Foto: PantherMedia / Scanpix
Õhtuleht.ee 5. detsember 2017 12:17
Üsna levinud on kala või juurviljade küpsetamine õhukeses fooliumis, mis pole tegelikult midagi muud kui alumiinium. Paraku imbub odavamast fooliumist sageli ka natukene metalli toidu sisse.

Väikeses koguses alumiiniumi on talutav, kuid inimesed kipuvad tarbima palju rohkem alumiinium kui lubatud, sest lisaks fooliumile on alumiiniumiga kaetud ka potid ja pannid, samuti serveerimisalused, lisaks leidub alumiiniumi ka toitudes ja deodorantides, kirjutab IFL Science.

Kui küpsetada happelisi või vürtsikaid roogasid fooliumis, pääseb samuti alumiiniumi toidu sisse ning see ei pruugi tervisele hästi mõjuda. Alumiiniumi liigtarbimine võib nimelt kaasa tuua tõsiseid terviseprobleeme. Nii on teadlased leidnud selle seoseid Alzheimeri tõvega.