Hea nõu

NÄPUD EEMALE! Need toidud-joogid muudavad kurguvalu kordades hullemaks 

Ohtuleht.ee, 29. jaanuar 2018, 12:40
Foto: PantherMedia/Scanpix
Et kurguvaluga on söömine nagunii raskendatud, tuleb tervenemise nimel siiski süüa ja energiat koguda. On olemas aga terve rida toite, mis kurguvalu kordades hullemaks muudavad.

Portaal Medical News Today soovitab kurguvaluga mitte süüa:

* Kõvasid toite. Näiteks küpsised, röstsai ja toored köögiviljad on kõvade servadega, ärritavad allaneelamisel kurku ja muudavad toitumisprotsessi veel ebameeldivamaks.

* Tsitruselised ja nende mahl. Apelsini- ja sidrunimahl võivad kõlada küll tervislikult, kuid kurgule see head ei tee. Tsitruseliste happeline mahl ärritab tundlikku kurku.

* Hapud, marineeritud või soolatud toidud. Äädikas ja sool kurgupõletikule hösti ei mõju.

* Tomatid ja tomatimahl. Samal põhjusel, nagu tsitruselisi, ei maksa süüa ka tomateid - need on kurgu jaoks liiga happelised.

* Tšilli ja muskaatpähkel. On vürtse, mis mõjuvad külmetushaiguste puhul tervendavalt, kuid näiteks tšilli ja muskaatpähkel võivad kurgupõletikku vaid süvendad.

* Alkohol. Nii alkohol kui alkoholi sisaldav suuvesi võib kurku ärritada. Ka viib alkohol kehast vett välja ning see ei mõju kurgu tervisele hästi.

Samal teemal

15. märts 2018, 10:40
Kurk valutab? Otsi abi neist kolmest looduslikust vahendist
28. veebruar 2018, 10:20
Kas tšilli söömine võib tervist kahjustada?
7. veebruar 2018, 14:15
KURGUPÕLETIK: millal on tõbi viiruslik ja millal krooniline?
30. jaanuar 2018, 10:16
Armastan sind nagu soola ehk kas toidu maitsestamiseks ikka on soola vaja?