Kuus toitu, mis aitavad söömaorgiale järgneval päeval kõhtu rahustadaFoto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
6. detsember 2017, 13:20

Kuus toitu, mis aitavad söömaorgiale järgneval päeval kõhtu rahustada

Aasta viimasel kuul on tavapärasest enim ahvatlusi söögiga liiale minna ning järgmisel päeval end seepärast kehvasti tunda. Siis võta appi aga need kuus toitu – nii saad rasket olemist lihtsalt ja kiirelt leevendada.

Söö banaani. Kergesti seeditav banaan sisaldab palju kaaliumi, mis toetab seedesüsteemi tööd, kirjutab Huffington Post. Banaanis sisalduvad kiudained aitavad kõhukinnisust leevendada.

Kuus toitu, mis aitavad söömaorgiale järgneval päeval kõhtu rahustada Foto: PantherMedia / Scanpix

Joo apelsinimahla. Seedehäirete põhjuseks võib olla ka maohapete puudus. Siin võib abi saada apelsinimahlast. Kuid meeles tasub pidada, et eesmärgiga magu rahustada pead jooma apelsinimahla enne söömist ja söögikorra ajal väldi süsivesikuid. Muidu läheb asi veel hullemaks.

Kuus toitu, mis aitavad söömaorgiale järgneval päeval kõhtu rahustada Foto: Maxim Tatarinov

Tarvita vürtse. Kui oled söögiga liialdanud, et pruugi vürtsikas toit mekkida. Kuid see võib aidata seedimist rahustada. Näiteks köömned ergutavad seedeprotsessi.

Kuus toitu, mis aitavad söömaorgiale järgneval päeval kõhtu rahustada Foto: Monkeybusiness Images

Söö riisi. Et riisis on vähe kiudaineid, ei pea keha selle seedimiseks palju vaeva nägema. Riisiga samaväärselt head on ka röstsai ja keedukartul. Kõik need aitavad ka kõhulahtisust leevendada.

Kuus toitu, mis aitavad söömaorgiale järgneval päeval kõhtu rahustada Foto: Maria Kalashnik

Tarvita õunasiidriäädikat. See aitab leevendada kõhukrampe ja kiirendada toidu seedimist. Parim ravim on, kui paned tassi vee sisse supilusikatäie õunasiidriäädikat ja supilusikatäie mett, segad ja jood koheselt.

Kuus toitu, mis aitavad söömaorgiale järgneval päeval kõhtu rahustada Foto: Mythja Photography

Rüüpa piparmünditeed. See rahustab magu ja aitab kaasa sapi tootmisele, mistõttu see aitab leevendada puhitusi, kõhuvalu ja iiveldustki.

Kuus toitu, mis aitavad söömaorgiale järgneval päeval kõhtu rahustada Foto: Jiri Hera