Foto: PantherMedia / Scanpix
Lapsed
19. oktoober 2017, 12:18

Eesti lasteaedades napib arendavaid mänguasju

Juku Mänguasjakeskuse Lego klotside kogumisaktsiooni käigus koguti annetajate abiga kümme kastitäit kasutatud legoklotse, mis annetatakse abivajavatele lasteaedadele üle Eesti.

 „Septembri jooksul kutsusime kõiki lapsi üles tooma meie poodidesse Lego klotse, mis on jäänud koju kasutuna seisma ning mis võiks uuel ringil Eesti lasteaialapsi rõõmustada. Lego-mägi kerkis nii kõrgele, et saame kümnele endast märku andnud lasteaiale kinkida vägagi esindusliku koguse klotse,“ kommenteeris Juku Mänguasjakeskuse turundusjuht Kairit Parker.

Parkeri sõnul selgus endast teada andnud lasteaedade kirjadest, et Eesti lasteaiad tunnevad puudust eelkõige arendavatest mänguasjadest, mida nende kõrge hinna tõttu on keerulisem muretseda. „Väga kulukas on osta näiteks väiksemate komplektidena müüdavaid Lego klotse, et kõik lapsed saaksid nendega üheaegselt mängida ning arendada oma käelist ja mõttelist tegevust,“ tõdeb Parker.

Nukras olukorras on ka õppeasutused, mis tegelevad erivajadustega lastega.

„Näiteks toimub ühes Tartu kooli toimetuleku õppe- ja pikapäevarühmas mõõduka intellekti puudega laste õppetöö suuresti läbi mängu, kuid eelarvet mänguasjade hankimiseks ei ole. Annetatud Lego klotsidest on koolil aga väga palju abi, kuna nendega mängimisel areneb laste peenmotoorika, ruumitaju ja mõtlemine,“ sõnas Parker.

Seetõttu kutsub Juku Mänguasjakeskus koostöös Uuskasutuskeskusega alates sellest nädalast kõiki lapsi ja lapsevanemaid üles tooma kodus kasutuna seisma jäänud mänguasju Rocca al Mare keskuse kaupluse kogumiskasti. Uuskasutuskeskus annab mänguasjadele uue elu ning Juku annab kõikidele mänguasjade annetajatele tänutäheks 15% sooduskupongi.