Foto: Panthermedia
Uudised
5. jaanuar 2018, 09:22

Hambaravihüvitis on tänavu kümme eurot suurem kui mullu (11)

Täiskasvanud ravikindlustusega inimesed saavad 2018. aastal kasutada haigekassa partnerite juures hambaraviks 40 eurot hüvitist.

Alates selles aasta algusest saavad suuremat, 85-eurost hüvitist keerukate haigustega inimesed, kellele on hambaravi väga vajalik – diabeedi ja autoimmuunhaiguse Sjögreni sündroomi patsiendid.

Hüvitist saab kasutada 174 hambaravikabinetis üle Eesti, kellest endale lähima leiab haigekassa kaardirakenduselt. 40-eurost hüvitist saab kasutada ühel hambaarsti külastusel kuni 50% hambaraviarve eest tasumiseks ning teise vähemalt poole summast tasub patsient ise.

Rasedad, alla üheaastase lapse emad, osalise või puuduva töövõimega inimesed, üle 63-aastased eakad ning suurenenud hambaravivajadusega inimesed (sh esimest tüüpi diabeedi ja Sjögreni sündroomiga patsiendid) saavad hambaravihüvitist 85 eurot aastas ning nemad tasuvad raviarvest alati vähemalt 15% ise.

Hüvitise suurust ja jääki saab vaadata riigiportaalist www.eesti.ee.

Hüvitis arvestatakse patsiendi arvelt maha kohe hambaarsti juures makstes ning hiljem ei pea inimene esitama ühtegi dokumenti või avaldust.

Täiskasvanute hambaravihüvitis kehtib ainult esmavajalikele teenustele, mis on kirjas haigekassa tervishoiuteenuste loetelus.