Haim-Vital Grinfeldi sõnul koguvad mokteilid üha rohkem populaarsust ka Eestis.Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
3. november 2017, 13:15

TARGALT JA TERVISLIKULT: movembris rüüpa mokteile

Eesti parimate baarmenite hulka kuuluv Haim-Vital Grinfeld annab nõu, kuidas valmistada trendikaid mokteile ehk alkoholivabasid kokteile, mida saab ka ise kodus järele proovida.

„Mokteilid on loonud maailmas uue trendi, mis kogub üha rohkem populaarsust ka Eestis,“ märkis Grinfeld. Ta selgitas, et mokteil tähistab vee baasil valmistatud alkoholivaba kokteili, mis võib koosneda paljudest erinevatest lisakomponentidest. Soovi korral siiski vaid mõnest üksikust lisandist, et muuta vee joomine põnevamaks.

Grinfeld lausus, et maitse kõrval on mokteilide puhul väga oluline nende presenteerimine ehk jook peab nägema välja isuäratav.

„Baaris mokteili tellimine tähendab, et baarmen või baaridaam saab kasutada oma fantaasiat ja tal on rohkem võimalusi üllatada oma kliente,“ märkis ta.

Maitsev alkoholivaba mokteil on ka üheks võimaluseks, kuidas leevendada alkoholi tarbimisest tulenevat veepuudust. Vajadusele juua alkoholi kõrvale vett juhtis viimastel kuudel tähelepanu ka Alkoholitootjate ja Maaletoojate Liidu kampaania „Kui võtad, võta vett vahele!“, mistõttu on Grinfeldi sõnul praegu suurepärane aeg, et proovida alkoholi kõrvale veebaasil valmistatud jooke.

Siin on mõned organismi kosutavate mokteilide retseptid ning lisaks üks kodune tee, mis Grinfeldi sõnul sobib suurepäraselt jahedateks sügisõhtuteks.

Mai-Tai

Vaja läheb: 30 ml MONINi Falernum siirupit, 30 ml värsket sidruni- või laimimahla (u pool laimi), 30 ml ananassimahla, 30 ml apelsinimahla, jääd.

Valmistamine: šeigi. Kaunista tsitrusviljadega. Serveeri!

Ginger Mulled Wine

Vaja läheb: 30 ml MONINi ingverisiirupit, 200 ml punast viinamarjamahla või jõhvikamahla, 60 ml kuuma vett

Valmistamine: soojenda mahl ja MONINi ingverisiirup. Lisa kuum vesi ja värsked puuviljatükid. Sega. 

Võid kaunistada apelsinikoore, kaneelipulkade, nelgi, õunalehvikuga vms. Serveeri!

Soovitus: võid asendada MONINi ingverisiirupi MONINi kaneeli, curacao triple sec, falernumi, vürtsivahtra, vürtsikõrvitsa või teiste punaste puuviljade siirupitega, et kohandada maitset endale sobivaiimaks.

Mustikamaitseline kodune tee

Vaja läheb: 50 ml MONINi mustikapüreed, 20 ml MONINi Mojito-piparmündisiirupit, 50 ml värsket sidruni- või laimimahla (umbes pool laimi), Earl Grey pakited, 400 ml kuuma vett, 

Valmistamine: Keeda valmis tee ja lisa sellesse lisandid. Teesse võid panna ka tsitruselisi, marju, värsket münti vms. 

Kaunista. Serveeri!