NÄPUD EEMALE! Need toidud-joogid muudavad kurguvalu kordades hullemaks
Portaal Medical News Today soovitab kurguvaluga mitte süüa:
* Kõvasid toite. Näiteks küpsised, röstsai ja toored köögiviljad on kõvade servadega, ärritavad allaneelamisel kurku ja muudavad toitumisprotsessi veel ebameeldivamaks.
* Tsitruselised ja nende mahl. Apelsini- ja sidrunimahl võivad kõlada küll tervislikult, kuid kurgule see head ei tee. Tsitruseliste happeline mahl ärritab tundlikku kurku.
* Hapud, marineeritud või soolatud toidud. Äädikas ja sool kurgupõletikule hösti ei mõju.
* Tomatid ja tomatimahl. Samal põhjusel, nagu tsitruselisi, ei maksa süüa ka tomateid - need on kurgu jaoks liiga happelised.
* Tšilli ja muskaatpähkel. On vürtse, mis mõjuvad külmetushaiguste puhul tervendavalt, kuid näiteks tšilli ja muskaatpähkel võivad kurgupõletikku vaid süvendad.
* Alkohol. Nii alkohol kui alkoholi sisaldav suuvesi võib kurku ärritada. Ka viib alkohol kehast vett välja ning see ei mõju kurgu tervisele hästi.
Kommentaarid (0)