Terviseuudised

VÄHKI HAIGESTUMINE KASVAB: kolmandik vähkidest diagnoositakse vanematel inimestel (17)

LISA KOMMENTAAR

Ärge süüdistage ainult inimesi!11. november 2017, 08:50
Kõige mugavam on öelda, et väärtustage oma tervist, minge õigel ajal arsti juurde, mõelge positiivselt jne. Meie tegelikkus on selline, et pidevast stressist pole pääsu, seda tekitab praegune ühiskonnakorraldus ise. Positiivselt mõtlevad Eestis ehk ainult nn esimese eesti rikkurid, kui nemadki. Rääkige "tavainimestega" - saate teada, et eriarsti juurde saatekirja saamiseks peab paljudel juhtudel perearstiga lausa võitlema. Ja siis, pärast mitmekuist järjekorras ootamist ei suvatse arst sinu mure ärakuulamiseks mõnda minutitki kulutada, vajalike uuringute tegemisest rääkimata. Paar analüüsi ja - mine minema, ja õpi positiivselt mõtlema, hüpohondrik! Absoluutne hoolimatus ja süüdimatus. Lõpuks siis süüdistatakse haiget, et olete ise süüdi, miks te õigel ajal arsti juurde ei tulnud.
JUHAN11. november 2017, 10:30
Minu vend pööras oma tervisele küll tähelepanu ja käis regulaarselt arstide vahet. Aga kohalik perearst ning isegi maakonna polikliiniku eriarst muudkui venitasid. Et tulge poole aasa pärast taas tagasi, eks siis vaatame ja teeme uue analüüsid. Ja nii mitu aastat järjest. Ning kui ta lõpuks Tallinna jõudis, laiutas sealne onkoloog käsi. neljandas staadiumis, siiretega eesnäärmevähk! Hilja peremees! Et kus te varem, nii mõne aasta ees olite? Provintsitolae käes oli kahjuks! Need ei taibanud ise ega saatnud ka targemate juurde edasi.
Need ,11. november 2017, 11:31
lolli möga suust välja ajajad ja vähiga hirmutajad on peast soodad, siin nii häid ja õigeid komme.See keemiat täis toit, miks Te lubate toota ja ei kontrolli?Mida lapsed ja inimesed söövad ja kassid,koerad ei söö.See keemiaravi ja rohtude sisse toppimine tapaki vanemad inimesed, sest neil on juba muid haigusi ja immuunsussüsteem nõrgem.Miks on palju stressi, ütelge Teie igapäevased sänavõtjad vähi alal?Miks rohud ülikallid, haigekassa ei maksa, ehk mingi kasu oleks, elaks enamvähem normaalset elu , kuniks antakse.Loodetakse need korjanduse kaudu saadud rohud ehk pikendavad eluiga.Mida teeb kiiritus,lugege ise.
11. november 2017, 17:42
see on täiesti õige jutt. Kui inimene on söönud 25 aastat kahjulikke kemikaale täis topitud toite, ei ole midagi imestada. Noored ei ole veel jõudnud sinnamaani, aga aeg läheb edasi ja varsti on nende aeg ka käes. See on uskumatu, et tänapäeva meditsiin ei suuda õigel ajal vähi teket kindlaks teha. Aga asi on ilmselt selles, et vanemaid inimesi ei taheta ravida - see pidi olema asjatu rahakulu - ja seetõttu ka ei tehta vajalikke uuringuid.
10. november 2017, 12:38
Ehk kasvab seetõttu, et inimesed elavad kauem ja sõeluuringud ning diagnoosimine on paremaks muutunud.
Vanamees10. november 2017, 19:22
Et vähiga elab kauem we ?
naiivikule,11. november 2017, 12:42
kes elavad kauem ja miks? Keskmine jah suureneb, kuna nii palju noori ei sure, kui varem.
Isegi õlu on nüüd ropp keemia10. november 2017, 12:10
Keemiarehase pulbrile valatakse vesi peale ja kiirkäärimist päevake ning kulistage alla !
See..10. november 2017, 12:10
on mitme aasta töö vili. Maaelu väljasuretamine ja E-ainetega toidu söömine. Kuidagi peab ju rahvaarvu vaos hoidma.
Jauram10. november 2017, 12:29
...ja nahavärvi k.a.l.t.s.p.e.a.d.e moodi pruuniks saama !?
Irw10. november 2017, 12:33
Kes seda maaelu siis välja suretab.Ütle meile ka.
Kilekott ämmakapis10. november 2017, 12:42
Eelmine valitsusaeg tegi reformipoliitikutest ja välismaa omanikest jõukaks, kohalikud aga vaeseks. Lisaks on välispangad on maksuvabalt välja viinud 20 miljardit meie raha.
Rauno11. november 2017, 09:06
See raha tuleb tagasi nõuda, loosung "Eesti raha Eeestisse" tuleb üle eestiliseks kuulutada ja põhiseaduski tuleb kirjutada, et Eest raha Eesti pangadesse. Neile, kes ei tee selliselt, kõvad trahvid kaele!
no meil ei peaks seda rahvaarvu küll vähendama,10. november 2017, 12:34
niigi noored lahkuvad inimväärsema palga peale teistesse riikidesse,et mitte end kolmel töökohal oimetuks rabada.
Kas olete tähele pannud kaub.keskustes on müügil vesi-Saaremma,Värska jm.
5l pütsikud,vot see vesi ei külmu!Millele see vihjab?
Need vanemad,kes on nüüd vähki haigestunud sõid oma noorusajal korralikku puhast toitu.
Nüüd on 20-st E ainest pungil tooted ja pole ime kui keha ei suuda seda taluda.
10. november 2017, 12:49
Et siis vene okupatsiooni aegne toit oli puhas??? See, et Te ei teadnud, kuidas või mis tingimustes seda kasvatati ja toodeti, ei tee seda veel puhtaks. Ja veneaegset keskmist eluiga ikka teate?
OMG10. november 2017, 13:47
Rahune nüüd maha ja ära plääguta asjadest, mida sa ei tea.
Täitsa ära tüütab see vene ooper juba.
See nagu 10. november 2017, 18:29
omamoodi looduslik valik. Et kes rohkem igasugu E-aineid välja kannatab.