InvainventarFoto: MATI HIIS
Uudised
17. oktoober 2017, 14:10

Abivahendikeskus kutsub tipptehnoloogiat katsetama

Juba sel neljapäeval aavad kõik huvilised Eesti suurimas abivahendikeskuses Invaru näha ja järele proovida abivahendite tipptehnoloogiat alates aktiivratastoolist kuni silmjuhitava arvutini. 

Invaru avatud uste päevale on oodatud kõik, kes igapäevaseks toimetulekuks vajavad mõnda abivahendit, abivajajate lähedased ja tugiisikud ning ka lihtsalt huvilised. “Invaru lahtiste uste päeva eesmärk on tutvustada valdkonna parimaid võimalusi ja tõsta seeläbi inimeste teadlikkust,” rääkis Invaru juhatuse liige Kadri Tiido. 

“Avatud uste päeval näevad osalejad, kuivõrd mitmekesine on erivajadustega inimestele mõeldud abivahendite hulk ja külalised pääsevad hooldus- ja remonditöökotta, kus oma ala parimate tehnikute käe all iga abivahend spetsiifilise ja personaalse lähenemise leiab,” rääkis Tiido. Invaru tehnikud on ka Eesti ratastoolitennisistidele tehniline tugi.

Kadri Tiido kinnitusel pakutakse külalistele ka ainulaadset võimalust testida ise abivahendite tipptehnoloogiat. “Proovime järele, kuidas kasutada aktiivratastooli ja katsetame, kuidas saab juhtida arvutit, kasutades selleks vaid oma silmi,” avas Tiido sündmuse sisu. 

Invaru avatud uste päev toimub 19. oktoobril aadressil Helgi tee 13, mis asub Tallinna linnapiiril asuvas Peetri külas. Ekskursioonid ja testimised algavad kell 10.00, 12.00 ja 14.00. Huvilistel palutakse ette registreeruda siin. Abivahenditega tutvumiseks ja proovimiseks tuleb aega varuda ligikaudu poolteist tundi.

Invaru Helgi tee kompleks on esimene spetsiaalselt abivahenditega tegelemiseks mõeldud hoone Eestis.