloppima, hingata on raske ja haarab õõv – õnneks on võimalik seda seisundit ravida

PAANIKAHÄIRE KÜÜSIS: otsekui seletamatud hirmuhood on piinanud nii Mihkel Rauda kui ka Stig Rästat! (119)

LISA KOMMENTAAR

miku või siis mihkel,6. oktoober 2017, 16:46
ärevus on sul sellest, et sa jõule ei salli! Jõulud on parim aeg aastas. Ja muidugi sotsi vari ...
noor6. oktoober 2017, 12:57
naine võib samuti põhjustada ärevushäireid, kui teda parasjagu silma all ei ole...
eit6. oktoober 2017, 08:32
häid inimlikke kommentaare on siin lugeda . see on vaimse elu häire . inimene ei tohi keskenduda haigusele vaid tervisele .lastega tulrb tegeleda ja eluks ette valmistada, minu isa rääkis minuga palju ja asjust , mis elus tähtsad. siiani meeles . olen 73 juba. kõige tähtsam on uskuda endasse ja hoida hingerahu .sobiv hingeseisund on palveseisund ja tänumeel .teistele ja isegi jumalale lootmine vähendab elujõudu ja vastupidavust .inimene on ise enda jumal . terve ilm on mõttetut tilulilu täis mõtetel on tugev energia . head mõtted annavad häid tulemusi . kõike tuleb teha armastusega .ennast tuleb ju ka armastada kigepealt .
siin6. oktoober 2017, 07:37
Paanikahooga tuttav. Kui pidin aastaid oma vanemaid hooldama (üks pime, teine voodihaige), hakkas viimaks kõik üle jõu käima., Ei saanud kinos või teatris istuda, sest tundus, et hakkan keset etendust karjuma, minestan ära vms, hingata ei saanud, lahvatasin üleni higiseks. Hädavariadina ostsin pileti alati kohale nr 1. Ei suutnud üle silla minna, süda läks pahaks, tundus, et sild kõigub ja ma kohe kukun. Viimaks ei suutnud ka bussiga sõita, pidin kohe maha saama, kui ärevus tekkis. Vanematele sellest muidugi rääkida ei saanud, neile tuli tugevat ja naeratavat tütart näidelda. Sain mingeid ravimeid, kuid need ei võtnud mu probleemide põhjust ära. Kusjuures pärast vanemate surma läks asi palju halvemaks, küllap pinge languse tõttu. Hakkasin ennast süüdistama, jooma jne
aadu5. oktoober 2017, 22:14
Sotsiaaldemokraat ongi paanikahäirete küüsis.
Tasuja5. oktoober 2017, 21:47
Mida kuradit inisevad ,arstile tuleb minna ,KOHE.
lugupeetud roolijoodikud!5. oktoober 2017, 21:02
Seosed ülemäärase alkoholi ja narkootikumide tarbimisega on välistatud. Pange edasi!
Staar ei ole5. oktoober 2017, 20:18
Esimest korda tundsin rahutust vahetult pärast n. armeest naasmist. Pidanuks olema, et rõõm vabanemiset jne. aga närvisüseemiga juhtus vastupidi. Kirjutati rohtu ja mõne aja pärast läks kõik üle.
Kuid peale seda saabus mitme aasta pikkune ränk alkoholitarbimise periood mis lõppes üle kolmekümne aasta tagasi. Olen olnud kaine. Kuid pärast alkoholist loobumist yttabas ärevushäire mind jälle. Ma muidugi aastaid ei teadnud mis asi see on. Pulss kiireneb, nõrkus, surmahirm, mõte ei tööta rahulikult, vaid on nagu krambis jne. Kõik kestab pool tundi kuni tund. Oled pikali. On heakui keegi istub kõrval. Kirjutati diazepami. Aitas suurepäraselt. Ilma relaniumita ma kodust välja ei läinud. Võtsin teda väga vähe aga alati pidi olema tablett kaasas kui kasvõi paarisaja meetri kaugusele poodi läksin. Tekkis psühholoogiline sõltuvus. Nagu ütlesin, tarbisin väga vähe. Rohtu ei kirjutatud mulle heameelega ja selle lõppemine tähendas samuti väga halba enesetunnet (taskust puudumine)
Ma muidugi sain aru, et olen sõltlane ja selle rohu norimine muutus iseendagi jaoks alandavaks ja suureks probleemiks. Kõik see kestis pea 20 aastat.
Kuni ükskord perearst ütles: Enam ei saa!
Olin vist vihanegi. Läbielatud õudushood ja sellest tulenev paiksus (ainult tööle ja koju sest võõras kohas hakkas kohe halb) tekitasid minus täieliku maailmalõpu meeleolu.
Aga tulin koju, möödus päev, teine, aasta - juba kolmkümmend aastat peaaegu ja midagi enam ei juhtunudki. Haigus oli mind maha jätnud.
nh5. oktoober 2017, 19:37
kas osaleb ka valimistel kandidaadina, et kirjutab? Kole lugu, kui peaksime sellist depressioonist kodanikku valima hakkama, kes peaks haigemajas olema!
no5. oktoober 2017, 17:00
raual on see ülejoomsest,ehk parandamatu jääknähtus joodiku elust
Kurb5. oktoober 2017, 16:42
https://www.youtube.com/watch?v=fhgWL47o0lo
Kõiksugu pimeduse vaimud lähevad välja Jumala Sõnaga, ka depressioon ja paanikahäired, Ärge unustage, on olemas vaimne kurjuse maailm.
Moekatsügist5. oktoober 2017, 16:08
Kui palju staare peab lehes kirjutama, et ravimifirmadel jälle kasumid kasvaksid?
täiesti arusaadav5. oktoober 2017, 16:00
sotsina (mis siis, et endise sotsina) hakkabki mõistus kaduma ja luulud tulevad kallale. Nii nagu ossivovski ja karuperse-mikser on oma mõistuse juba ammu kaotanud.
kannataja5. oktoober 2017, 12:27
Juba mitu aastat kannatan mingite imelike värinate,südame kloppimise,käte värisemine,hirmude, nõrkuse alla,silmanägemine on langenud.Vanasti oli suurepärane nägemine,kuid nüüd hüppleb. Suvel oli kergem,kuid sügisel see jälle aina süveneb.Unetus ja pidev mure tervise pärast võib
tapppa.Tundub nagu oleks nõiaringis.Tahad ju tööd teha ja ka teenida.Arstidest pole mingit abi,sest neil rõõm aina oma tablette kirjutada,et veel hullemini zombistuks.
murueit5. oktoober 2017, 12:56
Aga kui sa nüüd loogilisemalt mõtleksid---m i d a sa siis arstidelt loodaksid? Et nad su lõhki lõikaks,hirmu välja lõikaks? KÕIK su probleem on ju peas.Ilmselt parim ravim on su jaoks hüpnoos ja meditatsioon. Sinu ilmingud on kõik minu elus olnud ja käivad ka praegu peal, aga sellega tuleb elada ja asjad peas paika saada.Silmaga mine arstile.Probleem aga võib olla hoopis hambas---nagu minul.
Nii5. oktoober 2017, 12:57
Vaene RAUD kellel kogu aeg mingid probleemid. Kuidas see noor naine küll sellist vingatsit talub ning sellise oma hargivahele laskis? Kindlasti oli Raud ka koolis tagakiusatav...
koolis5. oktoober 2017, 13:21
tagakiusatav olla tõesti suur häbiasi ja isiklik valik inimesel, eksju
Loobu mõneks ajaks.5. oktoober 2017, 13:01
Arstide juures käimisest.Kui lausa surmahäda ei ole.Igatsugu tablette väldi ka,kui vähegi võimalik.
Kari Muuni5. oktoober 2017, 11:54
Inimesed kes kel alkoholiga probleemid olnud ning tarbimise järele jätnud tekivad sellised nähud hiljem .See on üpris ebameeldiv tahaksid nagu leevendust ning tulebki naps kõige ennem meelde
kes analüüsivõimega viskavad mõtte peast ega see kerge pole,kes seda kogenud pole ei tea seda.
Tean seda omast käest. Tatipritsijatele siin hea materjal.
tavaline läbielanu,mittealkohoolik5. oktoober 2017, 12:57
Ütlen sulle---mitte ainult.
@Kari Muuni5. oktoober 2017, 13:03
Aastakümneid tagasi tuttav narkoloog rääkis mulle diagnoosist nimega maakeeli "kuiv pohmell".Sümptoomid kirjutises väga tuttavad.
Pluss5. oktoober 2017, 11:39
kui aparaat nende 2 numbri puhul näitab sirgjoont - kriipsu, siis võib head meelt tunda teadmisest, et 2 surakat enam põle uuristamas ega Inimeste närve rikkumas oma erilise ja täieliku ebameeldivusega.
Aiku5. oktoober 2017, 11:04
Kui see haigus eesti staare kummitab, siis miks te mihkel rauast kirjutate?
Aafrika täht5. oktoober 2017, 10:57
KUI TA ESIMENE ABIKAASA, iRINA RAUD OLI PEAARHITEKT, SIIS PRITSIS FYYRI TÄIEGA !
gm5. oktoober 2017, 15:39
kuule irina raud on ca 70 aastane!
Siis on asi selge5. oktoober 2017, 10:24
Riigikokku pääsevad järelikult täiesti vabalt ka vaimuhaiged.
v5. oktoober 2017, 09:57
Tuttav tunnoli. Nõrgema kaitsevõõimega inimene lõpuks satub rohtude sõltlaseks (kasvõii varjatud õlujoomine,jne.) Inimene esmajärjekorras otsib abi väljaspoolt. Olgu see arst ,kirik jne. Lõpuks kui saatuse tahtel sain tuksleva sudamega haiglas istuda, panid mulle aru pähe hallipäine palatikaaslan, aga inimese tahe aidata on rohkem psühhiliselt väärt kui oli see rohi. Millele on üles seatud platseebo effekt? Siis kui mu ellu tuli abiline ja ütles. et viga ei ole sudames, vaid sini poolt tekitades stressis ja tänu sellele on sul hoopis muu probleem ,sain aru et abi ei ole vaja otsida väljaspoolt, vaid enda seest. Sellepärast on tähtsaim meie elus leida sisemine tasakaal endas . Rahata ei saa, aga mille arvelt tuleb majanduskasv Me hävitame enda alt, peal ja kõrvalt oma suure egoismitahtega kõik meiel ideaalsek eluks loodu. On üks ajuosa inimeses, milles on kurjuse jõud kinni, sellest tuleb proovida vabaneda. Tablett ja tahe teistest olla parem lusam ja targem ei aita sellest vabaneda(sellel on ilus ladinakeelne teaduse pool tõestatud nimi ka olemas) Mõte on selles, et olla oma mõtete peremees ise ja mitte elada nende hirmude all, mida meile peale surutakse. Ja seda peita ei saa, sest näolihased reedavad, kohe on näha, et inimesel on suured pined.
Samasooiharluse võlud ja valud5. oktoober 2017, 09:56
Eks see aastate tagune lahkuminek Soome Heikist pani igavese pitseri...
Nõuanne5. oktoober 2017, 09:55
Tuleb käituda viisakalt ja heatahtlikult, jätta tigedus ja ebaõiglane suhtumine parimatesse inimestesse ja meelerahu tuleb.
imelik5. oktoober 2017, 09:46
42-ne eluaasta jookseb,kuid pole midagi taolist kunagi kogenud. Ehk tuleb see sellest,et pole elu sees ühtki uimastavat ainet pruukinud?
ei5. oktoober 2017, 10:19
Sa oled lihtsalt liiga tugev vampiir. Sinu ümbruskond kannatab, aga sina rõõmustad.
5. oktoober 2017, 10:19
Tõesti on väga imelik kui üks inimene, kes ise ei tea haigusest midagi, arvab end teadvat, millest see tingitud.
....5. oktoober 2017, 11:03
..suure joomise tagajärg..
jorss5. oktoober 2017, 21:46
Alko on lihtsalt närvikavale korraliku matsu andnud.Nüüd vabiseb vaene vend tee sada grammi ja hirmud kaovad.
oota veel5. oktoober 2017, 16:18
58. aasta jooksis, kui sain teada ja tunda, misasjad on paanika- ja ärevushäire. Ära hõiska enne õhtut!
5. oktoober 2017, 17:38
Minu kunagine naiskolleeg sai selle endale külge pensionieas peale mitme raske tervisevea avaldumist.
See5. oktoober 2017, 09:24
juhtub siis kui paha on olla ja peale ei saa.
Luud ja labidas aitavad5. oktoober 2017, 09:12
Tööd tuleb teha, sm. Raud, tööd, siis pole ärevust ega häireid aga noh, mida teab üks geneetiline sots tööst.
5. oktoober 2017, 09:27
Sina ravi enda haigusi luua ja labidaga. Ära targuta asjadest, millest midagi ei tea. Kõik teemad pole lõksutamiseks. Aga nagu su kommentaarist näha, rumalust pole sa suutnud luua ja labidaga ravida.
sd5. oktoober 2017, 15:40
Sama asja küüsis ja ütlen, et suur füüsiline koormus on väga suur rohi ärevushäire vastu.
Jürka5. oktoober 2017, 09:28
Rumal jutt! Ärevushäire on haigusena täiesti olemas ja levib kogu maailmas. Selle vastu aitanb muide väga hästi Xanaxi regulaarne tarbimine. See ei ravi ärevushäiret välja, kuna see polegi võimalik, aga kergendab ja rahustab väga tõhusalt.
vanaema5. oktoober 2017, 10:59
Järjekordselt olen Jürkaga nõus. Seda minagi arvan. Ainuke asi veel, et sinu läheduses ei või olla inimesi, kes häirivad sind.
Ei ole nõus5. oktoober 2017, 15:06
Olen seda häiret ise kogenud. Algas äkki ja tekkepõhjust nagu ei olnudki. Kõik on varasemalt olnud minu elus hästi ja ka hoogude tekkimise ajal oli kõik korras nii pere, töö kui kõuge muuga. Ei osanud arstid ka tekkepõhjust leida ega ravida. Need hood muutusid aina tihedamaks , hakkasin vältima rahvarohkeid kohti (kauplused, buss jms) nende hoogude hirmus. Mingil hetkel hakkasin end tasapisi sundima rahva sekka minema. Kui tundsin hoo lähenemist, siis suunasin mõtted alati millelegi ilusale oma elus. Põhiline oli mitte mõelda haigusest. Ja nii jäid need hood aina harvemaks, kuni kadusid sootuks. Tänaseks on sellest möödunud üle kümne aasta. Ärevushäirest on võimalik siiski lahti saada, kuid tablettidele lootes mitte.
Andres5. oktoober 2017, 16:48
Xanaxi ( või mõne muu sarnase toimega ravimi) tarbimine on jah toimiv, paraku nagu iga seda tüüp ainega (benzodiazepaam) tekib sõltuvus ja ka tolerants - vajaminevad doosid suurenevad.
olen ise ka ärevushäire küüsis. Alguses sain Xanaxist abi, perearst küsis iga natukese aja tagant kas juba ehk karp tühi ja uut ehk tarvis, aga nö vaenlast tundma õppides loobusin selle kergekäeliselt tarbimisest. Lahendust tuleb otsida oma igapäeva elust - minu puhul esiteks liiga palju tööd ja sellega kaasnevat vastutust, millega ma enam toime ei tulnud, ja teiseks inimesed, kellega suhtlemine oli mulle koormaks. Esmapilgul võimatuna näiv ülesanne, aga teostatav. Töökoormusest loobumine tundus vabatahtlikult võlavanglasse ja näljapiirile langemisena, aga teadvustades endale, et ärevushäire süvenedes kaotan ma töövõime nii või naa tuli see julm sekkumine siiki teha. Täna, kolm aastat peale suurimat ärevushäire atakki, olen ma olnud 2 aastat ilma xanaxita ja imekombel sugugi mitte nälja ja võlavangla piiril - vähema tööajaga suutsin nagu näha teha tööd hulga kvaliteetsemalt.
7. oktoober 2017, 01:43
Xanax pole depressiooni ravim, see on rahusti. Kui oled nõrk, võid rahustist sõltuvaks jääda, aga depressiooni ta ei ole eales ravinud ega hakka ka edaspidi kõige parima tahtmise juures ravima.
Uue aja haigused5. oktoober 2017, 09:10
Kui korra oled saanud arstiga jutule( depressioon , ärevushäire, buliimia, anoreksia) siis edaspidi juba tead, millist juttu arstile rääkida, et pikk haigusleht oleks kindlustatud! Oma kogemus!
Jah5. oktoober 2017, 09:37
Pidev süvenev rumalus on ka väga levinud.
5. oktoober 2017, 08:40
eesti riik jätab inimesed tööta, ela millest tahad ja kui tuleb minna kuuse alla siis saad tunda seda sapipritsija siin
õudus5. oktoober 2017, 08:37
Jubedad inimesed....
.muudkui parastavad ja vastik on lugeda....Häbi on olla eestlane!
Trra5. oktoober 2017, 08:47
Häbene siis jobukas
Vahelduseks5. oktoober 2017, 09:26
raaL5. oktoober 2017, 16:18
Ole siis muulane, kui eestlane on häbi olla.
Ja see kuidas kodanik sotsi siin suhtutakse on seotud temast endast pikalt rahva näkku paiskunud musta poriga. Et mitte öelda ropumalt.
Pööriöölane5. oktoober 2017, 08:24
Rästa kohta ei oska öelda, aga kui Raud ennast juba deliiriumisse on joonud ja veel räägib, et see oli tema elu teravaim elamus, siis ega tal pööningul enam kõik korras küll ei ole.
kult rukkis5. oktoober 2017, 11:33
Oot, teadaolevalt on M.Raud juba vähemalt 26 a kaine. Niiet aastakümnete tagune deliirium ei puutu enam kuidagi asjasse, mõttetu seda siinkohal mainida .
105. oktoober 2017, 12:28
või 30 aastat kaine, vahet pole. Ajurakukesed on juba hävitatud ja need enam kainusega ei taastu ühegi valemiga. Geneetika samuti rikutud.
to kult rukkis5. oktoober 2017, 14:07
paralleel, kui aru suudad saada muidugi: mul tuttaval autoõnnetusest juba 30 aastat mööda, aga ikka passib ratastoolis. eksju.
kui üht vana artiklit lugeda5. oktoober 2017, 14:06
siis saab teada, et rästa on aktiivne alkoholi ja narkootikumide kasutaja. narkomaanile kahjuks kaasa tunda ei soovi.
MK5. oktoober 2017, 08:20
Ei saa aru. Paanikahäire on haigus ja selle vastu on ravimid. Milleks oma haigustest Ôhtulehes kirjutada. Vastuseks on avalik mônitamine , abi sellest ei saa. Parem panna mugavad riided ja jalatsid ja minna metsa sügist nautima. Paanikahood vähenevad ja ehk ei peagi neid moodsa nimega ravimeid tarvitama.
5. oktoober 2017, 10:34
Kindlat ravi ei ole olemas, su jutt on enesepettus.
sotside vaevad5. oktoober 2017, 08:14
vähem juua on tarvis ja vähem homomultikultipropagandat
@sotside vaevad5. oktoober 2017, 08:26
See pole võimalik! Joomine ja perverssused ongi sotside ainuke elu mõte ja eesmärk! Geneetiline põhjakiht ju!
CDE5. oktoober 2017, 08:41
Räägivad inimesed kes arvatavasti joovad viina igal sünnipäeval, pulmal või peielauas.... Kui just pole täiskarsklane või kokkulepitult kaine autojuht. Kui joote siis ppange oma suu kinni. Kui mitte siis sõimake edasi. Kainelt saab ka teisi odavalt sõimata ja vist veel süüdimatult kui joobes olles.
võta teadmiseks5. oktoober 2017, 14:10
pidupäeval pits viina või klaas veini juues ei kujune välja alkoholismi. kas päriselt arvad, et miku võttis vaid pidupäeviti :D ja vaid pisut? iga päev on joodikul pidu muidugi :D
Carpe aqua 5. oktoober 2017, 08:13
Kui eluaeg vett juua pole mingeid häireid organismis.Parmude mure see paanikahäired.
Jah5. oktoober 2017, 08:47
Haiglad kõik parmusid täis, veejoojal pole ju mingeid häireid organismis? Küll ikka on mõned targad.
see5. oktoober 2017, 08:56
ei ole ainult parmude häire, et sa teaks.
krisse5. oktoober 2017, 08:59
ei ole kunagi joonud, kuid ikka on paanikahäire. Ja see haigus on selline, et kui endal ei ole olnud, siis inimene ei tea ja ei maksa kommenteerida. See on väga ôudne haigus ja ei ole lihtsalt nii, et vôta tablett, küll läheb üle.
kurb5. oktoober 2017, 09:01
kuid kahjuks mitte, kui sa ei tea, kui tõsine haigus see on ja ilma alkoholita, siis ole parem vait.
Carpe aquale5. oktoober 2017, 12:25
Väga nõme kommentaar, järelikult ei tea sa, millest räägid. Ma ei ole elus purjus olnud, aga tänavu sain esmakordselt ka teada, mis on paanikahäire. Ikka päriselt niimoodi rinnus pitsitas, et kahtlustasin infarkti. Kui asi ikka ei ole veel ülihull, siis enne rohtude tarvitamist soovitatakse väga sügavat hingamist (sisse ja välja hingamisel lugeda vähemalt seitsmeni). Paanikahäire võib olla reaktsioon väga pikaajalise ülekoormuse, stressi, liigse muretsemise peale. Alkoholiga ei ole siin mitte mingit seost.
Paljud kommentaarid5. oktoober 2017, 08:00
on hukkamõistvad ja õelad ja parastavad. Kui inetu .Loomeinimesed on palju tundlikuma närvikavaga kui teie .
õige5. oktoober 2017, 08:17
kuid just nimelt loomeinimesed ja ega neid tõeliselt loomeinimesi nii palju olegi ning ka nemad võivad olla eelmainitud vigadega
@Paljud...5. oktoober 2017, 08:27
Hoidku selle Raua "loomingu!" eest!
Raud5. oktoober 2017, 09:29
ja loome- inimene !!!??? See on juba midagi uut.
Impotsill5. oktoober 2017, 07:46
Joo vähem. Kui ma joomise maha jätsin, kadusid paanikahood ka (või olid need jaanikahood - vot enam ei mäleta).
Ei vaata ega kuula tema saateid5. oktoober 2017, 07:52
sedavörd ebameeldiv on see paanitseja.
5. oktoober 2017, 09:31
Kellel sa, impotsill, joomist soovitad maha jätta?
5. oktoober 2017, 07:25
Kas sa ka tead, paljudel inimestel sinu nägemisest krambid tekivad? Püsi varjus ja ära trügi pildile oma koledaid nägusid tegema. On võimalik ka teisiti elada!
no5. oktoober 2017, 08:20
pole võimalik mitte trügida.
5. oktoober 2017, 07:22
Ei tasu ronida üle oma varju, kui kolu on ainult sõklaid täis! Mine tööle!
Mõista tuleb5. oktoober 2017, 07:14
kaasinimest, mul on ka praegu paanikahäired, südamevalu ja hirmud,elu pole lihtsalt korras ja on masendav sügis,suve pole olnudki ja raha ka ei ole.Maaslamajat ei lööda jalaga.
Lengutavad Eputrillad 5. oktoober 2017, 07:12
Sm. Raual on kommuunapisik juba geenides. Tubli sm. Säre ja Karotamme järeltulija !
Eksid5. oktoober 2017, 10:24
kõige otsesem ikka hävituspataljoni Mart Raua lapselaps.
5. oktoober 2017, 10:26
Kas sinu esivanemad olid sama rumalad kui sina või oled sa esimene suguvõsas?
Küll on hea maaslamajat lüüa5. oktoober 2017, 07:09
see on inimestele väga omane. Olen naine ja ma vaevlen praegu ka südamevalu ja ärevuhshäirete küüsis, on sügis hall ja rõske, põhjuseid on palju mis inimese meeli mürgitavad .Ärge kunagi naerge ja mõnitage inimeste hädade üle,see on väga madal mõttelaad.
5. oktoober 2017, 10:27
Aga siinsed kommenteerijad enamuses ju madalalaubalised ongi.
Juura5. oktoober 2017, 07:06
Veel üks väljamõeldud haigus.
Jah5. oktoober 2017, 08:49
Et mida ei ole ise kogenud, see on väljamõeldis ?
juura5. oktoober 2017, 08:59
kas pean kasiinos käima hakata,et siis tohiksin öelda,et kasiinosõltuvus pole mingi haigus
jaa-jaa5. oktoober 2017, 09:39
Maa on ka lapik ja seisab kolme elevandi peal.
Jah5. oktoober 2017, 09:50
juura arvab, et tõde on ainult see, mida tema tõeks peab.
to Juura5. oktoober 2017, 09:05
kui sul ikka rahulikus olekus lööb äkki pulsi 160-le ja vererõhu 210 ja sinu ainuke mõte sellel hetkel on, et süda vastu peaks ja sa ennast surnuks ei oksendaks, siis ei ole see väljamõeldud.
Juura5. oktoober 2017, 14:37
ei juhtu seda rahulikus olekus.
ikka peale rahulikku olukorda.
ja ma väitsin,et veel üks väljamõeldud haigus,põhjusel,et püütakse igasugustele inimeste eripärasutele määrata mingi nimi.ja tingimata haigus.
Inimesed ongi erinevad ja pole põhjust alati seda haigusena määrata.
CDE5. oktoober 2017, 09:08
Kui ise pole kogenud või ei tea isiklikult inimest kellel see on, siis ei tähenda seda et see on väljamõeldud simulantsus. Minu enda kogemus on see et mul oli rinnus valu ja magu ajas vastu. Aga korduvad vereproovid ja ekg näitas et mul on pole midagi muud. Närvisüsteem otsustas mingi hetk et nüüd võiks olla emotsionaalses häires olla tihedamalt ja tugevamini. Nii hullusti et söögiisu kadus paaril korral.
5. oktoober 2017, 09:31
Juura, sa oled puhta duura.
Ja-jah5. oktoober 2017, 06:47
Tüüpilised alkohooliku tunnused....
5. oktoober 2017, 09:32
Jumal on rääkinud. Aamen!
tublimatest tublimatel5. oktoober 2017, 05:47
pidevalt lõksutavatel superkarsklastel tunduvad pidevalt paanitsemise hood pea sees olevat, eriti kui keegi temast erineb ja alkot tipsutab !!
ja mida siis pidamatu mulaga raudpleki mikul miskit erandit saab olla sellistest !!
Jürka5. oktoober 2017, 05:55
Juba aastaid on selle haiguse ametlikuks nimeks "ärevushäire".
5. oktoober 2017, 07:22
On nii ärevus- kui paanikahäire.
Ei mingit müstikat5. oktoober 2017, 03:37
Pole siin midagi seletamatut! Sotsialistide poolt loodud koonduslaagrid teisitimõtlejatele on unes nii reaalsed, et peopesad lähevadki higiseks.
karmavõlg5. oktoober 2017, 01:52
@karmavõlg5. oktoober 2017, 08:34
Midagi sarnast vist jah. Ka Piibli järgi nuheldakse vanemate patud lastelastelegi. Mihkli vanaisa oli ju hävituspataljoni kõrilõikaja. Palju eestlasi ta tappis, piinas või neile muid kannatusi põhjustas ei teadnud ta vist täpselt enam isegi.
...5. oktoober 2017, 09:40
1941 a moodustati vabatahtlikest hävituspataljonid NKVD alluvuses. ükauses oli umbes 200 meest-naist, nii et polgu mõõtu need päris välja ei andnud. Sinna ei kuulunud mitte ainult töölised vaid ka näiteks mitmeid meie kultuuritegelasi: kirjanikud Paul Kuusberg, Uno Laht, Mart Raud, Ralf Rond, Luise Vaher, kunstnikud Andrus Johani, Kaarel Liimand, Esko Lepp, teatrimees Kaarel Ird, "kirjanduskriitikud" Max Laosson ja Endel Sõgel, kultuuriajakirjanik ja omaaegne tippsportlane Friedrich Issak. http://luup.postimees.ee/luup/96/12/aja2.htm
5. oktoober 2017, 12:42
võlata inimesi praktiliselt pole. Siinsed parastavad kommentaatorid kohe kindlasti mitte.
Juu saab sinu seitsmes (siis kui sina taas sünnid) selle ärevushäire, kuna täna tundus parastamiseks hea
Mingi uus moehaigus5. oktoober 2017, 01:35
MMiks ainult sotsidel ???
Jah5. oktoober 2017, 01:14
Kurat tuleb hingele järele, kui ikka teda nii truult on teenitud!
seda et5. oktoober 2017, 01:13
mul oleks ka paanikahood, kui ma oleksin peast sots ja ajaksin sellist sotsimöga suust välja, kui raud. pole midagi imestada, et tal on.
5. oktoober 2017, 09:34
Ja sinu mittesotsmöga on eriti meeldiv lugeda?
Ziegmund Freund5. oktoober 2017, 00:55
isegi sm Lenin teadis mis on parim ärevusvastane vahend..
Seeder5. oktoober 2017, 00:40
Mis jõid siis nii palju, mõni ime, et iseennast ka kartma oled hakanud, kuradikesed käivad siiamaani külas, jah?
Tupac5. oktoober 2017, 00:37
Oleks tasunud vähem lakkuda
No 5. oktoober 2017, 08:51
Arvad, et kõik ärevushäire all kannatajad on alkohoolikud?
5. oktoober 2017, 09:36
Siinne valvekommentaatorite kontingent eijaga millestki midagi, nende põhiülesanne on valimatult tulistada.
Jah5. oktoober 2017, 09:44
Huvitav mis selliste inimeste peades küll toimub, kes ennast mõtlemisega ei vaeva, mingitki silmaringi ei oma ja kommenteerivad artikli pealkirja alusel?
Peamiselt5. oktoober 2017, 09:51
alkohoolikud ja endised alkohoolikud kuna nende närvikava ja ajurakud on alkoholi tarbimise järgi kahjustatud.
Vabandust5. oktoober 2017, 10:45
Ja millise eriala spetsialist Peamiselt on ? Neurodiagnostika või psühhiaatria ?
et siis5. oktoober 2017, 11:49
noorukieas paar aastat viina joonud raud on meil suur joodikautoriteet? tema suur alkokarjäär on ju sulepeast välja imetud, enamus eesti mehi on rauast kordades rohkem viina kulistanud aga keegi ei kelgi sellega...
Paar aastat,6. oktoober 2017, 09:32
Maarja7. oktoober 2017, 23:40
Mina sain ärevushäire pärast pikalt kestnud rasedusdepressiooni. Paanikahäire sain surmahirmust kui soojamaareisil snorgeldamisel korraga mitu asja minu jaoks nihu läks. Mees sai ärevushäire suurest rahamurest, millest arenes ka paanikahäire. Mu emal oli nooruses ärevushäire sj ka paanikahäire. Ja mitte keegi meist pole alkoholi kuritarvitaja olnud! Väga tobe eelarvamus sul! :(