Lapsed

Kuus nõksu, kuidas lapsi hooajalisi köögivilju sööma ahvatleda (3)

LISA KOMMENTAAR

Ärge hoidke tagasi...!16. oktoober 2017, 13:53
Köögiviljade maitsega tuleb harjutama hakata last juba kuue kuuselt. Ikka alguses anname maitsta, las sülitab välja ja siis peame mõned päevad vahet: proovime uuesti. Kui neelab alla, siis mõni teine päev võime portsu suurendada lusika või pool võrra. Aju peab harjuma ja töötlema uut maitset - kui siit tuleb jaatav vastus, et jah, see on meile ( organismile) vajalik, siis mingi aja pärast seda nõutakse.
Kui te olete lapseeas mingit taimetoitu söönud, siis pärast keskiga hakkate selle juurde julgelt tagasi pöörduma - seda teeb meiega mälu. Taimetoit on eriti hea lõunaajal, õhtuks jätke piimatoidud ja munatoidud: neile jääb rohkem seedimisaega une ajal, seega ei tõuse kaal ja ei teki gaase, mis häirivad ja sinna juurde enne und tass teed ( ilma suhkruta!) .
Brokkoli või üks apelsin päevas aitab teismelistel tüdrukutel, ka naistel hoida rinnanäärmeid korras, hoides vähi tekkimise eest hiljem selles piirkonnas. Pange aga julgelt brokkoli vars kapsasupiks. Brokkoli pealsed peavad olema helerohelised ja noored, arenenud õiepungad enam toiduks ei kõlba aga vars küll. Ka aniis (apteegitill) kogu juurikat meenutava varrega sobib supi sisse: peenestage muidugi ära! Aniis aitab hingamisteedes lima vähendada - sobib sügisesse! Maisiterad jälle suurendada lima - hea peale terveks saamist. Praegu saab teha köögivilja suppi väga mitmetest köögiviljadest kokku - ka värviline roog meelitab sööma. Keedetud peet, petersell, seller, purustatud kaerahelbed aitavad ka luustiku arenemisele ja hammastele vajaliku materjali tekkimisele kaasa.
Qi16. oktoober 2017, 03:14
miks peab lastele toppima kemikaalidega pestud porgandeid voi juba pollul uhitud kapsaid.
Puuviljad on maitsvamad, ka taiesti naturaalselt.
N50+15. oktoober 2017, 14:34
Kui kodus ka vanem generatsioon sööb juurikaid ja puuvilju, siis ei ole lastega vaja mängida - see lihtsalt ongi igapäeva normaalsus