Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
11. detsember 2017, 10:37

Neli asja, mida peaksid teadma enne näokarvade eemaldamist

Soovimatud näokarvad võivad tihti naistele korraliku peavalu tekitada ning nende eemaldamine on korralik väljakutse. Õnneks on tänapäeva naisel mitmeid võimalusi näokarvade koduseks eemaldamiseks – sobiva karvaeemaldusmeetodi leidmine sõltub nii naha- kui karvavärvist, naha tundlikkusest kui ka sellest, kui palju aega tüütute näokarvade eemaldamisele kulutada soovitakse.

Kui palju aega soovid kulutada karvaeemaldusele?

“Kui eelistad näokarvade eemaldamisel meetodit, mis tagaks karvavaba naha võimalikult kiiresti ja mugavalt, tasub mõelda fotoepilaatorile, millega kulub kõigi soovimatute karvade eemaldamiseks keskmiselt vaid 1,5 minutit,” ütles Philips Lumea esindaja Gerli Kohv. Kuna fotoepilaatori kasutamisega karvade taaskasv pidurdub, saab selle meetodiga karvavaba tulemust nautida kuni lausa kaks kuud. Mugavust lisab ka tõik, et fotoepilaatorit saab kasutada nii põskedel, ülahuulel kui lõual ning tänu vahetatavatele otsikutele ka kogu ülejäänud kehal. “Raseerimisel hakkab karv tagasi kasvama paari-kolme päevaga, aga fotoepileerimisel karvanääps hävib ja uue kasvamine võtab aega nädalaid. Arvestades et fotoepileerimine tuleb ette võtta kord kuu või kahe kuu jooksul, on see kõige kiirem ja ka mugavam meetod näokarvade eemaldamiseks,” kinnitas Kohv. Seejuures peab Philipsi läbiviidud küsitluse kohaselt vaid veerand Eesti naistest raseerimist tõhusaks karvaeemaldusmeetodiks, samal ajal kui fotoepilaatorit peab tõhusaks 85% küsitletutest.

Kas Sul on heledad või tumedad karvad?

Kuna nahaarstide sõnul on fotoepilatsioon ohutu ja enim kontrollitud karvaeemaldusmeetod, on just see parim variant tumeblondide, pruunide ja mustade näokarvade eemaldamiseks. Ehkki fotoepilatsioon on nahale kõige tõhusam ja valutum meetod soovimatute karvade eemaldamiseks, ei sobi see kasutamiseks heleblondide, hallide ja punaste karvade korral– nimelt on fotoepilatsiooni toimimiseks vajalik suur kontrast juukse- ja nahapigmendi vahel. Seetõttu soovitab Philipsi esindaja väga heledate näokarvadega naistel kasutada nende eemaldamiseks raseerimist, mis küll võib tekitada nahaärritust, ent on sellegipoolest kõige lihtsam ja kiirem meetod karvadest vabanemiseks. Samuti võivad heledate karvadega naised proovida epileerimist, mis võib ehk valulikum olla, kuid mille käigus saab eemaldada ka väga heledad, õrnad ja märkamatuks jäävad karvad ning mille tulemus on pikaajalisem kui raseerimise puhul. Kuigi eestlased on tuntud oma põhjamaiselt heledate juuste poolest, on kehakarvad tavaliselt juustest oluliselt tumedamad, mistõttu sobib fotoepilaator Kohvi sõnul siiski enamikule Eesti naisele.

Kas Sul on heledam või tumedam näonahk?

Fotoepilatsioon on efektiivne heledal nahal, kui juukse- ja nahapigmendi vahel on värvierinevus, erinevalt väga tumeda nahaga naistest. Seega peaksid väga tumeda näonahaga naised Kohvi sõnul eelistama karvade raseerimist, mis on näonaha puhul oluliselt valutum kui karvade epileerimine või depileerimine. “Raseerimisel saab kordades valutuma ja siledama tulemuse raseerimiskreemi kasutamisel, mis võimaldab raseerijal sujuvamalt liikuda. Kindlasti tuleks pärast raseerimist näonahka kreemitada, et vältida naha kuivust ja ketendamist,” soovitas Kohv. Kel aga on eestlaslikult hele nahk, soovitab Kohv raseerija asemel eelistada kõrgtehnoloogial põhinevat fotoepileerimist, mida saab teostada nii ilusalongis kui ka mugavalt omaenda koduseinte vahel.

Kas Sul on tundlik nahk?

Raseerimine, depileerimine ja karvaeemalduskreemide kasutamine kahjustab teatud määral nahka ning võib põhjustada ärritust, punetust ja koguni põletikku, mistõttu soovitab Kohv tundliku nahaga naistel eelistada just fotoepileerimist. “Kuna valgusimpulsside abil langevad näokarvad välja loomulikul teel, ei rakendata fotoepilatsiooniga neile tugevat pinget, mis rikuks nii karva kui nahka. Seetõttu ei põhjusta fotoepilaatori kasutamine nahaärritust ning see on sobilik karvaeemaldusmeetod ka tundliku näonaha puhul,” tõi Kohv esile fotoepilaatori eelised traditsiooniliste karvaeemaldusmeetodite ees.