Kala söömine turgutab aju ja vähendab põletikke.Foto: Panthermedia
Hea nõu
9. jaanuar 2018, 14:35

Vanaemade tervisenipid, mis toovad tõbedele leevendust ka tänapäeval (1)

Läbi aegade on levinud rahvasuus soovitusi tervise turgutamiseks. Kui paljud neist on aegunud, siis siin väljatoodud viis nõksu toovad erinevatele tõbedele leevendust ka tänapäeval.

* Külmetusega võitle kanasuppi süües. Soojast kanasupist on abi valutava kurgu vastu ja enesetunde parandamisel tervikuna, kirjutab Reader's Digest. Lisaks, kui keedad oma pereliikmele kanasuppi, tunneb ta, et on armastatud, ning see aitab paranemisele veelgi kaasa.

* Menstruatsioonikrampe leevenda šokolaadi süües. Šokolaadi söömine muudab rahulikuks ja rõõmsaks, seda teab igaüks. Selles sisalduvad ained turgutavad õnnehormoonide teket, samuti mõjub lõõgastavalt šokolaadis sisalduv magneesium. 

* Mälu turguta kala süües. Et kala sisaldab ohtralt oomega-3-rasvhappeid, ongi sel ajutegevust toetav toime. Lisaks aitab kala söömine vähendada põletikke, võitleb vananemisega ning tugevdab luid.

* Tervist tugevda kalamaksaõliga. See on jäle, kuid see sisaldab ohtralt kasulikke vitamiine ning oomega-3-rasvhappeid.

* Päikesepõletuse eest kaitse end tomatit süües. Tomat sisaldab lükopeeni, mis aitab naharakke kaitsta päikesepõletuse ja vananemise eest.