Ruja „Põhi, lõuna, ida, lääs...”Foto: Vaiguviiul
Saund
12. detsember 2017, 23:26

Ruja kauaoodatud kogumik „Põhi, lõuna, ida, lääs...” tuleb vaid e-letile (2)

Reedel, 15. detsembril ilmub Vaiguviiuli plaadifirma alt Eesti legendaarse rokkansambli Ruja kahekordne vinüülplaadikogumik „Põhi, lõuna, ida, lääs...”, kuhu on kokku kogutud muu hulgas ka seni avaldamata lugusid perioodist 1976-1980 ehk nn proge-perioodist, mil muusikat kirjutasid Margus Kappel ja Jaanus Nõgisto.

Vinüülplaadid on müügil vaid Vaiguviiuli e-poes. Albumit saab osta ka CD kujul, neid saab soetada e-poest ning alates esmaspäevast ka Laseringist ja Rahva Raamatust.

Enamik kogumikul leiduvatest lugudest pole varem ühelgi plaadil ilmunud, samuti on sellel põgus valik Ruja loodud teatri-, filmi- ja telemuusikast, üks korralikult salvestamata jäänud loo demovariant ning mitme pala kontsertversioonid, millest mõningaid ei ole kunagi stuudios salvestatud.

Vinüülplaadikogumikuga tuleb kaasa ka ainulaadne boonus CD „Braueri lint“, millel leidub bändiliikmete omavahelisi vestlusi, stuudioproove ja toonase Ruja helirežissööri Mati Braueri poolt 1979. aastal läbi viidud intervjuusid toonaste Ruja meestega.

Plaadiesitluskontsert toimub 28. detsembril Vabal Laval, kus on võimalik ka plaate endale koju soetada.