Terviseuudised

PIIM EI MAITSE? Vaata, millised toiduained on tõelised kaltsiumipommid! (5)

LISA KOMMENTAAR

61524. oktoober 2017, 11:21
Kas piimatooted on meile kasulikud? Oleme uskunud sajandeid, et piimatooted peavad olema olulisel kohal meie toidus. Ometi on hästi teada, et paljud rahvad ei talu piimatooteid, ja isegi rahvastel, kes piimatooteid taluvad, esineb nende toodete vastu allergia. Uuemad tõendid viitavad piimatoodete seotusele mitte ainult allergia, vaid ka potentsiaalselt surmavate haigustega, nagu osteoporoos, leukeemia, diabeet jpm. Arutlusele tulevad värskemad teaduslikud avastused ning nende mõju meie eluviisile.
et tõrkeid poleks...23. oktoober 2017, 17:13
Üks põhjus miks piim ei maitse, on ka psühholoogiline. Nimelt on inimene kokku viidud loomaga, kes on väga räpane ja hooldamatta olnud : haisenud sõnniku järele ja ka piim on sellise maitsega. Siin tekibki automaatselt tõrge piima suhtes, eriti lastel. Seega, esimene mulje piimasaadusest peab olema positiivne, et seda joodaks.
Mäletan katset, kuidas väikelaps jooksis õues ringi ja otsis kõvu koera kakajunne, et neid suhu toppida - ei mingit tõrget. Nimelt oli lapsele eelnevalt vormitud, voolitud kaka kujuline, pruun, rummikoogi massi meenutav, toiduainetest tehtud, kakajunni meenutav vorstike, ja asetatud põrandale, kiletüki peale. Selle juurde oli tuppa jäetud ka poolnäljane mängiv laps, kes loomulikult asja ära sõi. Lapsel tekkis positiivne suhtumine sellesse toitu ja nii ta märkaski õues samasugust asja, mida suhu panna. Nii saab ka loomi sööma õpetada.
mäletan24. oktoober 2017, 12:23
lapsepõlvest lauda lõhna, see meeldib nüüdki, aga lehmapiima ei suuda juua.
eh23. oktoober 2017, 16:35
ammu teada tõde, et vaid elemendist on vähe - meie organism ei võta vastu ainult elemendipõhiseid aineid. Vaja on ühendeid ja sageli just taimsed kaltsiumiühendid ei ole meie organismile omastatavad, tuleb teisest otsast samasugusena välja. Lisaks tahab kaltsium meie organismis toimimiseks rasvasid.
ärge nüüd nii...23. oktoober 2017, 16:57
Selleks, et taimest kaltsium kätte saada on vaja taim korralikult peenestada ja veidi läbi töödelda, näiteks keeta. Taimes on kaltsium veidi tagasihoidlikumas koguses, mis on just sobilik vanemale inimesele. Liigne kaltsium ummistab sooled ja veresooned, tekitab skleroosi ajus. Mida vanemaks inimene jääb, seda paremini taimetoit sobib.
Meie kliimas on vaja novembrist alates suurendada loomse toidu osakaalu toidus, seda põhjusel, et mitte õues ära külmuda, ega saada külma tõttu kergesti tekkivaid kõõluste ja lihaste rebendeid, mis võivad väga valulikud olla ja kaua paraneda.