Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
28. november 2017, 19:30

HINGEÕHK HAISEB? Soovitused halvast suulõhnast vabanemiseks (15)

See ei vaja pikka sissejuhatust: suust tulev ebameeldiv odöör võib piinlikult hävitada nii romantilise kohtingu kui meeldiva hilisõhtuse koosviibimise. Ajakiri Men's Journal annab nõu, kuidas halba hingeõhku põhjustavate bakterite vastu võidelda.

1. Suuvesi on mõttetu

Kuigi vahel ei viitsi hambaid pesta, on suuhügieeni juures oluline jääda kindlasse rutiini ja hambapesu kindlasti mitte vahele jätta. Suuveega loputamine hambaharja ja -pastaga pesemist ei asenda. See on umbes sama, mis duši all või saunas käimise asemel ennast parfüümiga piserdada.

2. Kasuta õiget hambaharja

Eelista kindlasti pehmet harja, mis hamba emaili ei kahjusta. Harjaseid peab olema võimalikult tihedalt ja harja pea võiks olla pigem väike, nii jõuab see suus iga käänaku taha ning puhastab efektiivsemalt ka hambarea tagumisi osasid, kust paha lõhn sageli tuleb.

3. Kasuta fluoriidiga hambapastasid

Fluoriidiga pasta kaitseb bakterite eest ja aitab kõige paremini hammaste lagunemise vastu.

4. Rohelus

Paljud rohelised toidud nagu smuutid, mahlad ja maitsetaimed aitavad suuhügieeni parandada. Eriti soovitatavad eksperdid närida natuke basiilikut, millele on omane hea värske lõhn. Pealegi tapavad basiilikus peituvad taimsed ühendid halva hingeõhu baktereid.

5. Ära keelt unusta

Kõige rohkem kubiseb halva lõhna bakteritest just inimese keel. Ei tee paha hambaid pestes ka harjaga korraks üle keele käia, samuti müüakse spetsiaalseid kraabitsaid ehk keelepuhastajaid.