Grit Šadeiko ja Jüri TammFoto: Kalev Lilleorg
Uudised
8. detsember 2017, 15:21

Seitsmevõistleja Grit Šadeiko kutsub üles lastele tervisetooteid annetama

Eesti Maaomavalitsuste Liit kaardistas ligi 600 toimetulekuraskustes pere, kes vajavad abi koduapteegi koostamisel. Heategevusfond Dharma ja Benu Apteek algatasid kampaania, mille kaudu saavad apteegikülastajad teha annetusoste puudust kannatavate perede koduapteekidesse. 

Heategevuskampaania patrooni ja seitsmevõistleja Grit Šadeiko sõnul tuleb hea tervise vundamenti laduda juba lapsepõlvest. “Kahju on tõdeda, et meil on Eestis peresid, kes erinevate raskuste tõttu on olukorras, mis ei võimalda soetada koju igapäevaseid tervise- ja apteegitooteid. Oma kogemusest tean, kui oluline on õige vitamiinide ja mineraalide tasakaal, eriti kasvava organismi puhul. Rääkimata veel jahedal ajal külmetuste leevenduseks köhasiirupi ostmisest või ka korralikest vahenditest väiksemate traumadega toimetulekuks,” rääkis Šadeiko. “Seniks kuniks meil on neid lapsi, kelle kodus pole korraliku koduapteeki, kutsun häid inimesi kampaanias kaasa lööma, et kõikidel lastel oleks võimalus kasvada terveks ja tugevaks,” lisas Šadeiko.

Heategevusprojekti viiakse ellu tihedas koostöös maakondade sotsiaaltöötajate ja Dharma tugiisikutega. “Omavalitsuste ühinemise käigus tekkisid suurema territooriumi ja elanike arvuga haldusüksused. Meie eesmärk laste tervise edendamisel on olla toeks eriti maapiirkondades ning olla veendunud, et  haldusterritoriaalse korrastamise järgselt poleks unustatuid või tähelapanuta jäänuid,” rääkis Dharma juhatuse esimees Jüri Tamm. “Benu apteegi külastajate kaasabil tehtud annetustest  soovime kokku saada 600 koduapteeki, mis jõuavad kingipakkidena uue aasta alguses meie tugiisikute abiga üle Eesti abivajavate peredeni,” lisas Tamm.

Benu Apteegi tegevjuhi Kaidi Kelt sõnul on koduapteegi jaoks vajalike toodete nimekiri koostatud koostöös farmatseutidega. “Loetelu toodetest, mis peaksid kuuluma igapere koduapteeki hõlmab ligi 20 erinevat tootegruppi. Selleks, et neid tooteid apteegist mugavalt üles leida, on Benu apteekrid märgistatud tooted märgisega “Tee head”,” rääkis Kaidi Kelt. 

Apteegikülastajate annetusostudest koostatav kuni 100-eurone koduapteegi kingipakk võib sisaldada kõike vajalikku - alates vitamiinidest, hambahooldusvahenditest ja immuunsussüsteemi parandavatest vahenditest kuni haava- ja marrastuse hoolduseks mõeldud plaastrite ja antiseptikuteni.

Heategijate ostetud apteegitooteid kogutakse üle Eesti kõikides Benu 160 apteegis kuni 31. detsembrini. Lähima apteegi leiab: www.benu.ee . Ostetud tervisetoote - olgu selleks siis plaastrid, kraadiklaas, side või midagi muud - tuleb jätta Benu Apteegi kassasse.