Hommikune peavalu rikub terve ülejäänud päeva.Foto: PantherMedia/Scanpix
Keha
29. jaanuar 2018, 15:50

Seitse põhjust, miks sul juba hommikul ärgates pea valutada võib

Hommikune peavalu rikub terve ülejäänud päeva. Kui oskad leida põhjuseid, miks sul juba ärgates pea valutab, saad ehk olukorda parandada,

* Sa ei maga öösel hästi. Kui sa ööst öösse keerled voodis vurrkannina, kurnab magamatus organismi ja tulemuseks võibki olla peavalu, kirjutab Reader’s Digest. Õpi unehäireid peletama!

* Su magamisasend pole kehasõbralik. Ebaloomulik kehaasend võib kaas tuua kaela- õlavöötme piirkonnas ning see omakorda võib põhjustada peavalu. Alusta sobiva padja leidmisest ja püüa ka öösel oma kehaasendit jälgida.

* Sind kimbutavad meeleoluhäired. Ärevus ja depressioon on sageli põhjuseks, miks inimese keha on pinges. samuti võivad need häired kaasa tuua unehäired. Õpi lõõgastuma!

* Sul on kõrge vererõhk. Kõrge vererõhuga võivad kaasneda peavalud ja ka topeltnägemine. Hoia vererõhk kontrolli all!

* Sa krigistad hambaid. See toob kaasa lihaspinged lõualuu piirkonnas ning see omakorda võib panna pea valutama. Otsi arstilt abi!

* Sa oled üleiia kohvi manustanud. Kui sul on päev otsa kohvitass näpus, pole ime, kui õhtuks tekivad kofeiini võõrutusnähud, mis hommikuks päädib võõrutusega kaasnevate peavaludega. Vähenda oma kohvijoomist või vähemalt ära tee seda õhtul!

* Sul on uneapnoe. Uneapnoe korral tekivad öösiti hingamispausid ning see võib kaasa tuua hommikuse peavalu. Otsi abi arstilt!