Foto: PantherMedia/Scanpix
Hea nõu
20. veebruar 2018, 15:15

KODUNE IMERAVIM: tee, mis aitab grippi nii ennetada kui ravida (3)

Kui oled seni harjunud hommikuti sidrunivett jooma, vii oma harjumus uuele tasemele – siin väljatoodud retsepti järgi valmib põletikuvastaste omadustega jook, mis aitab ennetada ja ravida nii grippi kui paljusid teisi terviseprobleeme.

See looduslik jook aitab peletada väsimust, leevendada kurguvalu ja köha, ennetada ja ravida külmetust ja grippi, leevendada ärritatud soole sündroomi ja hooajalisi allergiaid, samuti ka kroonilist valu, kirjutab The Healthy Food Life ja annab tarviliku retsepti.

Joogi valmistamiseks vajad: 2 tl mett, teelusikaotsaga väheke musta pipart kurkumi aktiivsuse suurendamiseks, 0,5 tl ingveripulbrit või veidi riivitud värsket ingverit, 1,5 tassi vett, poole sidruni mahla, teelusikatäie värsket kurkumijuurt või 0,5 tl kurkumipulbrit.

Joogi valmistamiseks pane vesi pliidile keema ning kui see on kuum, lisa ingver, tipake pipart ja kurkum. Kuumuta neid kokku umbes 15 minutit, kuid ära lase joogil keema minna. Siis jahuta jook, lisa sidrunimahl ja mesi ning rüüpa terviseks.