Pehme mänguasja „Ty Rainbow“ testimisel eraldusid toodete väikesed osakesed, mis võivad laste hingamisteedesse sattudes põhjustada laste lämbumist.Foto: Tootefoto
Uudised
20. detsember 2017, 14:40

Vaata, millised tooted kõrvaldas terviseamet hiljuti turult

Laste seas armastatud mänguasi võib olla neile ohtlik (1)

Terviseamet kõrvaldas hiljaaegu turult kuus tervisele potentsiaalselt ohtlikku toodet. Toodetest nelja puhul  oli oht seotud kemikaalidega ja kaks eralduvate väikeste osadega, teiste seas võib lastele ohtu kujutada ka pehme mänguasi "Ty Rainbow".

Ohtlikuks osutus Kanadas toodetud kosmeetikatoode Delon kehavõi kookose õliga, kuna see sisaldas säilitusainet  metüülisotiasolinoon. Seda säilitusainet nahale jäetavates kosmeetikatoodetes kasutada ei tohi, kuna aine on allergiat tekitava toimega.

Venemaal valmistatud kõrvarõngad tuli eemaldada ülemäärase niklisisalduse tõttu. Liiga suur niklisisaldus tootes võib esile kutsuda allergilisi reaktsioone. Kõrvarõngastes oli niklit 10,5 korda lubatust enam.  

Hiinas valmistatud naiste nahkkindad KANGYU ja laste jalanõud Ciraf, sisaldasid lubatust suuremas koguses kroomi. Suure kroomisisaldusega nahaga kokkupuutuvaid nahktooteid ei ole lubatud müüa, kuna tegemist on taaskord allergilisi reaktsioone esile kutsuda võiva ainega.  Kinnaste nahas leitud kroomi sisaldus ületas lubatud piirmäära 36 korda, laste jalanõudes oli ületus 6-kordne.

Turult tuli kõrvaldada ka kaks Hiinas toodetud mänguasja, mis ei vastanud mänguasjadele kehtestatud ohutusnõuetele. Pehme mänguasja „Ty Rainbow“ ja muusikalise mänguasja „Little Pianist“ testimisel eraldusid toodete väikesed osakesed, mis võivad laste hingamisteedesse sattudes põhjustada laste lämbumist.

Maaletoojaid on ohtlikuks osutunud toodetest teavitatud, toodete müük on peatatud ja tooted müügilt tagasi kutsutud. Ohtlikuks osutunud tooteid saad lähemalt uurida siit.