Uudised

Arst vaktsineerimisvastastele: me peame usaldama teaduslikke uuringuid (51)

LISA KOMMENTAAR

kodanik1. detsember 2017, 15:27
ei puuduta,küll vaktsineerimist,aga kogemus oma lapsega,kirjutati kõrvapõletiku puhul antibiootikume,nii,kui andma hakkasin hakkas ninast verd lahmama,lugesin siis info läbi,kus kirjutab,et vere hüübimatus ja mõningad surmajuhtumid on selle kasutamisel niiöelda normaalne,lisaks veel igasugu kõrvalmõjusid.lõpetasin ära ja ravisin lihtsalt kummelitee kompressidega,kuna arst tahtis järgmise antibiootikumi katseks kirjutada.Kogemus aga oli selline,et enam ei julge ühtki antibiootikumi lapsele anda.Kummeliga aga läks paari päevaga ära,praegu on jäänud vaid väike nohu
Roland1. detsember 2017, 07:37
Elu ja surm on keele võimuses. See on sinu enda teha, kui haigeks või terveks sa ennast mõtled ja räägid.
päris naljakas!30. november 2017, 23:08
huvitav, kes selleks käsu andis? Ah et PEAME? Ah et kohe PEAN ja mul on kohustus? Vaatamata sellele, et ka väikesed lapsed teavad - teadus ei ole kunagi tõene, vaid pidevalt otsiv ja tõmblev, rumalaid ja valesid järeldusi tegev, iseennast pidevalt ümber lükkav vool. Ei uskunud, et tänapäeval veel sellist rumalust leidub...
läheb põnevaks või ei lähe30. november 2017, 21:05
Tänapäeva interneti ajastul tuleb välja et mõnede arstide(ja mitte ainult) haridustee lõppes ülikooli astumisega, sealt edasi algas programmeerimine.
to läheb põnevaks1. detsember 2017, 18:49
Kas saaks veidi konkreetsemalt. Millel põhinevad sinu väited? Ja lihtsalt huvi pärast. Ehk oleksid nõus avaldama ka oma haridusliku tausta?
maamiiz30. november 2017, 20:10
Kudas ma saan usaldad kui näiteks soomes tehtud uuring suurfirma tootedud ja soovitatud vitamiinide puhul tõestas et osades ei olnud üldse D ja muid vitamiine pakendil lubatud koguses ikka ainult vähem
mats1. detsember 2017, 06:10
Vitamiinipillid on toidulisandid, mitte ravimid. Samasugused toidulisandid nagu need igasugu soolapuhujate poolt müüdavad "alternatiivravimid" ja muud tervist "tugevdavad" jurad. Seega puudub nende kvaliteedi üle igasugune kontroll. Erinevalt ravimitest. Sinu ignorants peegeldab atriklist õhkavat ahastust keskmise inimese rumaluse üle.
veda30. november 2017, 17:51
Mendeleejev leiutas tabeli ,samal põhimõttel saab panna ka inimene oma vaimse arengu tabelisse. Erinevus oleks ainult see, et on vaja pluss ja miinus skaalat, see oleneb saadud genetilisest ja muud segavatest faktoritest( vaidlemine ja enda upitamine ei tõsta seda) Teadusel on hetkel lahendada huvitavamki teooriad, mis puudutavad vesiniku muutumisse jne. Me muutume ja loodetavasti paremuse poole, ärge maha magage ja liiga palju negatiivsust endasse lubage.
Ei pea midagi!30. november 2017, 17:38
See on ajupesu. Mõelge kui palju on inimesi kes jäävad tahtmatultki ilma vaktsiine (vanurid kes ei tea midagi, ei kuulu kuhugi, kodutud, registreerimata inimesed võivad epideemia lahti lasta niikuinii. Nakatumise suurus sõltub inimeste tervisest, immuunsusest. Lihtsam oleks inimesi tervislikumatele eluviisidele juhatada ja on iseenesest ausam tee haiguste tõrjumisel. Kui organism on piisavalt tugev, siis arenenud ühiskonnas, vaktsiine ei peaks vaja minema.
30. november 2017, 21:13
Vanuritel vaevalt PAP vaktsiini on vaja, teised nendel on ammu tehtud ja eluaegsed, ainult teetanus ja düfteria 10 a kehtib
oh ja30. november 2017, 17:36
pimesi ei saa midagi ega kedagi tänapäeval usaldada ja kõige vähem uuringui mis teostatud ainult USA. Lähtuma peab ikka eri maade uurinuid võrreldes
marju30. november 2017, 17:27
Palun vaadake kõigepealt mõni aeg tagasi ETV2-s näidatud dokumentaali HPV-vaktsiini kohta (e.k. subtiitrid ka): Ravimid äri huvides (Medicine Under Influence, Prantsuse 2015) https://www.youtube.com/watch?v=KXK8OP5BqK4 Dokumentaalfilm vaktsiinimüügi ebaeetilisusest ja korruptsioonist ravimiäris. Bernard Dalbergue on töötanud 20 aastat farmaatsiafirmades ja teab neist kõike, mis teadmist väärib. Hiljuti otsustas ta sellest valede ja pooltõdede maailmast lahkuda ning paljastada oma endise tööandja, Ameerika ravimikompanii Merck telgitagused, kus kasumi nimel ollakse valmis miljonite inimeste elu ohtu seadma.
suud puhtaks saates30. november 2017, 17:10
oli kõige suurem vaktsiinide kaitsja inimene , kes ei tea vaktsiinidest mitte midagi
Na -i- ne30. november 2017, 16:03
Mulle tehti noorena süst, mis pidi rinnavähi välistama, kuid aastaid hiljem see siiski tekkis. Kunagi tegin gripivaktsiini ja tol talvel olin lausa kolm korda haige. Kas juhus?
.30. november 2017, 16:07
See ongi eesmärk - tekitada järjepidev ravimisõltlaste juurdekasv.
matsu30. november 2017, 16:21
Gripivaktsiin on ainult gripi vastu ja seegi ei välista kõiki võimalikke tüvesid, kuid teeb gripi kergekujulisemaks. Isegi kui sa poleks vaktsineeritud, saab ühe talve jooksul samasse grippi haigestuda ikka vaid üks kord, sest peale põdemist oled sa selle suhtes mõneks ajaks immuunne.
Palju enam on aga hoopis muid viiruseid, mis nn. külmetushaiguseid põhjustavad.
ei ole30. november 2017, 20:23
tulevad uued tyved, sest viirustel on omadus kiirelt muutuda.
Kuidas teatakse ette, millise tyvega viirus on tulemas aga voilaa -vkts ongi juba olemas.
30. november 2017, 15:41
HPV on nii uus vaktsiin, et tulemusi nii pea ei sagi kätte
60+30. november 2017, 15:24
Lapselastele tehti vaktsiinisüstid. Ema nõusolekul. Õde naeratas ja kiitis, kui tublid lapsed ja nüüd ei tule haigusekollid kallale.
Oma naabrile oli see pereõde öelnud, et enda last ei lase ta mitte mingil juhul vaktsineerida.
Küll aga torkis naeratades teiste lapsi.
Ma ei tea, kuidas vaktsiinid minu lapselastele mõjuvad. Veel ei tea.
Kuid ühele nendest on juba määratud raske puue (astma).
Emad, ärge kiirustage.
to 60+30. november 2017, 16:04
Astma on haigus, mis kandub edasi retsesiivse geenga ja mida iseloomustab muu hulgas immuunsüsteemi nõrkus. Oma perest on kogemus, kus astmat põdev igati tegus inimene pidi paar aastat tagasi gripihooajal elu kaotama, sest gripivaktsiin jäi tegemata.
Oli äärmiselt raske aeg haiglas ja diagnoosiks A-gripp. Ega inimene ju teiste kogemustest ei õpi. Paraku.
djaval30. november 2017, 17:44
Sellise artikli pakun huvilistele lugemiseks eesti keeles, inglise keeles leiab sarnaseid ka päris mitmeid kui pisut otsida. Olen lugenud uuringuid mis on tehtud USA-s ja ka brittide juures, kus on välja toodud vaktsineerimine ja sellele järgnenud erinevate haiguste kordades suurem levimine. Olen lugenud ka artikleid selles mis sai neist arstidest kes julgesid avalikult sellest sõna võtta, milliseid repressioone nende vastu hakati kasutama. Kahjuks korjatakse need artiklid ruttu internetiavarustest ära, salvestatud linkidele klikkides saad teate, leht pole saadaval. Kes viitsib otsida ja lugeda saab palju huvitavat teada.
Haigused, mille süüdlasteks arvatakse olevat vaktsiinid
- Mida pikemaks venib vaktsineerimisprogramm, seda rohkem registeeritakse maailmas raskeid autoimmuunhaigusi, ajukahjustustega lapsi, allergiaid. Hoolimata meditsiini arengust, jäävad inimesed aina põduramaks ja haigemaks.
Astma, allergiad, autism, vähk, leukeemia, reuma, suhkruhaigus, hällisurm – nende kõikide (üheks) põhjustajaks peetakse vaktsineerimist.
http://www.oleteadlik.ee/miks-vaktsineerimist-peetakse-ohtlikuks/
http://web.zone.ee/vaktsineerimisest/uurimustoo.htm -selle lehekülje lops on palju linke mis veel mõnda aega tagasi toimisid aga nüüd on kõigevägevama tahtel ära kutsutud.
Juku30. november 2017, 14:43
Jah lambad, võtke kõik järjekorda...
teadus30. november 2017, 14:30
on vähemalt 30 aastat juba rakendatud ainult korporatiivsete huvide vankri ette. peab ikka väga naiivne olema, et pimesi kõike uskuda. Eesti vanasõna ütleb: " iga lˇits kiidav oma v~ˇttu". sõna "teadus" ja "teadsulik" taha pugemine meenutab kuidagi kangesti igasuguste usuhullude ideoloogiat, imesõnaks, mis omenda kaine mõtlemise ära halvab on sõna "teadsulik".
Eesti arstidel peaks olema häbi pimesi ravimifirmade lobitööd teha. ARst peaks oelma erapoolik, tõesti sõlgtumatu. Aga seda polkeu täiesti silmnähtavalt. selleks ei pea selgelnägija olema, et aru saada, arstid pole objektiivsed ehk sõltumatud antud asjas. see on äärmiselt kahetsusväärne.
Valdek Kukeke30. november 2017, 15:07
Tõesti, tekib tunne, et tegu on mingi preestriga, kes esindab mingit ususekti. Siin ei loe mingid faktid elust enesest, mingid faktid, mis on viitavad kasu&kahju vahekorrale (kahju kasuks), faktid mis on statistiliselt olulised jne. Mingis neetud konsesnsustransis vaevlevad indiviidid, kes arvavad, et nemad teavad, mis on õige. Tegu on usuhulludega (koolimeedikud) ja ütlen veelkord - USU VASTU MÕISTUSEGA EI SAA! Mina olen need artiklid ja nimed kõik salvestanud juhuks kui vaktsiinist vigastatud hakkavad õiguslikku abi otsima. Sedalaadi valetamise eest võiks nende artiklite "kangelased" küll vastutusele võtta. Kurat võtaks isegi ravimiameti pakendiinfolehed toovad jubedaid kõrvalmõjud välja millest ka internet kubiseb, kas see preester on selle infolehega tutvunud üldse enne seda sõnavõttu? Gardasil 9 pakendi infoleht on tsenseeritud võrreldes originaaliga (vot viidet ei pane, otsige ise).
meil30. november 2017, 14:12
on kõi.kide loo.made ja lin.dude õi.gused se.adusega ta.gatudd kuid la.psi ei ka.itse lo.omkatsete eest keegi. La.pse käest ei kysi keegi. Va.kts. kä.ib ko.hustuslikus ko.rras.
Nõuka ajal saime selga vak.ts systi, mis sundis voodis olema 2 nädalat. Või.matu olii lii.gutada ja tõusta oli prak.tiliseelt võimatu, oli palavik ja kogu keha oli justkui tules.
oooo30. november 2017, 14:25
Sain samuti nõukaajal kõik vaktsiinisüstid, kuid ei mäleta ühtegi ebameeldivat kõrvalnähtu, ammugi rääkimata kahest nädalast palavikuga voodis. Ei maksaks siiski üldistada, igaüks räägib ikka vaid enda eest. Usun, et tänu vaktsiinidele pole ma oma elu jooksul ainsatki tõsisemat haigust põdenud, ka nakkushaigused on minust kaares mööda kõndinud. Isegi köha ja nohu on vast 10-15 aasta järel ühe korra läbi põetud. Minu meelest on see vaktsiinidevastane poliitika ikka väga ülepaisutatud.
.30. november 2017, 15:11
Sama siin.
Vahe vaid selles, et mina olen vaktsineerimata.
to.30. november 2017, 15:50
Nõuka ajal oli vaktsineerimine kohustuslik. Kui oled vaktsineerimata, on su sünniaasta selline, et suurem osa elust veel ees. Ära hõiska enne õhtut.
mimmu30. november 2017, 14:06
PEAME???? midagi ma ei pea, see on minu tervis ja mina vastutan*!
.30. november 2017, 14:12
Loodetavasti sa ei käi arstide ukse taga kaapimas, kui mõni häda kallal.
oluliselt30. november 2017, 20:41
vähem kui kõik vaktsiinid saanud
to mimmu30. november 2017, 17:20
Ei ole see asi nii lihtne. Vaktsineerimata inimene vastutab ka kaaskodanike ees, keda ta võimaliku haiguskandjana ohustab. Eestil tuleks üle võtta paljude arenenud riikide taktika, kus immuniseerimisest loobumine toob kaasa trahvi. Kui trahv makstud ja seega end ühiskonna ees lunastatud, võib inimene end ka mitte vaktsineerida.
haigeuse kandjad1. detsember 2017, 13:34
on ka vaktsineeritud inimesed. see on lausvale, et vaktsineeritue ei oleks haiguse kandja. Lõppudepõpuksei ole ju küsimus vaktsineerimise vajalikkuses. Probleemiks on see, et pakutakse ebakvaliteetseid vaktsiine, mis on kohutavate tagajrägedega ning täiesti vale metoodikat nede kasutamsieks, näiteks vastsündinute vaktsineerimine ennem kui neil loomulik vastupanuvõime on välja arenede ja kohe mitmikvaktsiinidega. see on probleem.
vene ajal vaktsineeriti ja mingied jamasid polnud?! järelikult on võimalik vaktsineerida kõrvalmõjudeta.
ajast aega30. november 2017, 14:05
Teaduslikud uuringud on omaette teema, aga ei saa kuidagi usaldada residenti, kelle puudub reaalne kogemus patsientidega, kes ei reageeri ravile ootuspäraselt. Teoorias on kõik kena. Kõige targemaks peavadki ennast need värskelt koolipingist tulnud. Kogemused tulevad aastatega.
Lisaks puudub tal ka piisav eestikeelne sõnavara - väljendab end hakitult inglise keeles. Vähene lugemus? Või õpetatakse meie arste nüüd inglise keeles - siis on ühise keele leidmine kohaliku patsiendiga tõesti keeruline.
No30. november 2017, 14:03
Aga miks peaks nii noortel lastel üldse vähk tulema? Parem tuleks tegeleda toitumisega.Vähem süüa hamburgere ja coca colat jne.
nonoo30. november 2017, 17:19
Hamburger ja Coca on ka suhteliselt "noored" nähtused. Kuidas siis tead nii enesekindlalt nende kõrval- ja järelmõjusid ?
anne30. november 2017, 13:57
Ma kaotasin oma ämma(loe - suri) peale neid nn. teaduslikke uuringuid, mida me peaks uskuma. Perearst tegi raha makstes vanadele inimestele süsti vaktsiiniga, mis tol ajal polnud veel Eestis lubatudki, uurimise eesmärgil, eks allkiri oma vastutuse eest võeti kausta, kus see oli väikse kirjaga kirjas, et ise vastutab. Nädal peale süsti suri vana inimene täpselt nende sümtomitega, mis olid kirjeldatud vaktsiini kõrvalmõjuks. Perearst rikkus räigelt kaustas olnud seletust, et see nädal oleks inimene pidanud kodus koormusvabalt olema, pani just vaktsineerimisjärgseks nädalaks kirja üldkehalised uuringud maakonnakeskuses, kuhu eraldi sõita tuli. Sealt tagasi tulles inimene lahkuski. Loogiline oleks olnud nüüd uuringufirmal soovida lahkamist, proove jne, aga neid EI HUVITANUD. Ilmselgelt see ebaõnnestunud vaktsineerimine kanti nimestikust lihtsalt maha. Ja rääkige siis mulle veel vaktsiinide teaduslikust kontrollist. Ok, väikelaste lastehalvatuse ja muu sellise vastu vaktsineerimise poolt olen, aga kas see just esimestel elupäevadel olema peab, on eraldi teema.
Hanna30. november 2017, 18:51
On soovitatud, et igaks juhuks ei tasu ravimiuuringutes osaleda. Kui just surmahaigust kallal pole, millest võib heal juhul päästa eksperimentaalravim. Aga tervel inimesel ravimiuuringutesse ja -katsetustesse ei tasu minna. Võib juhtuda, et tulebki mõni tüsisutus. Või inimkatsete faasis tuleb välja mõni piisavalt ohtlik kõrvaltoime, et seal edasi ravimit ei lasta ja ravimiluba ei saa väljastada. Tõsise haiguse puhul pole midagi kaotada, ainult võita. Las teised katsetavad. Ohutum on teiste pealt vaadata, kuidas mõjus ja siis mõelda, kas ise julgeb.
Liina30. november 2017, 13:33
Mu lemmiklõik artiklis puudutas soolapuhujate müügitööd. Olin mina oma lapse kõhugaasidega kimpus ja ma märkasin sama seost. Alati leiab mingi tädi, kes süüdistab ämmaemandaid, arste, vaktsiine ja üldist süsteemi ning siis pakub kõrvaloleval saidil müügiks oma salve, teri, pulbreid, lpenguid, teraapiaid jne. Mul ratsionaalse inimesena lõid kõik kellad põlema. Kui ikka miskit laidetakse müügi eesmärgil, ei saa ju seal palju usaldusväärsust olla.
vana ja tark30. november 2017, 12:40
Kindlasti on vaktsineerimine mõeldud hästi välja, kindlasti ta päästab ka paljusid raskete haiguste vältimiseks, aga siiski- selline gripi puhul vaktsineerimine on küll liiast, arvaku arstid sellest, mis iganes, pole ma seda iial teinud ega kavatse ka teha ja minu tuttavate hulgas on neid ka vaid mõned.
Miks on tekkinud nii palju vatsineerimise vastaseid, eks ikka selliste raskete juhtumite tõttu, mis meedias seostatud vaktsiinidega.
Iga inimene on unikaalne ja kuidas kellegi organism reageerib ,see selgub alles pärast vaktsiinisüsti, siis on aga hilja, tihtipeale...
Muidugi, kui sõidan, kus malaaria oht vms, siis oleks lollus mitte teha kaitsesüste.
Hetk30. november 2017, 12:39
Kurb tõsiasi, kuid kõik on äri. Miks ravimifirmad n.ö. teevad arstile erinevaid pakkumisi selleks, et arst just nende firma ravimit eelistaks patsientide tarbeks? Elundite müük. Seega ei tasu alati jääda uskuma, et teil on n. ö. viimase astme vähkkasvaja, elupäevi ei lubata isegi nädalat.
Mina ei jäänud uskuma, sellest on möödunud juba 10 aastat, kuid vähktõbe pole ikka veel.
konglomeraat30. november 2017, 12:07
Huvitav, miks kommentaaridest kaob ETV näidatud film: "Ravimid äri huvides?"
heh30. november 2017, 11:56
Need omaarust "tõenduspõhise jne" on seal püsti hädas...IRW!
KATSEJÄNES30. november 2017, 11:54
Tahtsime olla tublid, eesrindlikud. Telliti vaktsiin ja õde kohale. Kõik said sutsaka varakult enne viiruselaine tulekut. Ja siis läks lahti. Inimesed jäid korraga aigeks, ka need kes polnud kunagi aigusleel olnud. Raskelt ja pikalt. Oli ilmne et selle vaktsiiniga polnud kõik korras.
Selle asutuse inimesed enam eales seda teed ei käi.
Ka vaktsiin on kellegi bisness ja aina rohkem on kuulda ravimitootjate kinnimätsitud uuringutest.
Kui midagi tahetakse tõestada on alati võimalik seada tingimusi nii et saadaks vastav tulemus.
soovitus30. november 2017, 12:40
kindlasti teavitage sellest ka Ravimiametit. Nende kodulehel on olemas veebis täidetav vorm. Selline massiline haigeksjäämine ei ole normaalne.
djaval30. november 2017, 11:49
Keegi ei tule ütlema mida mina pean. Mina teen oma valikud vastavalt oma kogemustele ja kogunenud infole vastava teema kohta. Ja paraku raha võim ei tekita minus usaldust.