Foto: Panthermedia
Keha
11. jaanuar 2018, 09:47

PILK POTTI: kas sa tead, mida räägib su tervise kohta uriini värvus? (6)

Kas sa teadsid, et uriini värvus võib anda üsna palju infot tervise kohta?

See, et uriin muudab värvi, on normaalne, kirjutab Mirror. Enamasti mõjutab seda toit. Kuid siiski võid sa just uriini värvist saada tervise kohta kasulikke vihjeid.

1. Selge ja värvusetu uriin viitab sellele, et sa oled terve. Samas, kui see on täiesti klaar, võib see tähendada, et sa tarbid liialt vett. Selle põhjuseks võib olla aga diabeet. Kui sa täheldad, et sind piinab pidev janu ja vajadus vetsu vahet lipata, pea nõu arstiga.

2.Läbipaistev ja kollane uriin näitavad samuti, et sa oled terve ja kõik on korras. Vahel lisab uriinile erksust ka B-vitamiin.

3. Tumekollane uriin on märk sellest, et sa ei joo piisavalt vett.

4. Pruunikas uriin võib viidata verele uriinis ehk maksa või neeruprobleemidele.

5. Rohekas uriin. Kui sa pole just väga palju rohelist sisaldavaid toite-jooke tarbinud, võiksid arstiga konsulteerida. Sul võib olla põiepõletik.

6. Sinaka uriini põhjuseks on enamasti ravimid.

7. Oranžikas uriin tähendab, et sa ei tarbi piisavalt vett. Kui uriin püsib oranžikas üle paari päeva, räägi sellest arstile.

8. Roosa või punane uriin tähendab seda, et kui sa just peeti pole söönud, on uriinis veri. See võib tähendada põiepõletikku, neeruprobleeme või ka vähki. Räägi sellest arstile.

9. Mustaks võivad uriini muuta toit või ravimid.