Keha

HAMBAHÜGIEENI ABC: kuidas hammaste tervise eest hoolitseda? (3)

LISA KOMMENTAAR

29. november 2017, 15:46
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Urmas29. november 2017, 20:47
30 aasta jooksul ei ole hambaarstile saanud? Ma naersin pikalt ja tuju läks kohe paremaks.
Kas 30a. tagasi 1987a. hambaravi mitte tasuta ei olnud? Ja ka 90 aastate esimesel poolel oli tasuta riigikliinikute hambaravi ja oli ka tasuline nn. erakliinikute hambaravi. Olid tasuta riiklikud hambaravikliinikud ja tasulised erakliinikud.
Kahe kõrgharidusega peaks ikka hambaravi jaoks ka praegu raha lahedasti jätkuma! Ega keegi ei nõua ju kohe tuhat eurot! Esmalt on vaja aeg kliinikus kinni panna, konsultatsioon, raviplaan, 3D röntgen.Esimesel külastusel on arve ca 35-40. eurot. Ja edaspidi tehakse allesolevad hambad korda, sagedusega visiit kuus 40-120 eurot kuus. Peale selle saadetakse proteesija juurde kes hakkab tegelema puuduolevate hammastega.
See läheb maksma 200- .... . Oleneb milliseid materjale ja ja milliseid proteesimistüüpe kasutada. Plastikust kunsthambad ei maksa eriti midagi ja implantaate ei ole mõtet paigaldada ,kui oma hambad on juba kaua puudu, sest teiste hammaste asend ja lõualuu on seoses puuduvate hammaste tõttu deformeerunud, tulemus ei jää hea.
Häbi ei ole riigil???29. november 2017, 13:58
Saab.30.- eurot ja probleem lahendatud?..nali!!! Saab diagnoosi,et pooled hambad katki ja pool suud hammastest tühi,mida patsient teab isegi. Kust võtab inimene, nüüd sadadesse eurodesse ulatuva ravi raha??? 30.-eurone dotatsioon,on naeruväärne!!! See ei too, inimesi valima!
penskar29. november 2017, 19:23
ma ei saa sedagi, sest hambaarstid siin pole lepingut sõlminud, aga kaugemale sõiduks ei jätku raha.