Foto: PantherMedia/Scanpix
Hea nõu
1. veebruar 2018, 15:03

Kuidas kümnekonna minutiga väsimust peletada?

Just pärastlõunati kipub inimesi tabama väsimus. Selle peletamiseks ei pea aga ilmtingimata kohvimasina juure kappama - kümnekonna minutiga on väsimust võimalik peletada ka teisiti.

1. Tee hingamisharjutusi. Organism vajab toimimiseks hapnikku, kirjutab Women's Health. Sestap hinga sügavalt, hinga sügavalt sisse ja välja. See annab sulle energiat.

2. Pane rõõmus muusika mängima. Ega asjata trenni tehes muusika mängima panda. Kui oled väsinud, tee seda samuti - rõõmsad laulud peletavad väsimuse kiirelt.

3. Liigu. Ükskõik, kas lähed õue jalutama, keksid trepil või teed mõned tantsusammud - kümnekonnast minutist liigutamisest piisab, et veri hakkaks liikuma ja kehasse lisanduks energiat.

4. Masturbeeri. Orgasm vallandab õnnehormoonid ning annab sulle energialaengu.

5. Mine õue. Mine jaluta pargis või istu lihtsalt linnatänaval, sõõm värsket õhku parandab tuju ja annab energiat. Eriti hea muidugi, kui võtaksid kaks kärbest ühe hoobiga ja õues olles ka liiguksid.

6. Joo vett. Veepuudus on üks levinumaid põhjuseid, miks väsimus tekib.

7. Vaata naljakat videot. See paneb su naerma, naermine aga ergutab südant tööle ja aitab õnnehormoonidel vallanduda. Tulemuseks on enneolematu energiapuhang.

8. Söö. On näkse, mis annavad sulle energiat. Selles võiks olla nii süsivesikuid, valke kui rasvu. Suhkrurikastest asjadest hoia väsinuna eemale, sest kiire veresuhkrutõus annab energiat vaid hetkeks, kuid hiljem tunned end veel väsinumana.