Suitsukana-köögiviljasupp Foto: Ragne Värk
Hea nõu
19. oktoober 2017, 14:21

KÜLMETUSVIIRUS KIMBUTAB? Kanasupp teeb terveks! (1)

Sügisene haigustelaine juba kimbutab ja seetõttu tasub oma tervisele eriti tähelepanu pöörata. Et kanasuppi on alati peetud haiguste imeravimiks, pakub Rannamõisa toidublogija ja linnuliha.ee perenaine Ragne Värk välja veidi teistsuguse kanasupiretsepti.

See supp erineb õigepisut klassikalisest kanasupist, kuna sisaldab piima, herneid ning valmib suitsukanaga. 

Supi valmistamiseks neljale inimesele kulub 30 minutit ning selleks vajad: 1 sibul, 2 porgandit, 3-4 kartulit, 6 dl puljongit, 6 dl piima, 250 g suitsutatud broileikintsuliha, 200 g külmutatud herneid, maitsestamiseks soola ja pipart.

Supi valmistamiseks haki sibul peeneks ning prae paksupõhjalises potis klaasjaks. Poole pealt lisa sibulale seltsiks ka õhukesteks viiludeks lõigatud porgand ning kartulikuubikud. Kuumuta minuti jagu ning vala siis juurde puljong ja piim. Tükelda suitsukana ning lisa supile. Kuumuta suppi keskmisel kuumusel (ära keema lase) seni, kuni köögiviljad on pehmed. Maitsesta soola ja pipraga vajadusel. Paar minutit enne supi valmimise lõppu lisa juurde ka herned.