VaktsineerimineFoto: TEET MALSROOS
Eesti uudised
7. veebruar 2018, 09:02

Õpetaja propageeris bioloogiatunnis vaktsiinivastasust (53)

Rakke kooli õpetaja Marliis Newsome pühendas bioloogiatunnis tublisti aega sellele, et tutvustada lastele vaktsiinide negatiivseid külgi.

Newsome ei usu vaktsiinidesse, aga üheksanda klassi bioloogiaõpik käsitleb just vaktsiine ja seal on märgitud, et end vaktsineerimata jätta on teiste ees vastutustundetu.

Ta pöördus Facebooki grupi „Ravimite ja vaktsiinide kõrvaltoimed” poole ja tunnistas seal, et rääkis lastele vaktsineerimise ohtudest, näitas filmi „Vaikne epideemia” ja lasi ette lugeda „hämmastavaid fakte sellest, kuidas vaktsineerimisest hoolimata on epideemiad puhkenud ja inimesed nagu kärbsed surnud”. 

„Noored inimesed ei proovigi ise uurida, aina hädaldavad ning filmi ajal enamus poiste seltskonnast tukkus,” kirjeldas ta.

Tarmu Kurm haridus- ja teadusministeerium ütles kommentaariks, et õpetajad peavad oma tegevuses lähtuma riiklikust õppekavast, kuid ministeerium ei saa anda hinnangut õpetajate tegevusele, teadmata toimunu tausta ja konteksti ehk seda, kuidas tunnis tegelikult teemat käsitleti.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevalehes