Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
29. november 2017, 10:44

Viis tõbe, mis ohustavad sind siis, kui sa ei raatsi tuba kütta (5)

Kui oled kokkuhoidlik ja ei raatsi tuba kütta, oled valel teel - lisaks sellele, et külmad eluruumid on lihtsalt ebameeldivad, võivad need põhjustada ka mitmeid terviseprobleeme.

Mother Nature toob välja viis sellist.

Hingamisprobleemid. Kondenseerumise tagajärjel võib tekkida hallitus, mis omakorda põhjustab erinevaid hingamisprobleeme, näiteks allergilist riniiti, astmat, emfüseemi või ka bronhiiti. Tänapäevastes kodudes on tihti probleeme ka isolatsiooni ja ventilatsiooniga, mistõttu ei pruugi esiti aru saadagi, et moodne kodu vaevusi tekitab.

Halb uni. Juhul kui sul on probleeme uinumisega, magamisega või sa ei puhka end välja, tasub üle vaadata magamistoa temperatuur. Jahe võib olla uinumiseks parem kui soe, kuid ehk on liigne jahedus põhjuseks, miks sa magada ei saa. Kui temperatuuri tõstmine ruumis ei olene sinust, investeeri sokkidesse ja sooja tekki.

Sagedased viirushaigused. Kui kodus või töökohas on jahe, hakkavad ka viirushaigused paremini külge. Pidev jahedus takistab kehal nakkustega võitlemast.

Valutavad liigesed. Artriit ja reuma süvenevad külma korral. Sümptomeid on võimalik leevendada massaaži, venituste ja soojade rõivastega, kuid kõige paremini aitab siiski sobiv temperatuur.

Südameprobleemid. Madal temperatuur tõstab vererõhku ja südame löögikiirust, mis on eriti ohtlik neile, kel on juba südamehaigus. Südameprobleemide korral tasuks kindlasti hoida end võimalikult soojas ning hoolitseda paraja toatemperatuuri eest.