Terviseuudised

Sügava liitpuudega naine on saanud haigla erihooldusosakonnas poolteise aasta jooksul viis tõsist vigastust

Elu haigla hooldusosakonnas: hambajäljed kõrvas, veri põlves, nina paistes! (207)

LISA KOMMENTAAR

Noh7. november 2017, 10:22
Kohtusüsteem ja sõjandus on endiselt IRL-i ja sotside alluvuses. Kui suunaks olematuks sõjaks ettevalmistamise rahalised ressursid hooldekodudele oleks ehk sellest rohkem kasu. See Venemaa-vastane tegevus pole odav, kuigi praegune Venemaa ei kavatse meid rünnata, vaid tahab hästi läbi saada. Isegi ohu korral ei läheks ükski riik sõtta Venemaa vastu, ammugi siis ühe väikese riigi kaitseks. Ega vist võõrvägede kohalolek pole ka odav. Ainult ma ei mõista miks NATO pole läinud appi neile riikidele, kust tulevad põgenikud kelle seas on ka kurjategijad ja korraldavad Euroopa riikides tapatalguid. Rohkem raha hooldekodudele, et vähemalt hooldajatel oleks vähem haigei inimesi hooldada.
7. november 2017, 14:48
omanik ei jäta taskusse ajamata raha, mida on võimalik kuidagi töötajate ülekoormuse arvelt endale taskusse ajada, kuni kriminaalasju ei tule väärkohtlemise alusel ei muutu üldse midagi. Keegi ei sunni omanikke inimlikku kohtlemist tagama.
oi -jaa7. november 2017, 09:41
Lõuna-Eesti hooldaja tunnitasu on 3.70-3.90-ni.Rohkemat ära taha sest hoolealuseid on ühe hooldaja kohta 18-25 ja öövahetuse ajaloled sa80-85 hoolealusega kahekesi,sellest on lamajaid27.Hurrraaaa elagu Eesti.
7. november 2017, 14:50
Edasi töötad siis järelikult oled rahul, nii need tööandjad asju mõistavad.
Jah7. november 2017, 09:35
Seda, mis on paljude aastate jooksul valesti tehtud on raske heastada, aga seda tehakse praegu. Kõike kohe ei jõua. Reformi tagatoa tegelastel oli kõige tähtsam võim ja selleks nad töö asemel laimasid töötegijaid, vassisid, hirmutasid, õhutasid vihavaenu. Inimesed ei saanud kohapeal arstiabi, sest lihtsalt need võimalused kaotati ära. Mina vigastasin jalga olles suvekodus väikelinnas. Kiirabi tuli katsus suurt konti, mis oli terve ja viis röntgenisse, mis oli veel imekombel selles linnas olemas, aga muid võimalusi uuringuteks polnud. Röntgen ei näidanud midagi. Hiljem Tallinnas avastati, et on malleoolide luud katki ja Achilleuse kõõluse rebend. Ravi jäi hiljaks ja nüüd olen vigane. toidud on meil täis säilitusaineid arstiabi kättesaadavus vilets, paljude haiguste raviks pole avastatud ravimeid ja nii inimesed sandistuvad. Eelmised valitsused on meid viinud elatustaseme poolest viimaste hulka, aga kindlasti parandab seda olukorda keskerakondlik valitsus, nad on juba praegu palju head teinud. Muidugi peaks hooldekodudes olema töötajatel suuremad palgad ja rohkem töötajaid. Kuid nad peaksid ise ka olema hoolikamad, et ei juhtuks selliseid olukordi nagu antud juhul. Ei ole võimalik, et inimene teeb seliseid traumasid endale ise. Midagi on väga valesti.
villi6. november 2017, 19:43
sellise palga mis maksab riik põetajatele on väga närune.mujal euroopas saavad inimesed selle töö eest kuus-seitse korda suuremat palka ja teevad vähem tööd ka pealekauba.
ehh6. november 2017, 15:39
Ja ongi ainult kolm võimalust: Esiteks: Hoolatav ja ta lapsed - sugulased jäävad vait ja lepivad olikorraga, mis praegu hooldusasutustes on. Teiseks : lapsed - sugulased hooldavad ise oma kodus vanureid Kolmandaks: lapsed - sugulased maksavad hoolduse eest nii palju, et hooldajaks tahaks igaüks minnaigaüks minna ja Neljandaks: Vana inimene leiab juba enne kui hooldust vajama hakkab, tabletikese mis vaja.
Mina arvan, et kui mul peas kõik korras on, võtan seda perioodi kui üht elu osa just niisugusena kui ta on ja valmistun juba praegu kõige halvemaks.
Kas selleks, et oma laps minu hooldajana rakkesse panna võibolla kahekümneks aastaks, kas selle jaoks oli mul vaja laps saada, teda kasvatada ja harida?
Olen oma silmaga näinud 30 aastast tütart, kes hooldas oma voodihaiget ema juba 18 aastat, pühkis tänavaid, et ellu jääda ja nägi 30-selt välja nagu hall vari...
Kata6. november 2017, 17:03
Sorry, esimene variant ei ole tohiks olla vastuvõetav ei perele ega ka ülejäänud terve mõistusega ja makse maksvatele ühiskonna liikmetele. Kui asutus ei suuda tagada patsientidele-elanikele ohutust (ükskõik kelle eest siis) pole sellel asutusel asja toimetada. Panna kinni ja ülejäänud rahaga toetada sugulasi, kes taolisi inimesi hooldavad. Ei arva, et selline asutus peaks olema nagu hotell kuid liiga ei tohi teha kellelegile, eriti nõrgematele.
No6. november 2017, 18:02
ei võta ju koju. See võimalus on praegugi olemas, et maksad hooldatava pensionile juurde ja palkad abilise. Paljud seda kasutanud on? Hooldatav inimene, isegi, kui temaga ise otseselt mitte tegelda, mõjutab elu kardinaalselt. Lihtsam on hooldekoduga kohtuteed käia ja kui sealt endale sobivat otsust ei tule, siis Õhtuleht kaasata.
Vastan ka6. november 2017, 18:21
Vaatan oma lapsi ...
Nad on võimelised pangalaenuga ostma 2 taolised, neil ongi kõigil kahesed. Kuid, kasvõi kahekümne aasta pärast, kuhu nad mu võtavad? Kööki või koridori? Jube tulevik tegelikult.
to vastan ka7. november 2017, 07:54
ise ju elad praegu kuskil saab maha müüa ja koos suurema osta. ja neil (saan aru, et vähemalt 3 last) on võimalus kõigil rahasid klapitada+ sinu pension ja hooldaja võtta. näiteks.
aga7. november 2017, 15:25
abiline läheb õhtul koju ja sul endal on vaja hommikul tööle minna. Ka ikka suudad, kui oled terve öö tegelenud voodihaige dementsega. Olen sellist elu elanud, täielik põrgu. Samuti olen kokku puutunud hooldekoduga ja see kogemus oli samuti hirmus, ainuke vahe oli selles, et öösel oli kodus vaikus, kuid võitluses oma lähedase eest hooldekodus jäime kaotajaks, abi olukorra lahendamiseks pole saada kusagilt. Seepärast sellised artiklid lehes ilmuvadki, et see on paljudele viimane õlekõrs.
naine6. november 2017, 14:20
Seadus näeb ette 20 patsiendi kohta 2 hooldajat. Seni kuni 2 hooldajat ühe hullunud patsiendiga tegelevad, mis te arvate, et teised 19 istuvad paigal nagu kukununnud või? Tehke seal ministeeriumis veel kokkuhoidu ja pange 20 dementse kohta 1 töötaja ja siis süüdistage ikka töötajaid. Ega seda te ju aru ei saa, et kui ema ei saanud kodus hakkama 1 haigega, siis töötajatel on neid 20 ja peaks kõik super olema? Minge siis ise sinna tööle ja näidake eeskuju vingumise asemel.
6. november 2017, 22:56
20 X 600 on 12 000, palju hooldajate palgad on ? Iisegi, kui on tonn, siis... kas maksuamet ikka kontrollib ? tean teist firmat, kus töölisi saadetakse pikalt, ei maksatagi raske töö eest, peamine, et omanikk 10 tuhhi saaks. palkugi makstakse palju mustalt. isegi tavahaiglas öösel marssis mingi segane mees naiste palati, ma erk pistsin kisama, see ehmatas, kus aga oleks ei tea, mis juhtunud ? v teises haiglas, tehti ravimikatseid, ja mu kõrval öösel segi läks ja rõve möll toimus personaliga õnneks. hooldekodus sugulasel said lähedased lausa sõimata, et andisd midagi süüa, juua, et kes see kasib ! ei küsi, kes maksab. hooldust ei vaja vaid vanad, keda koristatakse rohkem, täitsa mõistuse juures ja nooremgi inimene võib sattuda abitusse olukorda, igasuguseid tõbesi on ja traumad.
7. november 2017, 15:00
Jätta söötmine ja jootmine ära sis jäävad ka muud probleemid ära, väga viis suhtumine hooldusasutuses ja keegi veel kahtleb hoolealuste väärkohtlemises? Sellised hooldajad on suretajad, mitte hooldajad.
Näeb ette jah9. november 2017, 06:35
aga reaalses elus see reegel ei kehti. Meil 35 - 38 kliendi peale 2 inimest , vahel ka 1.
lugeja536. november 2017, 13:49
Ärge kaitske neid hooldekodu tõõtajaid.Tean väga hästi ,kuidas Tartus Liiva tn.hooldekodus asjad käivad.Juba hommikuse toidujagamise aj kuni lõunasõõgini istuma,topivad tõõtajad omal kotid saiapätse ja juustuviile täis.Hoolealustele antakse üks õhuke viiluke.Siis lükatakse ratastoolis isegi voodihaiged ette saali.Peale lõunat enam kedagi voodist välja ei võimaldata tulla.Aktiivsemad seotakse voodi külge kinni.Pamperseid vahetatakse 2 korda päevas,ülejäänud veetakse koju,samuti on kohvipakkidega ja mahladega.Kell 17 00 valitseb tõõtajate ruumis vaikus,ühtegi santi näha ei ole,kes oigab ,kes karjub oma voodis.Selline on elu euro remonditud ,ehitatud Tartu linna hooldekodus.Tean seda ,kuna pidasin seal vastu töötades 5 päeva.Inimlikkust ei ole.
Küsimus6. november 2017, 15:22
Mis keelas Sinul inimlikum ja hoolivam olla?
uskumatu6. november 2017, 15:28
Ma ei taha niisugust absurdi lugedagi, viitab seniilsusele : "kõik varastavad ja tassivad koju ja mina pole kaks nädalat süüa saanud" stiilis.
Lugeja53 lugeja6. november 2017, 16:02
Aga miks siis ära tulite? Teil oli ju võimalus seda kõike parandada ja muuta kui hingest oleks soovi olnud. Kõik muutused saavad alguse ju ühest väikesest sammust. Järelikult aksepteeriste olukorda, lõite käega ja tulite tulema ja jätsite südamerahuga need hooldatavad samasse õudsasse olukorda. Üks küsimus: mitu korda peab vahetama patsiendil pampersmähet norm olukorras? Alustame ajaliselt valve algusega kl. 8.00.
E.6. november 2017, 18:16
Kui mina ühes Eesti suuremas haiglas põetaja olin, siis vahetasime vastavalt vajadusele- ka tunniajaliste vahedega, kui patsient nõudis. Öösel oli suurem vahe, st võis juhtuda et õhtust hommikuni oli patsient sama mähkmega, kui ta kella ei lasknud ja vahetamist ei nõudnud.
7. november 2017, 15:03
Peabki seallisest asutusest ära tulema, kus inimesi sedasi koheldakse, muidu oled ise ka mõrtsukas ja piinaja.
7. november 2017, 15:04
Ära võrdle suurt haiglat ja hooldekodu, haiglas arst ei tule palatissegi, kui seal haiseb kasimatuse järele.
Küsimus6. november 2017, 17:11
Ja 5 aastat vaatasid seda kõike vaikides pealt, ihusid hammast või osalesid ka selles jamas? Häbi ei olnud?
Lugesin6. november 2017, 17:58
Et siis nii6. november 2017, 12:36
Sõimame neid inimesi nii kuidas suudame, elame kõik ome mured nüüd töötajatele välja teadmata isegi seda kui õiged on need süüdistused. Miskipärast ma pakun et 99% siinsetest sõimajatest ei lähek sellisele tööle ka kordades suurema palga eest. need inimesed on entusiastid ja siinne sõim on neile lihtsalt valus kuulata. Enamus ei kujuta ette kes on selle osakonna hooleleused. ja kui väsitav on seal töötamine vaimselt. Ilmselt ei tööta seal keegi ainult raha pärast vaid rohkem missioonitundest. Pange siis nüüd kirja kes siinsetest sõimajatest on nõus käima läbi vastava kooli ja astuma "nende hoolimatute koletiste" asemele. KUi igaüks teeks aastas kümme vabatahtliku töö päeva saaks korraldada ka valve kes pidevalt selle hooleeluse kõrval istuks ja iga liigutust jälgiks.
töötajate puudus6. november 2017, 13:05
alles tuleb,sest on vastu võetud otsus,et ilma hooldaja koolituseta ei saa enam hooldajana töötada,isegi need kes on töötanud sellel erialal 10 aastat.Hooldaja koolitus kestab üle aasta,(võib olla kauem)sest hooldajad käivad koolis töö kõrvalt oma vabadel päevadel
mh6. november 2017, 13:24
Hooldustöötajaks õpivad kaks aastat Kõrgemas meditsiinikoolis.
Kõrgemas meditsiinikoolis6. november 2017, 13:58
õpitakse hooldusõeks, sellel on hooldajaga vaks vahet.
mh6. november 2017, 15:29
Hooldustöötajaks nimelt.
Medikas6. november 2017, 16:04
Tervishoiu Kõrgkoolis ei ole sellist kutset nagu hooldusõde vaid on 2 aastane õppeaeg HOOLDAJA kutsele. Ja see ei ole lihtsalt naljamäng vaid väga tõsine õppeaeg.
mh6. november 2017, 16:22
Vaadake ise vastavalt lehelt täpselt ära, seal kenasti kirjas, et hooldustöötaja. Sõbrakesed, olete ajast maha jäänud.
6. november 2017, 23:04
tulevad teiste nimedega,
6. november 2017, 13:15
AS Hoolekandeteenused on riigile kuuluv äriühing, mis tegutseb üle kogu Eesti pea kõigis maakondades, pakkudes hoolekandeteenuseid enam kui 2200-le kliendile ning tööd ligi 1000-le töötajale.
Töötajate arv näitab,et iga kliendi kohta on 2,2 inimest.Kui nüüd vaadata hooldekodude klientide arvu ja töötajate arvu,siis tekib külimus kus on need sajad töötajad ja millega nad tegelevad?Igal hooldajal on umbes 17 klienti.Hooldajatele lisaks koristajad,köögitöölised ja muu teenindav personaal.Ikkagi tundub,et neid kusagil istujaid ja nõukogude töötajaid on väga palju ja nad ei vastuta millegi eest vaid saavad korralikku palka võrreldes hooldajatega,kes teevad kõige raskemat tööd miinimum palga eest.
Aga6. november 2017, 13:37
Arvesta, et töötajad on tööl ju kolmes vahetuses. Inimene ei tööta 24/7
no mis6. november 2017, 15:31
Kus kahes, kus kolmes, kus ühes. Vahet mingit, töö tuleb ikka järjest ära teha ja tingimused on kõikidele hoolealustele võrdsed.
Mis on mis on6. november 2017, 16:23
Mis on see, et jaga need 2000 kolmega ja enam ei tule 2,2 inimest hooldaja kohta vaid juba palju rohkem. Tegelikult kui ületunde mitte teha on juba nelja vahetust vaja .Mis siin ebaloogilist on. Need 1000 i inimest ei ole ju kõik korraga tööl. Seda ma räägin. See ei puutu töö tegemisse ega tingimustesse. Hooldusasutus ei pane kell 5 uksed kinni ja rahvas ei lähe lihtsalt ära.
hmmm7. november 2017, 09:12
Need muud töölised on ka hooldaja nime all, siis tulebki 2,2 töötajat ühe hooldaja kohta.
6. november 2017, 13:59
Et siis hoolealuste peksmine, hammustamine, naljutamine peaks nagu kompenseerima sisekorra puudujaagid?:? Kui amet ei sobi, tuleb asemele inimene, kes suudab hakkama saada ilma vagivallata, aga ei taheta lahkude sellelt ametipostilt, sest mida ei anta hoolealustele syya, veetakse endile koju! Kus sa veel nii heldet ametikohtya leiad!
lugeja6. november 2017, 15:27
Kui ikka asjaga kursis ei olda, pole mõtet sõna võtta.
Elx6. november 2017, 16:22
Kas mõtled, et hooldajad käivad nagu vampiirid ringi ja tahavad inimesi pureda, kas üldse ei mõelda mida suust välja aetakse! Oma negatiivsuse vältimisek võiksid ise minna ja olla mõned päevad sellises asutuses tööl ja siis vaata mida oma negatiivsusest sügeleva suuga räägid!Hoopis inimene , kellel asjast õiglast vaadet pole ei sobi sellist lollust kirjutada. Mismoodi on süüa võimalik koju vedada, kui see on kaussidesse portsjonina hoolealusele ette jagatud.? Hooldaja ei ole siga, et hakkab toitu kausiga omale kotti toppima! Mõelge!
Marii6. november 2017, 17:33
No valga hooldekodus küll hooldajad jagavad ise toiduportse oma ära nägemise järgi. Mitte mingeid kinniseid toidukandikuid hoolealuste juurde ei tooda.
6. november 2017, 20:41
kuule sina ,loe artikkel läbi ,kas hooldajad hammustavad hoolealuseid,appikene...
matilda6. november 2017, 12:10
Ohjahh, neid sante on meil liiga palju ja neid sandimaju ka
6. november 2017, 12:40
vältige füüsilist koormust, sööge end paksusks, suitsetage, jooge, tõmbage kanepi, neelage tablette, kihutage autoga ja kohe kohe arv väheneb
lugeja6. november 2017, 15:29
Ei tea iial, millal ise sinna sandimajja satud, ära kire enne õhtut!
mh6. november 2017, 11:43
Ratastoolis inimene,kellel käed liiguvad, saab palju pahandust tegelikult teha. Ei tea antud neiut aga muidu vana inimene kärutab ratastooliga kiiresti ringi ja teeb kätega näiteks veekraanid lahti ja tekitab uputuse, sõidab kohtadesse kus saab midagi ära keerata ,pöörata, paigutada ( sööki padja alla)varastada ( külmikust teiste asju, mida topib kõhu peale püksi)...Kui on oma teo korda saatnud, sõidab kiiresti kuhugi kõrvalsie ruumi kaugesse kohta ja pea viltu teeskleb magamist, tema ei tea midagi, miks teda süüdistatakse , ise olete teinud ja ise olete süüdi. Järgneb sõim ja needmine.
UI7. november 2017, 19:45
Sellel neiul liiguvad käed ja jalad aga kätte tegevus puudub. Ratastool on funktsionaalne mida lükkab teine inimene. Muidugi oskab ta midagi kätte võtta aga mitte kakelda, hammustada ennast kõrvast, pead vastu seina taguda (ta ei käi) nagu väidetakse. Aga ema on tal super kuigi pidi paigutama ta hoolekande keskusesse oma selja operatsiooni pärast.
Aadu6. november 2017, 11:41
Videokaameraid peaks jätkuma sellistesse kuumadesse punktidesse. Asjad paranevad võluväel.
Miks ei ole?6. november 2017, 12:44
Videokaameraid kõikides hooldekodudes, lastekodudes, haigla palatites, kõik poed on ju neid täis ja igasugused riigi asutused.Need peavad ööpäev töötama.Kas raha ei ole,on küll ja kuidas veel?
tatitaavi6. november 2017, 16:07
see oleks p e r v o d e ja sadistide ahistamine.
6. november 2017, 14:00
Ega sealne personal nii loll ka pole, et endile videosyydistuse kaela veeretab.
Jube!6. november 2017, 15:04
Lähedased pange tuppa väike valvekaamera, kuhugi salajasse kohta.Ja Te näete, mis toimub?Juhataja vastutab olukorra eest tema ettevõttes.
A6. november 2017, 11:34
Kohe-kohe täidab Keskerakond oma valimislubaduse - Pensionär peab hooldekodu kulud sama pensionist katta
6. november 2017, 11:39
Kes neist on pensionär?
6. november 2017, 13:32
Arvan, et kõik, nimelt töövõimetuspensionärid.
Jaa selline6. november 2017, 11:26
inimene on täiesti töökõlvulik ning tuleb koheselt panna tööle kas linnapeaks või riigikogusse.
Kristiina 6. november 2017, 11:17
Leili tubli kui see kes see toimetaja on kes silmi kattis. Kas häbi pole? Vaatamata sellele et ema nõus lapse pildiga. Kas piiratud teovoimetu polegi näitamist väärt olend? Madalam kui Koer?
pudruveskile6. november 2017, 11:48
Kus komad on, ei saa midagi aru?
11:17,-le6. november 2017, 12:58
Allekõrs, sul on mingi rike peas nende nägude ja nimedega!
lugeja6. november 2017, 15:32
to Kristiina6. november 2017, 18:59
milleks kedagi koeraga võrrelda? pigem oleksid võinud võrrelda mistraga või üldse vait olla.Kassiga ei taha võrrelda või meriseaga ? Ma vist olen viimaste seas keda Sinu nimede nõudmine meedias ja oma vägivaldsuse propageerimine närvidele on hakanud käima.
7. november 2017, 08:19
Vabanda,see oli minu otsus, et silmad katta. Sulle aitab traumade nägemisest. Halb asi on vaid selles-kahju, et reporter kõrva traumade pilte ei avaldanud. See oleks ka mõned sõnatuks võtnud.
.. 6. november 2017, 11:15
Hooldajatele peab maksma korralikku palka, siis tuleb ka korralikult kvalifitseeritud kaader tööle.
A 6. november 2017, 11:28
Kust see korralikult kvalifitseeritud kaader siis järsku tuleks ? -Nigeeriast vää ?
6. november 2017, 11:40
Tervishoiu kõrgkoolist ikka
A-le6. november 2017, 11:50
Muidugi sealt! On olnud meedias eesti noormehe tööleminek Inglismaa hooldekodusse,kus hindu naised tööl.Ta tuli sealt tagurpidi tulema, ja peaaegu soovitati lahkuda,sest hakkas õigust nõudma hoolealuste inimõiguse asjus...
õigust nõudnud noormees6. november 2017, 12:24
Mis need hindu naised puutuvad asjasse?
12:24-le6. november 2017, 12:59
Vägagi puutuvad,kui artiklist midagi teaksid!
lugeja6. november 2017, 15:33
Mis need nigeeria naised siis siia puutuvad
6. november 2017, 14:02
Ja kui palk on niru, siis see annab oiguse haigeid kolkida?
kus on kontroll?6. november 2017, 11:11
AS Hoolekandeteenused on riigile kuuluv äriühing, mis tegutseb üle kogu Eesti pea kõigis maakondades, pakkudes hoolekandeteenuseid enam kui 2200-le kliendile ning tööd ligi 1000-le töötajale.
Töötajate arv näitab,et iga kliendi kohta on 2,2 inimest.Kui nüüd vaadata hooldekodude klientide arvu ja töötajate arvu,siis tekib külimus kus on need sajad töötajad ja millega nad tegelevad?Igal hooldajal on umbes 17 klienti.Hooldajatele lisaks koristajad,köögitöölised ja muu teenindav personaal.Ikkagi tundub,et neid kusagil istujaid ja nõukogude töötajaid on väga palju ja nad ei vastuta millegi eest vaid saavad korralikku palka võrreldes hooldajatega,kes teevad kõige raskemat tööd miinimum palga eest.
6. november 2017, 11:27
Muidu, üks kõige poppimatest erialadest täna on just hooldaja, aga nagu alati, maksumaksjate taha eest välja õpetatud kontingent kaob piiri taha.
muidugi piiri taha6. november 2017, 11:52
Mäletan, et krooni ajal sai eesti hooldaja 6000 ja Soomes 20.000 Eks see vahe ole nüüdki selline.
to muidugi piiri taha6. november 2017, 12:26
Ja sina nagu heategija plekid nende õpingud kinni, sul ju raha jalaga segada, jätkub kõikide jaoks, hooldamiseks eriti.
lugeja6. november 2017, 15:34
Euroliidu rahadest ikka, mitte maksumaksja rahadest
lugeja6. november 2017, 15:35
Teie raha ei puutu nendeks õpinguteks keegi.
ats6. november 2017, 11:10
Kuidas saab kakelda inimene, kes ei kontrolli oma liigutusi?
to ats6. november 2017, 11:22
Oi kui hästi saab kakelda. Ja kuidas veel!
6. november 2017, 11:28
kontrollimata liigutused ju samuti liigutused
lugeja6. november 2017, 15:47
Just nimelt, et saab. Ta ei kontrolli oma liigutusi, ülakeha liigutab, hüppab ratastoolis nõnda raevukalt,et liigub sellega ühest kohast teise. Kelleni jõuab, seda ka vigastab. Just nagu iseendki. Veel, ma ei ütleks, et need liigutused alati tahtmatud on-kui on kuri, siis teeb seda meelega. Kusjuure on ta oma kõrvu, huuli, suud seestpoolt ise vigastanud. Sama on põlvedega. Kas on keegi kohapeal- konkreetselt antud kohas käinud? Kas on keegi ka selle naise emaga kohtunud? Võibolla vajab see ema ise ravi, mina arvan küll niimoodi. Ma mõtlen, kui asi ikka nii hull on, miks ema siis oma tütart koju ei vii? Miks ta laseb siis oma last edasi piinata, lihtsam oleks ju siis oma silma-all hoida. Saan muidugi aru, siis poleks ju põhjust kaebekirju õle terve vabariigi saata. Isiklikult avan, see EMA vajab ravi
tea6. november 2017, 11:05
Sellise haige juures, kes muutis oma elukohta peaks kogu aeg inimene juures olema ja siis peaks ju olema selge, mis juhtus.
Nojah6. november 2017, 11:03
Eks see ole meie valdavalt materiaalse ja ateistliku ühiskonna viga.Tegelikult on nii, et raha eest ei saa kõike. Armastust selle eest näiteks ei saa. 29 aastat kodus elanud inimene, vaatamata oma liitpuudele, vajab samuti kodusoojust. Aga ema tegeleb vaid kohtuprotsessidega.
Mina teeksin noortele inimestele kohustuslikuks paar kuud hooldekodus töötada, et oma empaatiavõimet arendada. Ehk oleks siis ka suhtumine hooldajate töösse teine.
6. november 2017, 11:11
Arvad, et hammustusi enam ei tule?
11:11-le6. november 2017, 11:59
Sina leiad, et hammustamise-valvur tuleb kellelegi selja taha panna? Küsi ministeeriumilt, miks hammustajat kinni ei tohi siduda? Aga siis võib tulla "24-a. Keito" ja su ära tappa nagu Wismaris juhtus! Nii et kus on lahendused!
XY6. november 2017, 13:08
Emal oli seljaoperatsioon, sellepärast paigutati tütar hooldekodusse. Aga Aliisal on igati tubli ema, kes seisab tema õiguste ja heaolu eest. Ja lisan veel kõige tähtsama-ema pole narkomaan ega alkohoolik.
lugeja6. november 2017, 15:51
Pole joodik ega narkomaan, ei peagi olema kui psüühika korras pole
6. november 2017, 23:09
kel siin korras on ? kontrollitakse kuskil pidevalt ?
to nojah6. november 2017, 11:14
Ema kah on inimene ja tahab elada. Sul ilmselt ei ole kedagi ,keda iga päev pead hooldada, ei saa ise mitte kuskil, oma eraelu jääb elamata, ja nii aastast aastasse. Elu lõpus ise oled vaimse puuega ja üksinda.
nojah6. november 2017, 11:29
Ära ähvarda! Sajatajale tulevad reeglina sõnad endale tagasi. Olen probleemiga ülihästi kursis nii ameti, kui isikluku elu tõttu. Tean väga hästi, millest räägin. Kui ema on inimene ja tahab ka elada ( mõistan suurepäraselt), siis peaks ta ka mõistma inimesi, kes tema isiklikku elu elada aitavad, mitte nendega pidevalt kohtuteed käima. Oli ju soovitus leping lõpetada. Miks see emale ei sobi?
Paraku olen pidanud palju selliste inimestega kokku puutuma.
nojah 6. november 2017, 11:41
Keda ma ähvardan!????
11:29,6. november 2017, 11:50
Kiiksuga oled või, kes sinust räägib, kes sind ähvardab?
6. november 2017, 11:52
ah et kui kohustuslikus korras hooldajana tööle panna, siis tuleb empaatia nagu kotiga? aga sina võid ju hakatuseks ise enda peal proovida. ehk leiad siis enda oma üles. ja mis see emapoolne mõistmine oleks? et pekske, pekske.
NIMETU6. november 2017, 13:18
Vastan Sulle "nojah" -emal oli seljaoperatsioon. Tütrest hoolitakse väga. Kui kannatanu pole võimeline ise enda eest seisma ega ennast kaitsma, siis peabki eestkostja sellega tegelema.
6. november 2017, 13:34
alles oli USAs tulistamine. KIRIKUS. vot sulle ateismi. uskumatu, et inimesed ikka veel muinasjutulisi Piibli tegelasi usuvad. Ok, uskuge, aga ärge sundige seda teistele peale. elu on väga ebaõiglane ja maailm on suhteliselt inetu koht, ja ikka realistlikus mõttes faktidele toetudes. raha eest saab armastust küll, isegi kui ühepoolselt. raha eest saab oma kallimale ja endale parema elu tagada JA arstiabi JA hariduse. kohtuprotsessid on tõesti lühikeses perspektiivis mõttetud, aga pikas perspektiivis loodetakse niimoodi pretsedent luua.
Seega6. november 2017, 11:02
Hooldekodu töötajad on süüdi, sest paistab, et keegi polnud haige inimese juures, muidu nad teaksid täpselt, mis toimus ja poleks vaja oletada.
Seega-le6. november 2017, 13:03
Võib-olla oli hooldaja selle juures,kes näiteks parajasti voodist välja kukkus...?
lugeja6. november 2017, 15:58
Ole väga mureta, hooldekodu töötajad olid vägagi kohal.Teavad täpselt mis juhtus. Seni kuni ei uurita inimesi, kes selliseid artikleid tekitavad, kas nad ikka on psüühiliselt terved, ei lõpe sellised süüdistused. "Seega`", Sa ei saa niimoodi süüdistada hooldajaid! Sul pole selleks õigust, kui asjaga kursis pole.
kuidas6. november 2017, 10:59
neid puudega inimesi niivõrd massiliselt on ?
6. november 2017, 11:14
11:14-le6. november 2017, 13:03
Just! Kõik elujõuetud elule! Moto!
6. november 2017, 14:04
Konveiertoode kolmes vahetuses!
A6. november 2017, 11:30
6. november 2017, 11:43
nutitelefon on meie ühiskonna osa
11:43-le6. november 2017, 13:04
Kahjuks küll,bussis igatahes surevad kindlasti ära,kui ei näpi!
lugeja6. november 2017, 16:00
Neid on rohkem kui sa arvata oskad.
Nojah6. november 2017, 10:59
Meie õigusmõistmine on jätkuvalt endiste valitsusmeeste käes, keda juhendasid Reformi tagatoa tegelased, kes ise on seal ohutus kohas. Mis puutub antud juhtumisse siis muidugi võib inimene protestiks, et teda kodunt ära viia midagi endale teha, kuid mitte selliseid valusaid vigastusi.Tütrele oleks pidanud määrama hooldaja ja ta oleks pidanud kodus edasi elama. Kui ta sattus hooldekodusse peaks talle rahusteid andma ja ööpäevaringselt oleks pidanud inimene teda valvama antud juhul hooldekodu töötaja. Kuidas ei teata, mis täpselt juhtus, kas keegi polnudki ta kõrval ja see on hooldekodu hoolimatuse tagajärg. Pole mõtet süüdistada haigeid inimesi, on vaja ära hida selliseid juhtumeid ja siin pole mingit õigustust.
halastaja samaarlane6. november 2017, 11:17
Kes suudab hooldaja teenuseid kinni maksma
hooldekodudes6. november 2017, 11:58
ei jätku nii palju töötajaid, et panna ööpäevaringselt kedagi valvama.
Aga äkki mõtled6. november 2017, 12:23
Mille alusel neid rahusteid anda. Hooldekodu pole rahustite määraja. Kinni hoida kedagi ei tohi ilma kohtumääruseta. Millise raha eest palgata ühte inimest valvama keegi kolmes vahetuses. Vingutakse et palgad on niigi madalad. Ööpäevaringne valve maksaks kuus ainult palgakuluna vähemalt 2500-3000 eurot. Mõtled ka mida räägid. Aga tegelikult kui igaüks kes siin õpetab tuleks vabatahtlikult tööle valvama näiteks kümneks päevaks aastas oleks ka see mure ju lahendatud. Palju sooviaid on ???
lugeja6. november 2017, 16:02
Lõpetage juba see hooldajate süüdistamine! See inimene vigastab end ISE!
6. november 2017, 23:11
hooldekodusse selleks viidigi, et vaatask, ja ei juhtuks....
mai6. november 2017, 10:54
see on kõige huvitavam, et suutis end ka kõrvast hammustada
6. november 2017, 14:05
Enn6. november 2017, 10:47
Selline on ju äri. Minimaalselt kulutades tuleb raha kokku ajada.
Valgalane6. november 2017, 10:13
On kolme sorti arste: head arstid,halvad arstid ja VALGA arstid!
ivo 6. november 2017, 10:05
Valga hooldeosakonnas juhtub nii mõndagi.Näiteks ei anta seal hoolealustele juua ja mahlad korjatakse ka seal käest ära omale.See siin pole sugugi ainuke juhtum on teisigi.
Elx6. november 2017, 10:54
Aga ehk pannakse mahlapakid lihtsalt külmkappi muidu toasoojuses seisnud mahlad pole seedeelunditele vastuvõetav! Kas selle peale ei mõelda..Hooldaja teab kellel on joogid ja joodab teda ise, et hoolealune ei valaks oma nõrkade kätega mahla voodisse ja ei peaks märjas lebama. Miks peaks hooldaja näpitud mahlasid omale tahtma...Mõelge ka, ega hooldaja siga pole!
pissman6. november 2017, 13:05
Taevake,kes su mahu seal tahab? Et sul ka häbi ei ole!
lugeja6. november 2017, 16:06
Kuidas saad niimoodi väita?
Milvi6. november 2017, 09:51
Kukkusin põlvedele kaks kuud tagasi, võeti vesi välja ja nüüdseks on igaöised valud puusas ja põves, on küll võimalik kukkuda . Miks probleemid tekkisid on hoolealusel sellepärast, et viidi kodust ära ja ta on võõras keskonnas siis hakkabki igasuguseid asju tegema , mis talle kahjulikud on.
matsalka6. november 2017, 10:13
Milvi sa ei ole ratastoolis ,sa räägid ja faktiliselt oled terve inimene,ei ole sa sant ja ei vaja hooldust. Oled vist üks neist sanitaridest, kes tunneb nüüd hingepiina. Ära tule oma rumala lobaga õnnetuid kannatajaid lapatsiga lööma.
vasturääkija6. november 2017, 10:59
Kui sul on raha kohtus käimiseks,on sul raha ka koduhooldaja võtmiseks.Ka minu tädi on Tallinna hullumajas hooldaja olnud,kuulsin aastate viisi sellest elust seal. Inimesed,kes ei tea mitte midagi,aga kommenteerivad,võiksid suu kinni hoida, ertiti sina,matsalka!
to vasturääkija 6. november 2017, 11:31
vaatamata sinu pikale jutule Milvil ei ole häda midagi, lihtsalt põlv haige nagu inimestel vahepeal ikka juhtub
6. november 2017, 11:54
või sellele siis loodetaksegi hooldekodus - omastel raha pole, teeme mis tahame, kohtus käia omaksed niikuinii ei saa. a tutkit - mõni saab ikka.
Arvan sama6. november 2017, 12:02
Kohtus käimine on teadagi kallis lõbu. Kui inimesel selleks raha jätkub, oleks tõesti mõistlikum olnud oma tütrele võtta koju hooldaja. Oleks tütrel parem olnud ja emal endal hing rahulikum.
Milvi 6. november 2017, 16:03
Oled vist üks hooldajatest
matsalka6. november 2017, 09:46
Nendel hooldajatel pole häbitunnet - nad on sadistid , nad ootavad va seda krabisevat taskusse. Kõhu saadav nad täis ja koju saab ka perele ühtteist viia. Sellepärast neid kaameraid ei tahetagi panna. Ma soovin teile kõigile südametutele hooldajatele ja hooldekodudega tegelejatele, meie valitsust ,keda segatakse n.n. kohvi joomises , tööluusi tegijatele , et te läbiksite samasuguse kolgata ja piinarikka tee ,kui te abituks jääte. Ja kui te veel usklikud olete ,põlete põrgus.
nuustik6. november 2017, 10:25
Kus on nende laste südametunnistus, kes saadavad oma vanad ja haiged hooldushaiglatesse, kui seal ikka nii õudsed tingimused valitsevad. Võiksid oma südametunnistuse rakendada ise haigete eest kodus hoolitsemisele, selle asemel et mõnitada ja tänitada nende kallal, kes vanadekodudes töötavad.Isegi kohvi joovad, kui öösiti mürgeldavaid asukaid valvavad!!!
matsalka6. november 2017, 10:56
Loe artikkel korralikult läbi---kõik me peame hariduse saama ,tööl käima ,raha korjama ,et ei satuks vanas eas samasugusesse olukorda. Sul peaks endal häbi olema , milleks meile siis valitsus ,kes ei hoolitse inimeste eest ,kes on kaua töötanud ,makse maksnud ja ei suuda oma heaolu eest maksta ,nüüd ,vanas eas.
to matsalka6. november 2017, 12:05
Oled täielik võhik, kes ei tea midagi sellest kui raske on hooldaja töö. Mine ise kas või kuuks ajaks mõnda hooldekodusse tööle. Usun, et sa ei pea nädalat ka seal vastu.
Nimetu7. november 2017, 09:39
Matsalka- Te solvate oma kommentaariga hooldajaid. Mina olen hooldustöötajana töötanud, küll mitte hooldekodus. Hooldustöötajad on väga empaatilised ja teevad oma tööd südamega. Ei vii nad midagi koju, isegi kui peale makstaks. Matsalka- Teile HÄBI sellise solvava kommentaariga hooldajate kohta.
Eino Taruk6. november 2017, 09:10
Ma vaatasin kod ühte dolumentaali kus ajaud kaameraga ajakirjanik läks sellisesse asutusse tööle. See mis seal toimus oli jube. paar sanitari ja õde terroriseerisid patsiente. Kui siis poleks kaamerat olnud...
olge ise ka tublid6. november 2017, 11:46
Paraku on see globaalne fenomen, mille on sünnitanud läänelik hundiühiskond. Elasin vahepeal mõnda aega UK-s ja sarnaseid juhtumeid jõudis aeg-ajalt ka sealsesse meediasse.
...6. november 2017, 09:07
kõik on süüdi juhtkonnas, sest nii kuidas oskab osakonna juhataja oma töötajaid juhtida ja ka koolitada, on ikka kohustus neil. Järelikult pole normaalsed juhatajad ja teevad tööd üle pieeessse, neil ükspuha, kõik sellised tuleks esimesena välja vahetada, kui on ausad ja õiglased juhatajad,on ka ausad ja õiglased alluvad. Kõik hakkab peadepoolest.
Seal hooldekodus oleks vaja juhtkond välja vahetada,siis ehk muutub see hooldekodu elamisväärseks,kui sa kedagi ei torgi siis eladki rahus6. november 2017, 14:33
,ilma et keegi sinu eest normaalselt hoolitseks,pidevalt pead otsima hooldajat ja kui midagi küsid siis oi,oi oi...
lugeja6. november 2017, 16:19
Sa vist oled Leili! Tundus kuidagi tuttav.
Saarlane 6. november 2017, 08:53
Mul on kohutavalt kahju öelda ,kuid see on alles algus ...Saaremaal Sömera Hooldekodu kaotatakse ära.Kuhu köik need 300 haiget inimest läevad ??? Pooled neist saadetakse koju tagasi.Kuid kodudes polegi enam kes nende eest hoolitseb ,neil peab ööpäevane valve olema .Sel juhul ei saaks enam paljud omaksed tööl käia.Ma ei kujuta ette,mis köik saama hakkab...Ja praegu on juba ligi 500 haiget kodudes oma järge ootamas hooldusasutustesse.Samuti nagu löhuti ära hästi toimiv praamiühendus saarte vahel,nii löhutakse ka see hooldusasutuste süsteem....
Köik halb,mis neile haigetele tehakse tuleb neile tegijatele tagasi....Möelge töötajad neis kohtades selle peale .
Lihulasse ei soovita küll kedagi ja veel nii noort inimest.Lihula on koht kust enam tagasi ei tulda,vanade hooldushaigla,kes mingi raske haiguse läbi enam üksi hakkama ei saa...
Vanakuri6. november 2017, 09:43
ja 6. november 2017, 09:51
Saarlasele6. november 2017, 10:05
Uue seaduse järgi on nad täiesti terved ja lähevad tööle.
6. november 2017, 08:29
ja see modekas ainult kiidab takka seda teguviisi
6. november 2017, 08:28
Ossinovski tuleks päeva pealt lahti lasta ja sinna hooldekodusse suunata
sibul6. november 2017, 08:27
opositsioon tõrjub kõike .mis oleks vaja ümber teha aga üks tõrjuja on ka Ossinovski
Hetk6. november 2017, 08:25
Antud lugu on tegelik, tean Alisat n. ö. väiksest peale, kes pole kunagi rääkinud. Mis puutub Kohtu väidetesse, siis see on ilmne näide, et kohtunike teadmisi tuleb kontrollida, sellest jääb väheseks, et President nimetab nad ametisse Justiitsministri ettepanekul, ei tasu unustada, et ka politsei allub Justiitsministrile. Kas mädakoht?
Sõnadeta on selge, et turvakaameraid ei taheta paigaldada, kuigi Leili on seda korduvalt nõudnud, sel juhul oleks selgesti nähtav, kes vigastused tekitas Alisale ja mis seal üldse toimub? Hooldeasutus on saanud tegevusloa, siis peab keegi ka kontrollima nende tegevust, antud olukorda ei saa lugeda normaalseks. Arvestades Leili kasvu ja tervist ei suuda ta Alisat hooldada kodus, kuid abilise võtmiseks puuduvad tal vahendid ning omavalitsus ei eralda Alisale hooldus/põetusteenuste ostmiseks vajalikku abi, seega sotsiaalteenused on kättesaamatud, kuhu vaatab Õiguskantsler?
Missuguse seaduse alusel on piiratud Leili külastusaega? Hoodeasutusele on ta muidugi soovimatu
inimene, neile on oluline, et keegi ei teaks, mis hooldekodus toimub.
penskar6. november 2017, 09:39
Politsei allub siseministrile.
KÜSIMUS ALISA EMALE....6. november 2017, 10:25
Kuidas ja millisel määral saan nõuda hüvesid oma normaalsetele lastele...
seaduse järgi oleme ju kõik võrdsed ja milleks siis soodustused vaid
ainult osadele
vastan6. november 2017, 19:02
Ole õnnelik, et Sul on täisväärtuslik ja normaalne terve laps. Ära iialgi ihka seda mis minu lapsega juhtus. Need kommentaarid mida ma siin loen on labased ja vastikud millega olin arvestanud. Aliisa on riiklikus erihoolekandeosakonnas mitte hooldekodus.
Võibolla6. november 2017, 11:19
et sealsete puuetega inimeste elu peab olema nii privaatne, et ei tohi hoida toa ust avatult, et hooldaja saaks iga kord kasvõi mööda minnes heita pilgu peale ja vajadusel appi minna. Olen töötanud peaaegu 20 aastat vanurite hooldajana ja lamajate tubade uksed olid alati niipalju avatud, et sai pilgu peale heita. Keegi ei kaevanud, et see nii oli.
lugeja6. november 2017, 16:27
Kui antud osakonnas on eluohtlik, miks ei taha Leili tütart mujale viia, kus ohutum? Ma arvan, kus Leiliga tegu, on alati kaebused, ähvardused jne.. Olen nõus kaameratega-ei tekiks alusetuid süüdistusi. Võibolla on Alisal mõni selline haigus, et emal ongi kasulik elu lõpuni siiski hooldekodus hoida, saaks edasi kaevata ja vast riigilt isegi kompensatsioonigi. Mine isahane tea!?
vastan7. november 2017, 20:11
Pole ma kedagi süüdistanud ega ähvardanud, olen nõudnud selgitusi kuidas vigastused tekkinud on. On arusaadav?
Issand 6. november 2017, 08:20
Kui kohutav! Kuhuni oleme jōudnud? Lahti lasta minutiga sellised töötajad! Kurb lugu
...6. november 2017, 10:41
Ja sina ise läheksid kohe sinna tööle?
Enne 6. november 2017, 13:24
Enne tööle kui piinama inimesi
lugeja6. november 2017, 16:29
"ISSAND", mine ise sinna tööle, arvan, et sobiksid küll
Lugeja6. november 2017, 17:46
Aitäh soovitamast aga mul on paraku töökoht olemas ja kui töötaksingi sellises asutuses siis kindlasti ei suudaks. Nii jōhkrakt oma tööd teha! Aitäh soovitamast muidugi
Noh6. november 2017, 08:18
Nopime 17 aasta reformierakonna vilju. J.Ratasel on palju tööd ja vaeva ees, et midagi paremaks suht kiiresti muuta . Aga näha on, et noored mehed koalitsioonis pingutavad.Ehkki opositsiooni jalg on kõigil tegemistel ees.
mis jutt6. november 2017, 11:49
sa kesik vajad ikka tugevalt ajuhooldust, võib-olla lausa väljavahetamist, noored mehed koalitsioonis pingutavad makse ning omale palka tõsta ning kooseluseadust edendada, sellega pingutused piirduvad
Mari6. november 2017, 12:24
Sinu jutust jääb mulje, et reformikomud makse ei tõstnud! Kus sa elanud oled? Või oled ise reformist?
ab6. november 2017, 08:15
Kas need madalalaubalised kohtunikud öösel ikka magada saavad, või neil juba kõigest pohh, mis riigis toimub?
Valgakas6. november 2017, 08:12
Valga haigla kõige parem osakond on ainult sünnitus osakond. Ja sellest tahetakse lahti saada. emo-sse lahed saad sõimata, et ei lase kohvi juua. Kõigil vihased näod peas.Hiljuti käisin lapsega tartus kõrvakliinikus. See oli supper kogemus. Last koheldi väga-väga hästi. Mitte nagu valgas.
Shahzad6. november 2017, 08:01
Mari6. november 2017, 07:47
Kes seal töötavad?Näidake mulle ka neid
iroonitsejale6. november 2017, 11:03
Mis sa neist vaatad,mine lausa tööle.
6. november 2017, 15:37
Kyll personalist ka keegi ykskord sellisesse asutusse satub ja siis vaatame...
:)6. november 2017, 07:38
Nii kaua kui hooldajat palgates kehtib põhimõte, et milleks naistele palka maksta kui nad on sellist tööd sajandeid tasuta teinud ei saagi kaadrit valida. Tuleb leppida nendega, kes on nõus ilma eest rabama.
db6. november 2017, 07:47
Tean lugu, kus insuldihaiget naist peksid märgade rätikute jms maarjamõisa sanitarid. WC-s, pesemisel. Naine paranes lõpuks kõnevõimeliseks ja rääkis, aga kaebama ei julgenud minna, kartes, et uue insuldi järel pekstakse veel hullemini.
tuleeilemeile6. november 2017, 08:04
Sa tahad vägivaldse käitumise eest palka saada? Päris ära pööranud.
just6. november 2017, 07:31
kala hakkab peast mädanema
siiski6. november 2017, 11:04
Mõnikord sisikonnast...
Vaadake6. november 2017, 07:28
mida kaamera näitab ja kohe on kõik selge. On ju 21. sajand.
no6. november 2017, 07:38
Lugesid ju, et kaameraid pole, see olevat patsientide huvides- aga just seda ma ei mõista.
kui6. november 2017, 09:26
oleks kaamerad, siis viidaks patsiendid kes teab kuhu kaugele silma alt ära, ja tehtaks veel hullemat..
Kogenu6. november 2017, 07:27
Jah ma taitsa usun, et see lugu on tosi. Neid juhtumeid ju palju ja ega need tulegi tihtipeale valja. Ise nainud seda ka vahemal m22ral juhtumas ja ette pole mitte midagi voetud. Hoopis on koik ylemuste poolt maha vaikitud. Ja kes valjaspool seda mainib, neid nagunii ei usuta. Ongi hea kui lehte p66rduda, sest akki ikka siis asja uuritakse. Vaga kahju igatahes.
Kogenu6. november 2017, 07:27
Jah ma taitsa usun, et see lugu on tosi. Neid juhtumeid ju palju ja ega need tulegi tihtipeale valja. Ise nainud seda ka vahemal m22ral juhtumas ja ette pole mitte midagi voetud. Hoopis on koik ylemuste poolt maha vaikitud. Ja kes valjaspool seda mainib, neid nagunii ei usuta. Ongi hea kui lehte p66rduda, sest akki ikka siis asja uuritakse. Vaga kahju igatahes.
kati6. november 2017, 07:12
Töötajad on kohal aga tööd ei tee , kohvitatakse ja käiakse koos suitsetamas . Taolised kliendid vajavad aga 24 tundi järelvalvet. Kaamerad üles nagu on hoolekandes .Olen näinud töötajaid, kes elavad oma emotsioone välja klienti näpistades ja lüües. Minul on sügava puudega täisealine tütar ja olen näinud nii mõndagi.
Olen 6. november 2017, 12:39
ise töötanud hooldekodus. Hooldaja töö on väga raske nii füüsiliselt kui emotsionaalselt. Lisaks magamata ööd. Pinged töötajate endi vahel. Ütleks nii, on mõned ülipüüdlikud töötajad, kes teevad tööd tõesti südamega. Osa on nii keskelt-läbi inimesed, kes just väga ei pinguta, kuid vajalik töö saab tehtud. Ütlen ausalt, mingeid peksmisi pole mina oma 20-aastase hooldajatöö jooksul küll näinud.
emma6. november 2017, 07:09
tagapõhja ei tea. kui tasuta saab advokaadi, siis ehk tasub asi ära. kui raha eest, siis küll jama. teades advokaadi tasusid, oleks odavam hooldaja palgata ehk
Huviline6. november 2017, 07:02
Miks ema ajalehte pöördus? Kuidas see tema arvates ta tütre olukorda parandaks?
6. november 2017, 08:01
Mainekahju on määrav ka ministri otsustes.
6. november 2017, 06:58
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Mädanik6. november 2017, 07:14
Kas lõid ka pea ära?
....6. november 2017, 06:58
Riigikord on meil mõnes mõttes haigem kui okupatsiooni aeg. " TÖÖTAJAID JAGUB: Valga haiglas on erihooldeteenuste osutamiseks tööl rohkem inimesi, kui on seaduses ette nähtud."
Seaduses ette nähtud, see on lihtsalt ennekuulmatu. Töölisi, teenindajaid võetakse tööle ikka vajadusepõhiliselt mitte mingi seaduse järgi kus töötajate hulk määratud.
06:58-le6. november 2017, 11:05
Palk seega väiksem,aga igale hullule oma, nagu öeldakse.Ja tore, et neid rohkem on.
minu laps on alati kõige parem6. november 2017, 06:51
õigem ja korralik, tüüpiline lapsevanem.Kas ema sellele ei mõtle, et kodust äraviimine tegi lapsele emotrauma ja hakkas teisiti käituma.Aga eks puue võib olla ka pärilik.
6. november 2017, 07:58
Loodame, et onu Alzheimer viib sind Valka.
ma mõtlen, et kas siis6. november 2017, 08:34
teisi ei lööda, ei hammustata, teistelt ei varastata?
uugu6. november 2017, 10:38
Ema ise tegi sellega oma lapsele kõige rohkem piina, kui ta kodust ära vedas, teiste sama haigete ja rahutute sekka pani. Ise ei saanud hakkama, aga küll on varmas nõudma teistelt seda, mis looduse poolt pole võimalik: liitpuudega, vaimse puudega, lihtsalt vanadusdementse inimese paranemine, normaalne käitumine või hea enesetunde ja rõõmsa meele tagamine.
kas te enne kommimist üldse ei loe?6. november 2017, 13:29
Ema pidi minema operatsioonile - ta polnud füüsiliselt võimeline enam oma last hooldama!
Naine6. november 2017, 10:42
Mõtlesin täpselt sama.
06:51, 6. nov 2017 -le6. november 2017, 11:07
Retti sündroom---geeniviga.
kindlasti6. november 2017, 12:19
mõjus kodust ära viimine haigele lapsele väga halvasti. Isegi psüühiliselt tervele on oma kodust ära viimine raske katsumus, millest mõni enam välja ei tulegi.
kui 6. november 2017, 06:25
kuuled sõna hooldekodu, siis juba tahes tahtmata assotsieerub hoolimatus, vargus ja vägivald.
Nojah6. november 2017, 06:19
Invaliid ei räägi, kuid ometi on kohus arvestanud tema ütlustega?!
Invaliid on liikumisvõimetuna ratastoolis, ometi on kohtu käsutuses materjalid, kus ta on teistele inimestele kallale tunginud?! Kakskümmend üheksa aastat invaliidi kodus kasvatanud ema saab last näha " Igakuiselt " - see on korra kuus ennelõunati! Ja ametnikud peavad seda täiesti normaalseks! Nagu sedagi, et invaliid hammustas endal ise kõrva lõhki?!
6. november 2017, 07:56
Kas grupiviisilisekt fabritseeritud tõendid on faktid?
Elx6. november 2017, 10:41
Hoolealune on küll ratastoolis, sest ei kõnni, kuid pole ta ühti liikumatu ja käed jalad vehivad neil puuetega invaliididel väga tugevalt ning ema oleks võinud oma külastusaegasid ka kasutada mitte valetada et teda ei lubatud lapse juurde ja hiilib niisama mööda kõrvalisi asutuse ruume ringi passides tont teab mida.Ja kui pole teenusega rahul siis miks hoida last seal kus on ammu tema arvates halb! Kui kodus toimis kõik hästi, siis hoidkugi kodus.Kodus söötis rahusteid sisse ja muidugi võis selle tagajärjel olla laps rahulikum. Teisi laimata on väga lihtne, aga minge siis negatiivsuse uskujad ja vaadake neid kliente ise ka paar päeva järjest, millised nad on.See et nähakse neid korraks rõõmsalt naeratamas ei tähenda sugugi seda , et nad ongi kogu aeg sellised.Selleks et end puhtaks pesta tuleb hakata siis teisi mustama...
lugeja6. november 2017, 16:32
Ma väga usun, et see ema ka kohtusse kaevatakse
ANONYMUS6. november 2017, 05:47
Mina ei usu iialgi,et too naine ratastoolis ennast peksab ja oma kõrvu närib! Pigem arvan,et see on mõne hullu töö,sest kui seal on vaimupuudega isikud,võib seal kõike arvata.Päästaks olukorra ainult siis,kui sinna kaamerad paigaldatakse. Pärnu haiglas on need kõikjal üleval.
Kuskohas6. november 2017, 09:04
Kuskohas täpsemalt?No vähemalt synnitusosakonnas seal kyll pole,vaevalt et teistes osakondades on...
milli6. november 2017, 03:48
Ei möista, mida see ema tahab. Ilmselt pole tal aimugi reaalsest elust. Selle asemel et raha advokaatidele kulutada, vötku oma 29 aastane "laps" koju ja hooldagu ise. Ja muuseas, ratastoolis inimene saab olla vägagi vägivaldne.
Realist6. november 2017, 03:40
Antud väidete puhul on 50/50 kas töötaja peksab või laseb töötaja kaaspatsiendil peksta. Kuna peput tuleb kasida ja kui kontrollimatu laps selle jube raskeks teeb, või isegi lööb
Mann6. november 2017, 02:04
Hoidke kokku töötajate pealt jah! .... ehk minister saab mõne reisi teha!
Juulius6. november 2017, 00:34
Seletage ära _
1. liikumisvõimetu inimene hüppab raevukalt diivanil ja ratastoolis.
2.põlvevigastust pole tuvastanud tervishoiuasutus, kuid ometi viidi Emosse ja vôeti verd põlvest välja.
3. Miks on piiratud sotsiaali nõudel patsiendi ja ema kohtumiste aega ja arvu
4. Kohtu teatel on patsient/ kes muide on liikumisvôimetu/ peksnud teisi patsiente ja kakelnud.
lugeja6. november 2017, 16:34
See ema tea teab väga hästi, miks on piiratud kohtumisaegu.
RAA5. november 2017, 23:24
Ratastoolis ja peksab teisi haigeid!!???
6. november 2017, 00:16
Kindlasti ajab personali ka taga ja hirmutab neid emaga. Üldiselt tuleb sellistel puhkudel võtta EMO-st akt vigastatu tervisliku seisundi kohta iga kord ja politseile teha avaldus väärkohtlemise kohta, lisada juurde koopiad seisundi hindamise aktist, hooldusasutusega vaielda pole eriti mõtet las politsei uurijad vaidlevad.
Nojah6. november 2017, 06:22
Kohtunik muidugi sellist paberihunnikut ei loe. Piisab, kui kohus " Arvestab " tumma invaliidi ütlustega.
7. november 2017, 15:24
Kohus arvestab reaalsete vigastuste iseloomu, ulatust ja ekspertide seisukohta, invaliidi ütlused ei ole hädavajalikud, kui ta ise ei suuda neid anda.