Pidevalt kuivavad huuled võivad olla märk sellest, et immuunsüsteem ei tööta nii nagu peaks.Foto: Panthermedia
Keha
8. jaanuar 2018, 13:40

Viis märki, millega keha ütleb: asjad on halvasti! (4)

Palju räägitakse vajadusest oma keha kuulata. Siin on välja toodud viis märki, mis ütlevad: asjalood on halvasti! Kui allkirjeldatud enda juures märkad, mine arsti juurde.

Probleemid nahaga. Esimesed märgid, et tervisega on miski jama, võivad ilmneda just nahal, kirjutab Higher Perspective. Näiteks, kui vananemisele viitavad kortsud ilmuvad vara, võivad need olla märk osteoporoosist. Punased laigud nahal võivad aga tähendada psoriaasi.

Probleemid silmadega. Kui silmaalused on pidevalt kottis, võib see olla märk soolaga liialdamisest, kuid ka märk allergiast. Kui silmamunad on kollased, viitab see maksahaigusele.

Probleemid huultega. Kui huuled on pidevalt kuivad, võib see lisaks vedelikupuudusele viidata ka kehvalt töötavale immuunsüsteemile.

Värvi muutvad küüned viitavad tavaliselt juba tõsisematele tõbede.e Näiteks valgeks muutuvad küüned võivad viidata nii diabeedile, neeru- või südamehaigustele kui ka maksahädadele.

Mured hammastega. Kui hambad hakkavad viltu kiskuma või lagunema, võib see tähendada, et sa krigistad öösiti hambaid. See tähendab aga stressi või depressiooni olemasolu. Hammaste väljakukkumine võib aga samuti olla märk osteoporoosist.