Pärast pingelist päeva tundub teleka ees vedelemine igati lõõgastav, kuid see ei aita su meeltel puhata - teleka jõllitamise asemel loe head raamatut.Foto: PantherMedia / Scanpix
Meeled
13. november 2017, 14:45

Kaheksa tegevust, mis aitavad end õnnelikuna tunda (3)

Et end õnnelikuna tunda, piisab pisikestest asjadest. Sellistest, mille elluviimine ei käi üle jõu mitte kellelgi. 

Bild der Frau toob välja kaheksa nõksu, kuidas stress endast eemal hoida. 

1. Šokolaadi söömise asemel mediteeri. Sagel tundub, et tükk šokolaadi peletab stressi. Kuid - see tõstab ka kehakaalu. Seepärast vali šokolaadi söömise asemel mediteerimine. Näiteks - aseta käelaba rinna ülemisele osale ja hinga sügavalt sisse. Välja hingates laula sosinal: "La-la-laa!". Hinga seejärel jälle sisse ja laula välja hingates. Tee seda senikaua, kuni oled lõdvestunud.

2. Räägi. Stressis inimesed kipuvad oma muredega kapselduma ja teistega suhtlema moodsaid tehnikavidinaid kasutades. Kuid pea meeles, et päris inimest tehnika ei asenda. Räägi inimestega silmast silma, see teeb olukorra paremaks.

3. Ärka hommikul muusikaga. Äratuskella helin võib terve päeva rikkuda. Vali äratavaks tooniks mõni hea muusikapala.

4. Kanna värvilisi riideid. Kuigi musta värvi riided tunduvad turvalised ning näitavad meid saledana, ei aita need meeleolu parandada. Stressi peletamiseks eelista punast, mis muide, lisab ka enesekindlust, või teisi värvikirevaid toone.

5. Loe raamatuid. Pärast pingelist päeva tundub teleka ees vedelemine igati lõõgastav. See ei aita su meeltel aga puhata. Teleka jõllitamise asemel loe head raamatut.

6. Tülitse südamest! Vaikimine võib tunduda turvaline, kuid see kogub kogu pahameele sinusse ning tekitab pingeid. Räägi kaaslastega probleemist kogu südamest ja püüdke üheskoos leida ebameeldivatele asjadele lahendus.

7. Rõõmusta väikeste asjade üle. Paljud unistavad suurtest asjadest, näiteks karjääri tegemisest, igavese armastuse leidmisest või maja ostmisest. Neid unistusi taga ajades ei tohi unustada rõõmustada väikeste asjade üle. Sea endale iga päev eesmärke, mida saab lähima ööpäeva jooksul saavutada. Olgu see siis magusast saiakesest loobumine või 10 000 sammu kõndimine õhtutundidel. Kui eesmärgi saavutad, tunne sest ka rõõmu.

8. Tee ebameeldivad asjad ära kohe. Ebameeldivaid asju kipub inimene ära tegema viimasel tunnil. See aga tekitab pingeid ja stressi. Selle asemel püüa neid asju teha tükk aega enne tähtaega. Nii saad ebameeldivused ajatada vaheldumisi meeldivate asjadega ja jõuad kõik õigeks ajaks valmis.