Foto: Martin Ahven
Eesti uudised
7. november 2017, 15:30

ÜHENDÕPPUS: meedikud harjutavad suurõnnetuse korral tegutsemist (1)

Täna algas kaitseväe ühendatud õppeasutuste sõja- ja katastroofimeditsiini keskuses kolmepäevane rahvusvaheline kursus suurõnnetuste meditsiiniliseks haldamiseks, millest võtab osa 24 inimest kuuest riigist.

"Kursusel osalejad harjutavad olukordadeks, kui toimub suurõnnetus ja kuidas seda meditsiini poole pealt kõige paremini lahendada. Toome igale kursusele sisse ka pääste- või politseiteenistuse töötajaid, et eri teenistused oskaksid suurõnnetuse korral koostööd teha," ütles kaitseväe peaarst kolonelleitnant Targo Lusti.

Kolme päeva jooksul osalevad kursuslased loengutes ja praktikumides, kus lahendatakse näiteks kaartide peal simuleeritud situatsioone, kus tuleb kasutada olemasolevat infrastruktuuri, juurdepääsuteid ja teenistusi, mida oleks vaja kaasata.

Pärast käimasolevat kolmandat järjestikust rahvusvahelist kursust saab KVÜÕA sõja- ja katastroofimeditsiini keskus endale litsentsi kursust ise läbi viia.

Kursusel osalevad eelkõige sõjaväelised meedikud ja kaitseväelased, aga ka üks päästeteenistuse töötaja ja kaks taktikut Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Rootsist ja Suurbritanniast.