Kui sa ei pese puuvilju korralikult, riskid sellega, et kõikvõimalikud pestitsiidid ladestuvad rasvoeks.Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
4. detsember 2017, 14:15

Neli tegevust, mis tõmbavad ainevahetusele pidurit (2)

Ka sellised tegevused, mis esmapilgul kehakaaluga seotud ei paista, võivad ainevahetust mõjutada. Need neli, igatahes, tõmbavad ainevahetusel täiega pidurit. 

* Sa sööd vürtsideta toite. Uuringud on näidanud, et toidule tšilli lisamine teeb kõhu kiiremini täis ning lisaks sööb inimen vürtsikat toitu kolmandiku võrra vähem tavalisest, kirjutab Today. Tšillis (ja veel mõnedes pipardes) sisalduv kapsaitsiin kiirendab ainevahetust ja suurendab söögiisu vähendavate hormoonide taset.

* Sa istud liiga palju. Istudes ei pea lihased tööd tegema ning see uinutab ka ainevahetuse.

* Sa ei pese värskeid toiduaineid. 2012. aastal läbi viidud uuringu kohaselt on kõikvõimalikud pestitsiidid seotud ülekaalulisuse ja ainevahetusprobleemidega - need kipuvad nimelt rasvkudedesse ladestuma, põhjustades nii põletikke ja aeglustades ainevahetust.

* Sa ei pese korralikult käsi. Louisiana osariigi ülikooli teadlaste kinnitusel on levinud hingamisteede viirused ja ülekaalulisus omavahel otse seotud, sest viirus muudab tüvirakud rasvarakkudeks. Parim viis end hingamisteede viirustest säästa on pesta korralikult käsi.