Keha

Töötervishoiuarst aitab tõsistele tõbedele varakult jaole saada (8)

LISA KOMMENTAAR

4. jaanuar 2018, 01:09
kurb on veel see et peale töötervishoiu arsti juures käiku lastakse nii mõnigi mingil ettekäändel lahti. kohe kui on märgata et tervis pole enam see ja kuskilt hakkab järgi andma, leitakse et see on juba lähiajal ebasoovitav persoon, järelikult pole enam vaja. ma pole isegi nii kindel et kas vastav arst võib üldse töötaja tervislikust seisukorrast tööandjale nii detailselt teada anda
noor penskar,6. detsember 2017, 11:58
ma pole niisugusest arstist kuulnudki, kuigi terve elu tööd teinud, viimati vist kunagi kaugel nõuka ajal mingeid analüüse teinud, kunagi siis sai igal aastal röntgenis käidud, nüüd pole vist üle 30 aasta enam sealgi käinud. Kuidas siis avastatakse varakult?
lihtne6. detsember 2017, 13:22
suured tegijad eestis sel alal on paras rahamasin, kus tööandja peab omama teenuse osutajaga lepingut (riigipoolne nõue tööandjale) ning töötervishoiu teenuse osutajale saabub raha iga kuu eest olenemata, kas seal kontrollis käiakse või mitte. Teenustasud on seal röögatud, nt sama ärimudel Qvalitas jt. Laienevad nad jõudsalt, üle eesti. Ärge arvake, et tegu on eesti kapitalil pöhineva firmaga, kogu kasum jookseb ikka harjumuspäraselt piiri taga olevatele omanikele.
millal?6. detsember 2017, 20:52
Millal selline nõue tuli? Ma pole tööandjana küll mingit raha ilma reaalse visiidita maksnud. Kiire guugel annab, et alates 2011 on Qvalitas isegi kohalikele omanikele kuuluv, rootslaste frantsiisist loobutud. Oleme faktiliselt korrektsed ikkagi.
kuuuurija6. detsember 2017, 22:23
uuri-uuri, tänapäeval muutub palju ja kiiresti. Tegelikult vahet pole, kuhu PAPP jookseb, ikkagi veidi tobe süsteem "stiilis"- käsi-jalgu liigutada saad?, kuidas seljaga on?, pissiproov (otsivad AINEID), , selg kõver? ülekaal... arusaadav- vaata oma sünniaastat...- muideks ka sealsetel arstidel sama KMI probleem, seega tööks veel kõlbulik jne. DOKUMENT- ALLKIRI stiilis võib töötada antud ametikohal. Oleks ometi mingi korralik tagasiside, siis ju võiks maksta.
imestunud6. detsember 2017, 11:11
Pole mina oma elu jooksul asjalikku töötervishoiu arsti näinud, kuid külastanud olen neid paljusid. Tüüpiline külastus näeb välja nii: "Pigistage vasaku käega, parema käega, vaadake seinal tähti, mõõdame nüüd vederõhku - selge korras. Kas kaebusi on?" Jah on, sagedased selja valud, vererõhk on paigas tänu rohtudele, 8h päevas kivipõrandal olemisest jalad valutavad." "Võtke siis rohtu edasi, seljavaludes olete ise süüdi, nagunii istute küürakil ja ärge lohistage jalgu. Järgmine!" Ei mingeid soovitusi jalatugedele, ergonoomilisemale toolile vms. Täitsa mõtetud tegelased.
...6. detsember 2017, 12:30
No eks see ikka sõltub, kas tööandja tahab linnukest, et kõik oleks JOKK minimaalsete kuludega või ostab kvaliteeti ka. Nagu ikka iga teenusega...Daciast ei maksa Mercedest oodata jne.
tööandja6. detsember 2017, 19:14
tahad ju palgatõusu, siis tuleb kulusid optimeerida.