Foto: PantherMedia/Scanpix
Hea nõu
29. jaanuar 2018, 10:10

Viis viisi, kuidas kooselu kallimaga oma tervise nimel tööle panna

Tervislik toitumine ja vormis püsimine on lihtsam, kui sul on oma kindel kallim.

Mõtle nüüd hoolega: kui su kallis kaasa tassib koju kilo su lemmikjäätist ja kutsub sind sellega maiustama – kas sa loobud? Või kui ta kutsub sind jalutama teie lemmikradadele – kas sa keeldud?

Kui vastad neile väidetele eitavalt, on päevselge, et kallimal on su tervisele mõju. Ka väljaandes JAMA Internal Medicine ilmunud uuringus leiti, et kui üks abielupaarist lõpetas suitsetamise, vähendamaks oma riski haigestuda südamehaigustesse, mõjus see positiivselt ka tema partnerile.

Seega – oma tervise ja vormi nimel tasub kooselu kallimaga tööle panna ja pingutada meeskonnana, soovitab portaal Womans Day ja annab selleks viis kasulikku näpunäidet.

Tehke tööd ühise eesmärgi nimel. Vaadake nädala alguses üle üksteise tegemised ning proovige leida koos treenimiseks. Ning muudel päevadel tundke huvi kaaslase käekäigu vastu.

Minge ühel ajal magama. Napp ööuni suurendab riski haigestuda südametõbedesse. Et saaksite mõlemad öösel seitse tundi magada, leppige kokku, mis kell õhtuti magama lähete ja lülitage tund enne seda välja kõikvõimalikud nutividinad. Isegi, kui üks kahest ei ole sel ajal valmis magama minema, saagu koos teki alla pugemisest rutiin.

Võistelge omavahel. Väike võistlus tuleb ainult kasuks. Alustage kasvõi sellest, et loete oma igapäevaseid samme ning püüate üksteist üle trumbata.

Köögis kokake meeskonnana. Arutage koos, mida tervislikku süüa teha ning hankige selle tarvis ka toiduaineid üheskoos. Nii on väiksem võimalus libastuda.

Sundige üksteist arstiga nõu pidama. Kes meist ikka vabatahtlikult arsti juurde minna tahaks, eriti närvud arsti juures käijad on mehed. Kuid tehke oma kallimale selgeks, et tahate temaga koos pika ja rõõmsa elu elada ning arstlik kontrollimine on oluline osa sellest.