Terviseuudised

Eesti panustab elundidoonorite leidmisel inimeste teadlikkuse tõstmisele (15)

LISA KOMMENTAAR

marks19. veebruar 2018, 05:27
Elunditoonorlus , igati mõistlik . Miks viia mullaalla elund mida sa nagunii ise enam ei vaja. Vahest aitad kedagi kes seelest veel rõõmu tunneb. Alati on ju võimalik kokku leppida , elundite nimekiri , Lahkamisel saab ju kõlbliku veel alles hoida ja ülejäänu ju tagastatakse omastele.
engels19. veebruar 2018, 09:42
see on hea äri ja meie võime selles vallas arvestatavateks tegijateks saada.
Marks19. veebruar 2018, 12:10
ei ole vaja arstide kohta halba ütelda, kui ei ole surmatõbi , siis saab ikka arstilt abi
eiei19. veebruar 2018, 05:22
Eesti on ühiskonna mõistes nii toores riik alles, et siin ärge küll oma dokumentides kajastage, et soovite olla elundidoonor, kui soovite õnnelikult loomulikku surma surra. Jagage seda soovi vaid kõige lähedasematega, kes saavad sellest juhtumi korral teavitada. Just nii räiged inimesed ongi mustal turul, kui räigetesse kaugustesse inimmõte on võimeline küündima. Teile tundub see ulme, aga see on reaalsus, et noored inimesed "lihtsalt kuhugi kaovad" ja et seda musta turgu reguleerivad täie teadmise juures tegelikult pintsakutes haritud maniakid.
Urrr18. veebruar 2018, 23:49
Õhtulehedebiilid tsenseerivad ka täiesti tavalised sõnad. Mõttetu psk see leht
Delfi artiklis on veel:18. veebruar 2018, 23:04
Oma soovist surmajärgseks elundite annetamiseks või ka sellest keelumiseks on võimalik teada anda tahteavaldusega patsiendiportaalis aadressil www.digilugu.ee
Selle teabe oleks ka võinud siia ära mahutada.
....18. veebruar 2018, 22:51
kui kord aeg täis saab, siis on tegelikult üsna ükskõik, kuidas selle niigi laguneva ihuga lood - kui saab kellelgi sellest kasu olema, siis tegelikult kahju ei oleks. Kuid - ise ei saa olla kellelgi doonor, ka veredoonor mitte. Noorena ja õnneks kergelt sai oldud kollatõves, nõuka-ajal nakkushaiglas oli kombeks patsientidele ka loenguid pidada ja nii meid õpetati, et kes kord kollatõves olnud, see ei ole sobiv mingisuguseks doonorluseks, mitte kunagi. Kuigi plaan on elada väga vanaks ja sel juhul on ihu ära kulunud niigi, siis ka nooremana ei sobi ma kellegi teise-kolmanda varuosadeks. Ja nii on paljudega - elagu kuitahes tervet elu, siis ikkagi ei pruugi doonoriks sobida kunagi läbipõetud haiguste tõttu.
Botkini tõbi18. veebruar 2018, 23:09
Nii seda siis nimetati.
Kusagilt ei leia enam infi, kas need antikehad on ikka olemas pika aja peale veel.
Peaks vist ise hepatiidi markerid laskma määrata.
Aga kui siirdamiseks läheb, siis kontrollitakse kõik sobivused ju enne ära ja tehakse elunditele sobivuse analüüsid.
Kalev18. veebruar 2018, 20:53
Ma paari ltuttava hambad ja häälepaelad hea papi eest viiks kohe! Aadress oleks tore teada?
Feja Räim18. veebruar 2018, 20:47
Mis puutub siia inimeste teadlikkus? Aeg antud elada, aeg antud surra. Kes tahab teist inimest sandistades edasi elada? Ma ei saa aru. Oma lapsele veel, aga muidu on see lihtsalt rõve. Muide, mustanahaliste elundid ei sobi valgetele, ka vereülekanded mitte, valged surevad ära. Mustadele valgete oma sobib, kui muu klapib. Venelasedon seda põhjalikult ja erapooletult uurinud ja vene teadlaste seisukoht on, et mustade omad valgetele ei sobi ja mõjuvad surmavalt. Lääs ei taha seda tunnistada, sest operatsioonid on ju meedikutele tulusad ja pärast öeldakse, et lihtsalt ei sobinud. Siin mõnedon kiitlenud,et migrandid on elundeid loovutanud. Kas häbi ei ole? Mida taotletakse?
18. veebruar 2018, 21:52
"Kes tahab teist inimest sandistades edasi elada"? Kas surnud inimest saab sandistada ? kõigepealt oleks kasulik artikkel läbi lugeda või puudub loetust arusaamine? siis ei peaks siin teemast mööda lihtsalt pläma ajama. lihtsalt rõve, teie enda sõnadega.
18. veebruar 2018, 22:10
Häbene nüüd, Feja, mööda panid. Jutt on surmajärgsest elundite loovutamisest. Loe ikka ka teinekord kui aega saad.
Kalev18. veebruar 2018, 20:42
Luukeret tahaks küll tagasi saada ja pandagu võlgnike hirmutamiseks kiirlaenu kontorisse!
Kalev18. veebruar 2018, 20:39
Kas süda on kg hinnaga või värvitooni suhtes,lõhn ka muidugi!