Foto: PantherMedia / Scanpix
Jõulud
28. november 2017, 15:35

ÄRA VISKA ÄRA: neid tervisehädasid saad ravida just mandariinikoortega (5)

Mandariinid on puuviljadena äärmiselt väärtuslikud, sisaldades ohtralt erinevaid toitaineid ja vitamiine. Neid süües ei maksa aga koori ära visata, sest ka mandariinikoored on uskumatud jõu ja tervise allikad.

Mandariinikoortes sisaldab ohtralt erinevaid eeterlikke õlisid, mida kasutatakse näiteks kosmeetikatööstuses erinevate parfüümide ja nahahooldustoodete valmistamiseks, tuletab meelde portaal Healthy Living ja soovitab mandariinikoored oma tervise nimel tööle panna.

Sest teada on, et mandariinikoored vähendavad kolesteroolitaset, parandavad maksafunktsioone ja alandavad ka kolesterooli taset veres. Mõnede uuringute andmeil on mandariinikoortest abi ka seedetrakti ergutamisel, mandariinikoortes sisalduvad ained võimaldavad rasvaste toitude paremat seedimist.

Kuid lisaks saab mandariinikoortega ravida veel neid tervisehädasid.

Bronhiit. Pane klaasi keedetud vette 2 spl mandariinikoore tükke ja jäta see tunniks seisma. Joo vedelikku kolm korda päevas igapäevaselt.

Köha. Kuivata mandariinikoored ning lisa purustatud koori klaasi keeva vee sisse kaks supilusikatäit. Hoia segu jahedas kohas seitse päeva ning seejärel tarbi ravisegu nii, et tilgutad 20 tilka ravisegu veeklaasi ja joo kolm korda päevas enne iga põhisöögikorda.

Ninakinnisus. Pane keeva veega kaussi paar värsket mandariinikoort ja hinga seda auru sisse kümne minuti jooksul.

Jalaseen. Hõõru kahjustatud kohta mandariinikoorega kaks korda päevas seitsmel järjestikusel päeval.

Kerge peavalu. Pane mõne mandariini koored enda lähedusse ja hinga neist tulevat aroomi veerand tunni jooksul.