Foto: PantherMedia / Scanpix
Uudised
16. november 2017, 14:05

54% eestlastest kardab, et ei saa vajalikku meditsiinilist abi (14)

Üle poole eestimaalastest kardab haigestumist pikaajalist ravi nõudvasse haigusesse ning seda, et nad ei saa vajalikku meditsiinilist abi.

See omakorda on kasvatanud huvi eraravikindlustuse vastu. 

“Palju räägitakse haigekassa süsteemi kitsaskohtadest, eelkõige pikkadest ravijärjekordadest. See on ilmselt peamine põhjus, miks huvi eraravikindlustuse vastu on viimasel aastal oluliselt kasvanud,” tõdeb ERGO elu- ja tervisekindlustuse arendusjuht Dekla Uusma.

Kui uuest aastast on kõigil tööandjatel võimalik erisoodustusmaksuvabalt hüvitada töötajate tervise säilimiseks ja parandamiseks tehtavad kulutused, siis praegugi on Eestis juba mitusada ettevõtet, kes pakuvad oma töötajatele eraravikindlustuse võimalust. Tegemist on peamiselt välismaiste juurtega ettevõtetega, kelle jaoks on töötajate tervise eest hoolitsemine elementaarne motivatsioonipaketi osa. Viimasel paaril aastal on üha enam eraravikindlustuse kasuks otsustanud ka väikesed, kuni kümne töötajaga Eesti ettevõtted.

“Eraravikindlustus tagab pääsu eriarstile üldjuhul viie tööpäeva jooksul ning aitab katta haiguste ennetamise, taastusravi ja hambaraviga seonduvad kulud. Peamine eesmärk on aga töötajate haiguspäevade arvu vähendamine,” lisab Uusma.

Lisaks tööandjatele on eraravikindlustuse lepingut võimalik sõlmida ka eraisikutel, et tagada tervisemure korral kiire ja kvaliteetne arstiabi kättesaadavus.

Eestlaste mure haiguse korral piisava kvaliteediga meditsiinilise abi kättesaadavtse pärast selgus ERGO kindlustusseltsi ja Läti uuringufirma SKDS koostatud Baltimaade turvalisuse uuringust. ERGO on seni Eestis ainus eraravikindlustuse pakkuja.