Uudised

Hambaarstid: täiskasvanute hambaravihüvitis tuleks teha proteesihüvitise sarnaseks  (9)

LISA KOMMENTAAR

Küsimus22. detsember 2017, 09:42
Õhtulehele.Miks te ei kirjuta sellest kuidas tegelikult needsamad hambaarstid röövivad patsinte.Kirjutan siia oma kogemusest Tartu kesklinnas asuvast hambaravist.Pikemat aega oli valu tekitanud tagumine katkine hammas.Pöördusin Ülikooli tän.asuvasse kliinikusse sest väga vähe on neid kohti kus saab hüvitist kasutada.Üks ainus soov oli,et hammas välja tõmmata.Kuna üks patsient oli tulemata sain kohe arsti juurde.Ja siis läks asi imelikuks.Selle asemel,et hakata haige hambaga tegelema hakati hoopis üksipulgi hambaid "üle lugema" ,milleks minu käest luba ei küsitudki.Pärast seda tehti hambast pilti ja nokitseti natuke selle hamba juures.Siis öeldi,et ei saa tõmmata ja tuleb minna kirurgi juurde.Astusin uksest välja haige hammas suus ja taskus arve 38 euro peale.Selgub,et hammaste "ülelugemise"eest kooriti minult 26.51.Kuna mul suus 12 hammast siis iga hamba vaatamine maksis 2,2 eurot.Samas on sellesama kliiniku kodulehel kirjas,et hammaset kontroll maksab mingi 15 eurotKas riigi poolt antakse hüvitis selleks,et hambaarstid selle kähku oma tasku topiksid?Samuti ei tea ükski patsient seda mida seal suus tegelikult tehakse.Ja selgus ka,et see polnud minuga üksikjuhtum kus võetakse raha teenuse eest mida patsient ei soovigi.Ja on selgunud,et kõike seda tehakse lepingupartneri haigekassa teadmisel.Kelle jaoks see haigekassa tegelikult on?
penskar21. detsember 2017, 19:43
hambaarstid tahavad siis enne kalli raha veest hambad välja tõmmata, et doteeritud proteesid panna? Siin oli jutt hüvitise suurusest, aga palju proteesid maksavad, pean ju teadma, äkki suudan siis surmatunniks raha kokku koguda?
21. detsember 2017, 18:00
Hambaravi hüvitis võiks olla ikka nii suur, et riik tasub 90 % ravi hinnast tingimusel, et hüvitise saanud on järgnevad 10 aastat absoluutselt seadusekuulekas. Nii kui tabatakse ükskõik mis rikkumiselt, käivitub kodanikul kohustus kogu riiklik hüvitis riigile tagasi hüvitada.
Too koogutajale21. detsember 2017, 17:22
EL annetamisele ja ühinemisele,pani aluse Reformierakond,mitte praegune!
Mina arvan nii21. detsember 2017, 17:20
Kui Valitsus võtab vastu seaduse 85.-euro hambaravi toetuse pensionäridele,siis peaks see seadus olema kohustuslik ka hambaarstidele!!! Praeguseks, olematud lepingud Haigekassaga ja ravi toetust ikka ei saa!
Või äkki kokkumäng Haigekassaga,mida vähem lepinguid,seda rohkem raha Haigekassale jääb.
Kui on seadus,siis peaksid ka hambaarstidele sellega ühinema-Haigekassa maksab ju 85.-eur kinni.
to 17.2022. detsember 2017, 10:13
See hüvitis 85 eurot on olemas,aga selle eest ravi kättesaamine on tehtud võimalikult raskeks.Eriti veel maal elavatele inimestele.Olen samal arvamusel,selle hüvitise kättesaamine on tehtud raskeks selleks,et inimesed ei kasutaks hüvitist.Näiliselt nagu aidatakse inimesi,aga teisipidi tehakse võimalikult raskeks selle kasutamine.Miks ei võiks olla,et lähed ükskõik millise arsti juurde ja saad kasutada niiravi hüvitist kui ka proteesihüvitist..Aga inimeste hambad lagunevad ja valitsus hõiskab:mehoolime teist me anname teile hüvitisi.Täpselt sama on selle uue tulumaksuseadusega.Me anname teile 64 eurot rohkem kätte,samas võetakse see maksudega topelt tagasi.
Minna29. detsember 2017, 15:34
Riik ei saa eraettevõtjat sundida teenust osutama riikliku hinnakirja alusel, kuna riik pole sentigi panustanud sellesse, et hambaraviettevõte saaks tegutseda.
Koogutajad21. detsember 2017, 16:00
Seda imet meil juba ei juhtu! Ratas tunneb vaid muret, kuidas riik suuremaid summasid EL ühtsesse katlasse maksta saaks!
,,,21. detsember 2017, 14:46