Kaader filmist Nissan Patrol Foto: Erakogu
Meeled
16. november 2017, 11:17

Vaata filmi treilerit!

INIMSUHETE TUMEDAM POOL: jaanuaris jõuavad kinolinale viis lugu ärakasutamisest (1)

"Pole mõtet otsida koletisi oma voodi alt, kui nad on tegelikult peidus meis endis," on öelnud evolutsiooniteooria isa Charles Darwin. Nüüd jõuab jaanuaris kinodesse üle Eesti lühifilmide kassett "Paha lugu". "Paha lugu" on filmikassett, mis räägib viiel erineval moel inimsuhetes varjul olevatest tumedamatest hoovustest, olukordadest, millest puhtalt pääseda on praktiliselt võimatu. Ahistamine, vaimne vägivald, manipulatsioon, nurka surumine - need on nii aktuaalsed teemad alates poliitikast lõpetades privaatsfääriga. Painajalikes vastasseisudes võib leida nii dramaatikat, müstikat kui äraspidist koomikatki.Katrin Maimiku ja Andres Maimiku filmi "Nissan Patrol" peategelaseks on kunstitudeng Jane, kes hääletab üksildasel teel end ühe mehise maasturi peale. Roolis istuv noormees saab neiu vabameelsest käitumisest valesti aru ning masin keerab äkitselt kitsastele kõrvalteedele. Gustaf Boman Bränngårdi ja Rain Tolki filmi "Varakevad" keskmes on 15-aastane

Maria Avdjuško lavastatud "Nõiutud" räägib keskealisest Rainarist, kes avastab perekonnaga väljasõidule saabudes, et toidukraam on maha jäänud. Ekseldes mööda metsa satub ta salapärase naise Liina juurde, kes ta vargsi oma mõjuvõimu alla võtab. 

Andres Maimiku ja Katrin Maimiku "Jõulumüsteerium" räägib tudeng Jassist, kes teenib lisaraha jõuluvanaks kehastudes. Ühe ukse taga ootab Jassi üksik naine, kes tõmbab ta kummalistesse rollimängudesse, millele Jass viisaka noormehena ei oska "ei" öelda. 

Filmid on tootnud Kuukulgur Film, nende valmimist on toetanud Eesti Filmi Instituut ja Eesti Kultuurkapital.