Foto: PantherMedia / Scanpix
Ilu ja mood
20. detsember 2017, 17:10

Ohhoo! Punane vein passib edukalt ka nahahoolduseks! (5)

Punane vein kannab maailmas ühe tervislikuma alkohoolse joogi tiitlit. Ja mitte asjata - lisaks sellele, et see mõjub päris mitut moodi hästi tervisele, passib see edukalt ka nahahoolduses kasutada.

Kuidas? Health Me Up annab mõned soovitused.

* See aitab võidelda vananemise märkidega. Eriti just orgaanilistes veinides on nahale kasulikud antioksüdandid. Kui tupsutad oma nahka punase veiniga, tõrjud vanaemist põhjustavaid vabu radikaale ning naha elastsed koed saavad taastumiseks jõudu.

* See aitab aknega võidelda. Punasel veinil on looduslikud põletikuvastased ja antiseptilised omadused. Seega tupsuta sellega aknepiirkondi. Punane vein on ka hea pooride avaja ja ummistunud naha puhastaja.

* See parandab nahakahjustusi. Punases veinis sisalduvad aminohapped aitavad naha uuenemisele kaasa, selles sisalduvad antioksüdandid aitavad nahale tekitada ka päikesekahjustuste eest kaitsva kihi. Sellele ei maksa siiski lõpuni lootma jääda ja päikesekreemi tuleb ka ikka kasutada.

* See muudab naha puhtaks ja säravaks. Punases veinis sisalduvad polüfenoolid puhastavad nahka ja muudavad selle säravaks. Tupsuta nahka puhta punase veiniga või sega seda kaerahelvestega ja tee paari minuti pikkune mask. Nii eemaldad nahalt surnud naharakud ja su jume on klaarim kui kunagi varem.

* See passib kasutada näovee asemle. Kui näovett pole käepärast, võid selle edukalt punase veiniga asendada. Kasta vatipadjake punase veini sisse, hõõruseda nahale, hoia seal paarkümmend minutit ja siis pese maha.