Foto: PantherMedia/Scanpix
Sisuturundus
22. detsember 2017, 11:17

SÄRA OMA KIHARATEGA: kuidas juukseid tugevdada?

Selleks, et saavutada glamuursed ja terved juuksed, tuleb nende eest hoolitseda. Värvimine, föönitamine ja erinevad keskkonnategurid võivad kiiresti juuksestruktuuri kahjustada – siiski ei pea Sa kohe oma pikkadest juustest loobuma. Turul leidub palju häid tooteid, mis taastavad ja tugevdavad Sinu juukseid. Millised neist on aga parimad?

Valides palsamit või maski kahjustatud juustele, tasub hoolikalt üle vaadata nende koostisosad, kuna sellest sõltub mõju juustele. Eriti hinnatud on tooted, mis sisaldavad keratiini, sest see on ka üks juuste koostises olevatest elementidest. Ebasobivad hooldusvahendid, vale toitumine ja muud samalaadsed tegurid vähendavad järk-järgult keratiini hulka juustes ning selle tulemusena muutuvad juuksed katkiseks ja kuivaks. Kui kasutad oma juuksehoolduses keratiini sisaldavaid palsameid või maske, on tulemuseks siledad ja pehmed juuksed, mis ei tekita Sulle lisamuret.

Vähem efektiivsed ei ole ka juuksehooldusvahendid, mis sisaldavad argaaniaõli. See toode on kõrgelt hinnatud üle maailma ja seda kindlasti mitte asjata, võimaldades juukseid tugevdada ja taastada ning kaitstes neid keskkonnamõjude eest. Argaaniaõli abil näed juba lühikese aja jooksul positiivseid tulemusi, kuna juuksed muutuvad palju pehmemaks ja elavamaks.  

Juba kahjustatud ning eriti kuivade ja katkiste juuste puhul kasutatakse kollageeni sisaldavaid tooteid. See element aitab kahjustatud juukseid juurtest otsteni taastada ning kaitseb ja niisutab neid. Veelgi paremat tulemust annavad lanoliini sisaldavad vahendid, mis kaitsevad peanahka kuivamise eest ja aitavad säilitada juuste loomulikku niiskustaset. Seega kui asendad oma tavapärase šampooni või palsami kõnealuseid koostisosi sisaldavate toodetega ning kasud neid regulaarselt, unustad peagi kuivade ja kahjustatud juuste probleemi.

Juuste tugevdamiseks on oluline lisaks õigetele maskidele ja muudele hooldusvahenditele kasutada sobivaid viimistlusseadmeid. Föönitamine rikub juuksestruktuuri ja muudab need kuivaks, kuid valides kvaliteetse seadme, mis sisaldab ionisaatorit, saate nautida terveid ja niisutatud juukseid. Turul leidub ka fööne, mis kannavad Sinu juustele keratiini ja argaaniaõli molekule, võimaldades lisaks juuste kuivatamisele samal ajal toita neid kasulike ainetega. Need ning paljud muud föönid ja juuksehooldusvahendid kahjustatud juustele on saadaval heade hindadega kaup24.ee e-poes.