15-20 minuti pikkune jalavann umbes 40 kraadises vees elavdab vereringet ning aitab viirusel kiiremini kehast välja jõudaFoto: Panthermedia
Hea nõu
8. jaanuar 2018, 10:52

Viis tegevust, mis aitavad külmetusest kiirelt lahti saada (1)

Kui viirused kallal, tuleb hullema ärahoidmiseks tegutseda kiirelt - õigel ajal jaole saades võib tüütust tõvest päeva-paariga lahti saada. Mis aitaks?

* Tee jalavanni. 15-20 minuti pikkune jalavann umbes 40 kraadises vees elavdab vereringet ning aitab viirusel kiiremini kehast välja jõuda, kirjutab Brigitte.

* Pese käsi. Kui ühes USA sõjaväeosas kästi ajateenijail käsi päevas viis korda pesta, vähenesid külmetushaigused 45% ulatuses.

* Niisuta õhku. See aitab nina limaskestal oma tööd hästi teha ja viiruseid kinni püüda. Seejuures pole tarvis spetsiaalset niisutajat osta - ka regulaarne tuulutamine või niiskete rättide radikal hoidmine aitab.

* Puhasta nina soolveega. Kui külmetus ohustab, loputa nina meresoolaveega - see tugevdab niigi koormatud limaskesta kaitsevõimet.

* Poe sooja vanni. Kuum vann teeb kehale head ja takistab viiruste paljunemist. Nii paraned külmetusest palju kiiremini.