Foto: PantherMedia/Scanpix
Toiduuudised
23. jaanuar 2018, 13:10

Seitse märki, et oled sattunud suhkrusõltuvuse küüsi (1)

Kui tunned, et vajad kehva meeleolu peletamiseks peotäit maiustusi, võid kahtlustada, et oled sattunud suhkrusõltuvuse küüsi. Lisaks on veel mõned märgid, mis sellele viitavad.

* Sa oled kogu aeg väsinud. Kui tarbid palju suhkruid ja süsivesikuid, napib su menüüs teisi tarbilikke toitaineid, mis aitavad energiatasemel stabiilsena püsida, kirjutab The List. Liigselt suhkrut süües tekivad kiired energiapuhangud, mis kaovad sama kiirelt, kui need tulid.

* Sul ei saa magusast küll. Kui tunned, et võiksidki ainult magusat süüa, on see ilmne märk, et oled suhkrust sõltuvuses.

* Sa eelistad rasvavabu tooteid. Pole mingi saladus, et rasvavabadele toodetele on maitse parandamiseks lisatud suhkruid. 

* Su tuju läheb pärast magusa söömist paremaks. Tükike šokolaadi teeb tuju paremaks. Kui sa seda aga pidevalt vajad, ei ole asi vaid soovis tuju parandada.

* Maiustused ei tundu magusana. Kui sa sööd magusat liialt, võib juhtuda, et su meeled muutuvad suhkru suhtes tundetuks ning maiustused ei tundu enam nii magusad.

* Su kodus on palju maiustusi. Kui sa ei saa poest väljuda ilma maiustusi ostmata, on asi halb.

* Kui sa kommi ei saa, hakkab pea valutama. See tähendab, et sa oled suhkrust liialt sõltuvuses ning sul on seda vaja rohkem, kui sa endale teadvustad.