Olümpiamängude maskotti Soohorangi viirus loodetavasti maha ei murra.Foto: BRENDAN SMIALOWSKI
Pyeongchang 2018
8. veebruar 2018, 14:04

Noroviirusesse nakatub olümpial aina rohkem inimesi, Eesti koondislaste kätlemine keelati ära

Pyeongchangi taliolümpiale sõitnud sportlased kardavad noroviirusesse nakatumist, mis lööks nad paariks päevaks täielikult auti.

Eesti olümpiakoondise pressiesindaja Aivo Normak oli viisakas ja teatas meediale, et enne sportlastega kohtumist tuleks igal juhul käed ära pesta.

Edasise arutelu käigus jõuti järeldusele, et kätlemise võiks pigem ära jätta. Äärmisel juhul võiks nukke kokku lüüa, aga niisama lehvitamine on hää küll. Ei maksa panna sportlase nelja aasta pikkust tööd löögi alla panna.

Loe refereeritud artikli täisteksti Delfist.

***

Uudisteagentuur AP vahendas olümpiamängude korralduskomitee teadet, et tänase seisuga on noroviirusesse nakatanud 128 olümpiaga seotud inimest, neist 42 on uued juhtumid. Sportlased on viirusest vähemalt seni puutumata jäänud. Suurem puhang leidis aset Pyeongchangi noortekeskuses, kus ööbisid mängude turvatöötajad.

Teisipäeval viidi 1200 turvatöötajat arstlikusse kontrolli ja nende ülesandeid asusid täitma 900 sõjaväelast.

Noroviiruse puhang möllas ka mullu Londonis peetud kergejõustiku MMil. Haiguskolle asus hotellis, kus ööbisid ka paljud Eesti sportlased. Inimesed nakatuvad noroviirusesse väga kergelt ja see põhjustab oksendamist, peavalu ja kõhukrampe.