Foto: PantherMedia/Scanpix
Keha
17. jaanuar 2018, 12:35

Viis viga, millest peaksid külmetudes ilmtingimata hoiduma

Juhul, kui oled külmetunud ja haigeks jäänud, ürita vältida allolevat viit viga.

1. Liigne ravimite neelamine. Külmetuse korral on parim ravi puhkus ning üksnes igasugu teede ja tablettidega seda päris ära ei aja, kirjutab  Yahoo Health. Enesetunne võib sootuks halveneda, kui sööd läbisegi erinevaid ravimeid.

2. Liiga kõvasti nuuskamine. Nohu korral nuuskad ka iga väiksema piisa peale, sest nina tundub avanevat, ent liiga tugevasti nuuskamine võib põhjustada veresoonte lõhkemise, mille järel hakkab ninast verd jooksma. Liigse nuuskamise järel võib ninna sattuda ka uusi viirusetekitajaid, mis võivad omakorda põhjustada põletiku.

3. Tööl käimine. Kui üritad end tööl ärksana hoida kohvi ja C-vitamiini abil, pikendad nii enda haigusperioodi kui võid nakatada kolleege. Liigne kohvijoomine viib kehast vedelikke, mis on vajalikud haigusest toibumiseks.

4. Aegunud ravimite võtmine. Juhul kui sa pole ammu haige olnud, võib sinu kapis olla ravimeid, mille toimeaeg on ammu ületatud. Eriti ohtlik on süüa antibiootikume, mis on jäänud eelmisest ravikuurist üle. Kui arst ei ole sulle neid määranud, ära hakka omal käel tablette sööma.

5. Kasutatud taskurätikute taaskasutamine. Ühekordsed taskurätid on paremad kui pestavad ning ära kasuta isegi suure häda korral juba kasutatud taskurätikuid, mis vahepeal ära kuivanud.