Kui sind on õnnistatud uhke parukaga, on nahavähki keeruline peanahalt leida. Samas võib see tekitada sügelust ja ebamugavust ning seda on kõõmaga lihtne segi ajada.Foto: Vida Press
Keha
5. jaanuar 2018, 17:10

Viis üllatavat paika, kust sa nahavähki otsida ei oska (5)

Valgeid inimesi järjest enam murdev nahavähk on ravitav, kui sellele varakult jälile saada. Seda on võimalik teha aga ainult siis, kui jälgida oma keha regulaarselt. Ka sellistest kohtadest, kust sa nahavähki tegelikult otsida ei pruugi osatagi.

Küünte alune nahk. Palju on räägitud solaariumide kahjulikkusest, kuid ka minisolaariumidena mõjuvad UV-valgustid, mida kasutavad oma töös küünetehnikud, võivad samuti nahavähki põhjustada, kirjutab portaal Reader’s Digest. Muide, ka päevitama minnes soovitatakse sõrme- ja varbaotstele ning võimalikult küünte lähedusse päikesekaitsekreemi kanda.

Suguelundite piirkond. Melanoom võib levida ükskõik millisesse piirkonda su kehal, ka sellisesse, mis päikest ei pruugi nähagi.

Peanahk. Kui sind on õnnistatud uhke parukaga, on nahavähki keeruline peanahalt leida. Samas võib see tekitada sügelust ja ebamugavust ning seda on kõõmaga lihtne segi ajada.

Varvaste vahel asuv nahk. No kes see ikka suvel varba vahele päikesekaitsekreemi kannab! Lisaks, et sügistalvisel perioodil on varbad enamasti soki sees peidus, jäävadki muutused varvastel märkamata. Nahavähi arenguks on see üsna soodne.

Tätoveeringu sees asuv nahk. Tätoveeringut tuleb korralikult päikesekaitsekreemiga katta ning seda jälgida, sest selles asuv muster võib varjata ükspuha milliseid selles piirkonnas tekkivaid muutusi.