Jägala jugaFoto: Robin Roots
Ilm
15. jaanuar 2018, 11:54

Lisatud tuulekülma arvutustabel

Lähipäevad toovad krõbeda külma ja lumetormi! (40)

Tundub, et korralik talv on jõudmas ka Eestimaale ja ilmataat ei halasta. Külmakraadid jõuavad lähipäeval 20 alla ja sajab laia lund!

Riigi Ilmateenistuse andmetel on tänane päev ja saabuv öö vaid kerge sissejuhatus saabuvale pakasele. Lund veel ei saja ja kraadiklass väga alla -13 langeda ei tohiks. Homsest alates tuleb aga vatipüksid ja puhvaikad kohe kindlasti välja otsida, sest hakkab sadama ja öised temepratuurid langevad -17 kanti!

Et ikka võimalikult ebamugav oleks, siis puhub ka tuul, mille puhangud ulatuvad saartel 25 meetrini sekundis. Teatavasti võivad külmakraadid aga tuulega veelgi hullemini mõjuda ja järgnevast tabelist saad vaadata, millega lähipäevil õue minnes arvestada tuleks.

TUULEKÜLMA ARVUTUSTABEL TERVISEAMETI LEHELT:

Neljapäeval peaks temperatuur hakkama taas veidi tõusma ja alla 8 miinuskraadi enam kukkuda ei tohiks. Taevast langev lumi võib osale Eestist pähe kukkuda lörtsina.

Nädala lõpupoole muutub ilm meie Riigi Ilmateenistuse ennustuste kohaselt taas talutavaks ja jääb tõenäoliselt püsima -5 kraadi kanti. 

Norrakad on optimistlikumad!

Kes nüüd kuidagi ei taha uskuda, et meid tõesti selline külmalaine tabab, siis see võib vaadata hoopis norrakate tehtud ilmaennustust, mille kohaselt külmakraadid 9st madalamale siiski ei lange.

Ometi peavad ka nemad tunnistama, et temperatuuri ja tuule koosmõjul võib asi päris vastikuks minna ning tunne väljas olla ikkagi selline nagu külmakraadid küündiksid 20 alla.